Iho

image

Mulla on aina ollut melko ongelmallinen iho. Varsinaisesta aknesta en kuitenkaan ole koskaan kärsinyt, mutta suunnilleen kaikkea muuta meikäläisen iholta on sitten vuosien varrelta kyllä löytynyt: on ollut rasvoittuvaa, kuivaa ja kiristävää, punoittavaa, isoja ihohuokosia ja epäpuhtauksia näin niinku ihan muutaman mainitakseni. Oon syytänyt varmaan tuhansia euroja erilaisiin kasvohoitoihin ja -tuotteisiin. Mistään ei kuitenkaan oikeastaan koskaan ole ollut mitenkään merkittävää hyötyä, ja oikeastaan jokaisella ihoani hoitaneella kosmetologilla on ollut erilainen käsitys siitä, miten ihoani pitäisi hoitaa. Toiset ovat olleet ehdottoman tujujen ja tehokkaiden rasvojen ja hoitojen kannalla, toiset taas ovat kokeneet että mitä miedompaa ja hellempää sen parempi.

Viime keväänä sain kuitenkin ensimmäistä kertaa testiin luonnonkosmetiikkaa, Nafhalta. ( Nämä kuvien putelit on kuitenkin ihan omin roposin hankittuja, sillä unohdin ne saamani tuotteet meidän Madridin AirBnb- kämpän kylpyhuoneeseen. Toivottavasti seuraava asukas on osannut olla onnellinen ne sieltä löytäessään ) Kokeilin tuotteita varmaan kuukauden verran silloin heti keväällä, ja koin jo tuolloin että se miltä ihoni tuntui, muuttui. Kesällä tuotteiden käyttö kuitenkin vähän jäi, niinku mulla kesäisin kosmetiikan kanssa aina käy. En juurikaan jaksa meikata, ja päivittäisessä käytössä ovat yleensä tuolloin lähinnä vesipesu ja aurinkorasvat. Nyt syksyllä töihin palatessani iho alkoi taas olla aika karmeassa kunnossa ja otin taas päivittäisen käyttöön nuo Nafhan tuotteet ja tadaa, ihoni ei kyllä koskaan (raskauden viimeistä kolmannesta lukuunottamatta ) ole voinut näin hyvin. Se ei oikeastaan enää koskaan tunnu kutisevan kiristävältä, kuten ennen, vaan ihan jopa kimmoisalta. Mielestäni ihoni väri on myös muuttunut huomattavasti heleämpään ja tasavärisempään suuntaan, eikä epäpuhtauksiakaan enää ilmaannu entiseen tapaan. Oon viime aikoina tosin kiinnittänyt huomattavasti enemmän huomiota myös ravintoon, ja ylipäätään siihen mitä suuhuni pistän, joten tästä ihoni suhteellisen hyvästä kunnosta ei varmaankaan ole kiittäminen pelkästään noiden tuotteiden.

image 

” Rauhoittava puhdistusmaito on nestemäinen, raikas ja miedon tuoksuinen. Se puhdistaa ihon hellävaraisesti poistaen myös meikin. Sisältää runsaasti vaikuttavia aineita, kuten arganöljyä ja sheavoita. Rautayrtti ja taikapähkinävesi puhdistavat tehokkaasti samalla kosteuttaen ja rauhoittaen ihoa. ”

image

” Silkkisen pehmeä, kosteuttava päivävoide antaa iholle koko päivän kestävää kosteutusta ja suojaa. Voiteessa on käytetty antioksidanttista, harvinaista kaktusviikunaöljyä, joka elvyttää kudoksia ja samalla suojaa ihoa pitkäkestoisesti. Kosteuttava päivävoide sopii myös kaikkein vaativimmallekin iholle. ”

image

” Pehmeä kuorintavoide on ihanteellinen herkälle iholle. Se jättää ihon pehmeäksi ja tasaiseksi. Ghassoulsavi yhdistettynä tammenkuorihiukkasiin puhdistaa ihon epäpuhtauksista ja poistaa iholta ylimääräisen talin. Arganöljy, aloe vera ja vihreä tee suojaavat ja kosteuttavat ihoa jättäen sen pehmeäksi ja samettiseksi.”

