Armoa

Processed with VSCOcam with c1 preset

Olen kärsinyt huonosta, suorastaan surkeasta, itsetunnosta oikeastaan niin kauan kun jaksan muistaa. Syystä tai toisesta olen aina ajatellut olevani ihan perustavanlaatuisella tavalla jotenkin reppanampi kuin muut. Olen vertaillut itseäni muihin ja tahtomattanikin kiinnittänyt huomioni lähinnä niihin asioihin, joita minulta puuttuu sen sijaan, että keskittyisin siihen hyvään, mitä minulla jo on. Ja niinhän se menee, että ne asiat joihin huomiosi kiinnität kasvavat elämässäsi. Kohta et muuta näekään kuin niitä epäkohtia. Se jos mikä on aika surullista.
Kehuja saadessani kuulin ne, mutta en uskonut niitä, ne kimpoilivat minusta kuin rasva kuumalta pannulta. Ajattelin, ettei kehujen antaja nyt vaan vielä tunne minua tarpeeksi hyvin, jotta tietäisi kuinka pieni oikeasti olen.

Sitten tapahtui jotain. Aika paljonkin itse asiassa. Tein rohkeita päätöksiä ja tein raukkamaisia päätöksiä Kaikista tekemisistäni en ole erityisen ylpeä, mutta silti en vaihtaisi kokemuksistani pois yhtäkään. Sillä kaiken kokemani vuoksi olen tänään se tyyppi, joka suhtautuu itseensä jo melko armollisesti. Osaan nähdä itsessäni jo ihan hirmu paljon hyvää ja arvokasta. Ja se tuntuu aika sairaan kivalta. Tiedostan toki edelleen omat vikani ja puutteeni, mutta en enää näe itseäni niiden kautta, niiden kokoisena. Nykyään ajattelen, että vaikken olisikaan kaikissa tilanteissa (siis missään tilanteissa) se rennoin ja letkein, niin se ei tarkoita ettenkö silti olisi ihan kiva tyyppi.


Sitä samaa armollisuutta, millä ihminen katselee itseään, soveltaa myös muihin asioihin ympärillään. Se, jos mikä on tuntunut valtavan hienolta. On ollut aika raskasta olla tyyppi, joka näkee ympärillään olevissa ihmisissä ja vallitsevissa olosuhteissa lähinnä ongelmia ja puutteita. Hassua miten voikaan sama elämä, samat ihmiset ja sama ympäristö tuntua niin täysin erilaisilta. Yhtäkkiä näkeekin maailmassa huikean paljon erilaisia sävyjä ja vivahteita niiden entisten mustan, valkoisen ja harmaan sijaan.

Yhä on pitkä matka sinne mihin olen menossa, mutta nyt tuntuu että näen jo tien, tiedän mitä kohti kävellä. Nautiskelen ihan jo tästä matkastakin.

pst. kaikki postauksen kuvat ovat sellaisia jotka eivät todellakaan ole niitä omia lemppareitani, oikeastaan päinvastoin. Vika ei  siis todellakaan ole kuvaajassa ( Janita on  paras) , vaan ihan tuossa kuvattavassa. Mutta yritän nyt soveltaa sitä armollisuutta löyhästi tähänkin, ei se oo aina niin justiinsa kato.

Tags:
,
17 Comments
 • Miia
  Posted at 19:19h, 27 marraskuu Vastaa

  Mä tunnistan itseni tästä tekstistä Sanni. Olen kokenut samoja tunteita. <3

  Olet ihana, just noin!

  • Sanni
   Posted at 20:56h, 28 marraskuu Vastaa

   ihana miuke <3 kiitos, ja tismalleen samat sanat takaisin sulle.

 • Eve
  Posted at 06:25h, 28 marraskuu Vastaa

  Pus<3

  • Sanni
   Posted at 20:55h, 28 marraskuu Vastaa

   pus <3 ja huomenna nähään!

 • Tiikeri
  Posted at 10:47h, 28 marraskuu Vastaa

  Voih. Tunnistan itseni näistä paremmin, kuin hyvin. Itsellä eheytymis ja itsensä hyväksymis prosessi vielä pahasti kesken.. Kiitos kauniista ja voimauttavista sanoistasi. <3

  • Sanni
   Posted at 20:55h, 28 marraskuu Vastaa

   Kiitos sinulle kivasta kommentista :)
   Voimia ja kärsivällisyyttä sinne eheytymisprojektiin, kesken se vielä on täälläkin, joten samalla matkalla ollaan!

