Äidin ilta

image

Tätä päivää on kyllä  ehkä vähän odotettu. Juhlitaan työpaikan pikkujouluja tänään, ja oon siitä kyllä aika fiiliksissä. Mun suunnilleen vuoden kestäneen äitiysvapaan aikana työporukka oli mennyt melkein täysin uusiksi, enkä ole vielä näiden uusien työkavereiden kanssa ( jotka muuten on ihan mielettömiä tyyppejä ) ehtinyt nähdä töiden ulkopuolella ollenkaan. Tiedän kuitenkin jo nyt, että tästä tulee ihan älyttömän hyvä ilta. Pian pitäisi alkaa jo valmistautua iltaan. Viideksi ollaan menossa kilistelemään skumpalla yhden työkaverin luo, ja siitä sitten kuudeksi syömään kaikkien niiden noin kuudenkymmenen (60) muun kollegan kanssa.

Mutta. Samaan aikaan, kun odotan iltaa ihan innoissani niin poden jo valmiiksi huonoa omatuntoa, tai sellaista omituista syyllisyyttä siitä, että lähden kokonaiseksi pitkäksi illaksi pois kotoa ja Alban luota. Tiedostan, ettei mun todellakaan pitäisi tuhlata ajatuksia ja voimavarojani tällaisen olon potemiseen, mutta niin vaan tuolta jostakin sellainen huono äiti- olo kumpuaa niin tässä mää nyt vaan hylkään lapseni alkoholin takia tosta noin vaan.

Öö. Ei. Et.
Yritän ajatella tuon typeryyden sijaan vaikka näin tässä mää näin lähen viettämään sitä sellasta jaksamisen kannalta ihan älyttömän tärkeää omaa aikaa, sitä että muistaa pitää huolta myös itsestään, tehdä asioita myös ihan vaan itselleen ja itseään varten.
Tänään teen just niin. Enkä aio olla siitä enää yhtään pahoillani.

image

Mites te muut äidit, podetteko huonoa omatuntoa omista menoistanne? Jos ette, niin kertokaa mulle miten te sen teette! Haluan oppia siihen kans.

Ihanaa lauantaita kaikki. Nautitaan.

Tags:
,
4 Comments
 • Mari
  Posted at 18:11h, 05 joulukuun Vastaa

  ihanaa lauantaita sulle! :) turha sanoa että älä tunne huonoa omaatuntoa, nauti täysillä ja kaikille tekee hyvää että käyt tuulettumassa. on hemmetin vaikeaa uskoa että se on kaikille parasta kun hengähtää hetkeksi äitiydestä. itse en juurikaan koe huonoa omaatuntoa omista menoista mutta olenkin vielä kotona lapsen kanssa, joten symbioosiaikaa on tarpeeksi… ;) nyt vaan tanssikengät jalkaan ja nauttimaan! :)

  • Sanni
   Posted at 20:05h, 07 joulukuun Vastaa

   Kiitos tästä! Luulen, että mitä enemmän niitä omia menoja olisi, sen helpommaksi se ehkä kerta kerralta muuttuisi. Nyt oon vielä siinä tilanteessa, että poden syyllisyyttä niistä viikon 2-4:stä työvuorostakin :D

 • Sofia
  Posted at 21:33h, 05 joulukuun Vastaa

  Varmasti jokainen äiti tuntee joskus huonoa omastuntoa omista menoista, mutta hei, kyllähän ne isätkin menee, enkä usko, että ne tuhlaa ajatuksiaan samallaisille ajatuksille kuin me äidit! Olen mieheltäni siis oppinut, että jos mulla on vapaailta, se myös on vapaa ja silloin heitän hetkeksi edes kotijutut narikkaan. Ja tekee muuten hyvää! T.1,8v & 3kk ikäisten tyttöjen äiti

  • Sanni
   Posted at 20:06h, 07 joulukuun Vastaa

   No sepä just! Siitä isien asenteesta kun osaisikin ottaa oppia. Meillä mies suhtautuu ylipäätään aivan kaikkeen huomattavasti rennommin kuin minä. Terkkuja sinne reippaalle pienten tyttöjen äidille pus.

Post A Comment