image

” Uudistava voide on samettisen pehmeä anti age -vaikutteinen, uudistava voide, jonka sisältämä antioksidanttinen arganöljy uudistaa ihoa ja suojaa solukalvoa tehokkaasti. Kaktusviikunauute ja vihreä tee ehkäisevät tehokkaasti ikääntymisen merkkejä tasoittaen ihon juonteita. Voide ei jätä rasvaista tunnetta iholle vaan imeytyy täydellisesti jättäen ihon pehmeäksi, elinvoimaiseksi ja kiinteäksi.”

Ennen pesin aamuisin kasvot  vain vedellä, mutta nykyään käytän aina myös tuota Nafhan rauhoittavaa puhdistusmaitoa. Pesun jälkeen levitän kasvoille kosteuttavan päivävoiteen, joka on ihanan kevyt mutta kuitenkin todella riittoisa. Ihan muutamalla painalluksella saan rasvattua niin kasvot kuin kaulankin. Iltaisin hieron kasvoista kookosöljyllä pois meikin (tämän vinkin luin Alban odotusaikana The Glow– kirjasta, joka on muuten ehkä kaunein kirja, mitä äitiydestä ja äideistä on tehty. Suosittelen ) jonka jälkeen viimeistelen puhdistuksen tuolla puhdistusmaidolla, ja muutaman kerran viikossa sitten vielä kuorinnalla. Yöksi levitän paksuhkon kerroksen tuota uudistavaa voidetta jonka koostumus on aivan täydellinen, sellainen samettisen paksu joka levittyy iholle helposti ja imeytyy todella nopeasti.

Alkuun näiden tuoksut tuntuivat aika voimakkailta (olen aina suosinut aika hajutonta kosmetiikkaa) ja ehkä vähän senkin takia tuotteet jäivät ensimmäisellä kokeilulla sen kuukauden jälkeen käyttämättä. Nyt kuitenkin jo pidempään näitä käyttäneenä tuoksuunkin on jo ehtinyt tottua ja etenkin tuon puhdistusmaidon miedosta tuoksusta nykyään jo ihan tykkään. Roma tosin on fiilistellyt näitä tuoksuja ihan alusta asti, ja muistaa yhäkin melkein joka ilta mun kasvojenpesun jälkeen kertoa, kuinka hyvälle tuoksun.

Nämä Nafhat ovat tällä hetkellä ainoita luonnokosmetiikan edustajia mun kylppärinkaapissa. Meikeissä mennään edelleenkin synteettisellä linjalla. Voisin kuvitella, että ihoni voisi vieläkin paremmin, jos kaikki kosmetiikkani noudattelisi tätä samaa luonnomukaisempaa linjaa. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Seuravaaksi olisi tarkoitus alkaa muuttamaan meikkipussin sisältöä luonnollisempaan suuntaan. Vinkkejä etenkin hyvistä meikkivoiteista- tai puutereista (pitäisi olla peittävä, mutta kuitenkin kevyt) otetaan ilolla vastaan.

 

7 Comments
 • Minna
  Posted at 18:38h, 07 joulukuun Vastaa

  Olen itse vaihtanut pikkuhiljaa luonnon kosmetiikkaan ja meikeistä lily lolon tuotteet on aika mielettömiä samoin zuii. Meikkivoiteeksi löysin juuri kjaer weis merkkisen tuotteen. Ihan mielettömän hyvä. Melko tyyris mutta todellakin rahan arvoinen. Niitä löytää jolie:sta :-) Katja koko blogista löytää myös mielettömiä meikkivinkkejä!