 • tuuli
  Posted at 12:03h, 28 marraskuu Vastaa

  3. ja 4. kuva ovat erityisesti aivan superihania! Kun oppii tuntemaan itseään ja persoonaansa paremmin, oppii myös hyväksymään virheensä -mutta ennen kaikkea hyvät puolensa :)

  • Sanni
   Posted at 20:54h, 28 marraskuu Vastaa

   Ihan totta! Tai ainakaan ne virheet ja heikkoudet ei enää määrittele sitä koko minuutta, ovat vaan osa sinua.

 • Mari
  Posted at 12:57h, 28 marraskuu Vastaa

  sitä ei uskonut teini-iässä kun ’vanhukset’ sanoi että elämä ei ole musta-valkoista ja mielipiteet, ehdottomuudet yms.tulee muuttumaan. mutta pakko tunnustaa että näin se juuri menee… ikä kasvattaa ja muuttaa (toivottavasti) ihmistä armollisemmaksi itseään JA toisia kohtaan. inhottavaa sanoa ’vanhuksille’ ettö oikeassa olit, ikä lisää viisautta ja ymmärrystä, jopa muita kohtaan :). hienoa että oot oivaltanu nyt jo nauttia matkasta! :)

  • Sanni
   Posted at 20:53h, 28 marraskuu Vastaa

   Ei uskonut, vaikka olisi kyllä kannattanut :)

 • JenniV
  Posted at 13:17h, 28 marraskuu Vastaa

  Tuttuja ajatuksia, joita on välillä hyvä pysähtyä pohtimaan. Sanni olet hyvä juuri noin! :)

  • Sanni
   Posted at 20:52h, 28 marraskuu Vastaa

   Totta! ja välillä on sitten ihan hyvä antaa vaan mennä, sen kummempia analysoimatta ja miettimättä.

 • sofia
  Posted at 00:35h, 29 marraskuu Vastaa

  Tärkeä aihe, vaikka niin kipeäkin. Moni kirjottamas juttu kolahti. Halaus sulle.
  ps. Mulla alko soimaa päässä Juha Tapion Sinun vuorosi loistaa. Olkoon se biisi viesti / ajatusteni tiivistäjä, kun en itse siihen kykene just nyt.

 • lotta
  Posted at 01:23h, 29 marraskuu Vastaa

  ihan ihan huikeita ajatuksia! omat ajatukset itsestä voi olla niin uskomattoman erit, kun muiden. susta ei tosissaan tule mieleen ensimmäisenä ”reppana”. ei niinku millään muotoa. oon ehkä vähän sun fani (? :D). itellä vähän samaa taustaa elämässä nimittäin, niin on jotenkin ihan mieletöntä seurata, millasen elämän oot saanut. ja tietty valinnut, niin kuin puhuit.
  mulla on ihan tismalleen samanlaisia kamppailuja juurikin sen asian kanssa, että hyväksyisi. itsen ja muut.
  näistä kuvista tuli muuten mieleen iholla-jaksoista, kun roma kuvasi sua jostain kulmasta, mistä näytit rihannalta. se oli hauska. :D

 • tuuli
  Posted at 12:11h, 29 marraskuu Vastaa

  En ikinä kommentoi blogeja taikka edes niitä paljoa lue, mutta tämä sinun blogisi kanssa teen poikkeuksen. Tämä sinun aitous on jotain aivan mieletöntä! Miten se välittyykään niin merkityksellisesti tänne asti, oikein säkenöi! Upea olet. Mielettömiä kirjoituksia, suoraan sydämestä ja rehellisesti. Oot ihan oikealla suunnalla matkallasi!

 • Sanna
  Posted at 20:40h, 29 marraskuu Vastaa

  Näytät kauniille kuvissa :)

 • Frida
  Posted at 22:06h, 08 joulukuu Vastaa

  Olipas ihanan aito postaus… kiva, kun löysin tänne :)

Post A Comment