  • Minna
   Posted at 18:39h, 07 joulukuun Vastaa

   Katja Kokon *

  • Sanni
   Posted at 20:08h, 07 joulukuun Vastaa

   Hei kiitos tuhannesti näistä kaikista vinkeistä! Mulla on nyt hankintalistalla tuo Katja Kokon juuri ilmestynyt Aidosti Kaunis kirja, sieltäkin varmasti löytyy sivukaupalla vinkkejä hyvinvoivempaan (?) ihoon.
   Täytyy ehdottomasti tutustua myös noihin sun mainitsemiseen merkkeihin, tuosta zuiista oon kuullut hehkutusta joltain toiseltakin.

 • Lode
  Posted at 23:34h, 07 joulukuun Vastaa

  Liputan itsekin Katja Kokon puolesta! Tilasin hänen kirjan ja se on kuin kasvojen hoidon raamattu jos näin voi sanoa. Siinä kirjassa Katja kehottaa ihmisiä suorastaan läträämään kasvovedellä. Oon itekin saanu huomata sen tehon! Kasvoveden ansiosta muummuassa kosteusvoide/seerumi imeytyy ihoon paremmin.
  Ja voi kyllä zuiilta löytyy hyviä meikkivoiteita uudistuneesta valikoimasta. Rms beautyn living luminizer kuultovoide on kans mahtava tuote jos tykkää heleästä meikistä.
  Ihanaa, että oot alkanut innostuun luonnonkosmetiikasta. Harvoin mihinkään kommentoin, mut nyt oli pakko kun Katja Kokon nimi on tosiaan mainitsemisen arvonen. Esim ennen ihon puhdistus oli mulle välttämätön paha. Häneltä oon kuitenki oppinu niin paljon, että ihonhoito nykyisillä metodeilla ja tuotteilla on silkkaa arjen luksusta. :)

 • Sanna
  Posted at 15:21h, 08 joulukuun Vastaa

  Kuulosti ihan minun iholta! Ja sama homma täällä, itse tosin kesän lopusta olen siirtynyt ihonhoidossa täysin luonnonkosmetiikkaan, mut meikit on vielä hankkimatta, jos niissäkin pikkuhiljaa aloittaisi..

  Tätä Nafhaa en olekaan testannut, kuulosti kivalta. Oot itse siis tykännyt näistä tuotteista ja koetko että nuo riittää päivittäiseen ihonhoitoon? Kun oon itse siinä mielessä laiska, että en jaksaisi kymmenen eri purkin kanssa alkaa säätämään. Just puhdistus, kasvovesi + silmänympärysvoide ja muu voide. Sit kuorintaa n. kerran viikkoon. Itselläni on ainakin talvisin kuiva iho, ja ainakin öisin tykkään et on tosi kosteuttava voide/öljy.

  Ja just tänään googlailin kookosöljyn käyttöä ihonhoidossa ja luin et ainakin ripsarin saa sillä hyvin pois ja naamioina se on hyvä! Jossain oli myös et sitä kannattaisi aamulla napata ruokalusikallinen suuhun ja purskutella 5-15 minuuttia ja sit sylkäistä pois. Kerää kuulma bakteereja, valkaisee hampaita ja siitä imeytyy kaikkea terveellistä kehoon. Kuulostaa vähän epäilyttävältä, mutta pitää varmaan laittaa testaukseen :)

 • Miia
  Posted at 18:14h, 08 joulukuun Vastaa

  Minä voin Sanni jeesiä sua niin ihonhoitotuotteissa kuin ihonhoidossa muutenkin! <3

  Kjaer Weisin meikkipohjaa voin suositella l ä m m ö l l ä. Tai sitten kevyempää niin Absolution -sarjan BB-voide. Parhaat mahdolliset luonnonkosmetiikan meikkipohjat. Itse en lämpeä Zuiin meikkivoiteelle yhtään.

 • Favorites | Sanni Trishin
  Posted at 20:54h, 21 maaliskuun Vastaa

  […] huomannut etteivät samat niksit ja tuotteet välttämättä toimikaan ihollani ikuisesti. Kuten aiemminkin olen täällä jo maininnut, niin olen alkanut enenevissä määrin siirtyä luonnonkosmetiikkaan. En ole kuitenkaan […]

Post A Comment