Vuoden varrelta

Blogi on tässä hieman lomaillut meikäläisen sairastellessa. Nyt kuitenkin alkaa jo näkyä valoa tunnelin päässä, niin voinnin kun blogin henkiin heräämisenkin suhteen. Pää on ollut täynnä räkää viimeiset neljä päivää, ja nyt kun tilanne alkaa vähän normalisoitua niin päässä on tilaa ihan niille ajatuksille ja ideoillekin. Ihanaa!

Sairastellessa on ollut aikaa näprätä puhelinta. Joskus taisinkin mainita, että olen viime vuodet kuvannut lähinnä puhelimellani, vaikka minulla tuo järkkärikin olisi. Kuvaan päivittäin aika paljon, ja olen tehnyt niin jo monta vuotta, mistä olen kyllä nöin jälkeenpäin todella hyvilläni. Aika moni hetki, tapahtuma ja asia olisi painunut unholaan ilman kuvamuistoja. Toisaalta ajattelen kyllä, että ne kaikkein merkittävimmät hetket kyllä säilyy muistissa ilman dokumenttejakin.

Viime vuosi puhelimen muistista näytti tältä:

image

… viihdyttiin kotona enemmän ja paremmin, kuin ehkä koskaan aiemmin.

image

… kävelin nukkuva lapsi vaunuissa valehtelematta yli 2000km.

image

…syötiin liian usein ulkona ja liian harvoin kotona.

image image image

… fiilisteltiin toisiamme, kasvavaa Albaa, skype-puheluita Siperiaan ja muutaman minuutin kävelymatkan päässä asuvia ystäviä.

image image image image

… Kevyitä, kuplivia päiviä ja iltoja ystävien kanssa meren rannalla, kallioilla, hiekalla tanssien. Totuuden nimissä mainittakoon, että tapasin kyllä ystäviäni aivan liian harvoin. Vuodesta 2016 tulee tämänkin asian suhteen paljon parempi.

image image image

… oli hyviä, huonoja ja surkeita asupäiviä.

image image image

… käytiin Tukholmassa intoilemassa keväästä, Helmikuussa.

image image image image

… juoksin kevään ja kesän aikana kilometreissä takuulla enemmän kuin koko siihen astisen elämäni aikana yhteensä. Tapasin uusia ihmisiä, opin uutta, ja mikä parasta – nautin.

image image image image image image image image

… lähdettiin Espanjaan, koska Suomessa kesä ei ollu vielä Heinäkuun lopullakaan alkanut. Perillä meitä odotti 35 asteen tukahduttava kuumuus. Otimme sen ilomielin vastaan.Olin ennen reissua etsinyt AirBnB:sta varta vasten asunnon, jossa olisi mahdollisimman tehokas ilmastointi ja varmistellut asiaa vielä usealla viestilläkin. Juu juu, tehokas ilmastointi löytyy, lupailtiin. Myöhään yöllä asunnolle saavuttuamme meitä odotti perillä sauna. Siinä sitten kyselin, että niin mites tuo ilmastointi, mistä sen saa päälle. Tosta noin vaan napsauttaa sanoi omistaja, ja osoitti tuota pientä jalallista tuuletinta. Ai katos. No, mutta tämähän on tehokas, pyöriikin ja kaikkea.

Mutta turhaanpa huolehdin, kuumuuteen tottui päivässä ja perheen pieninkin nukkui tuolla melkein ehjiä öitä, mitä ei tuohon aikaan ollut tapahtunut vielä koskaan aiemmin. Tuo matka oli kyllä muutenkin yksi vuoden ehdottomia kohokohtia; upea, meille kaikille uusi, kaupunki, lämpöä, hyvää ruokaa, aamuisia kävelyitä hiljaisilla kaduilla ensimmäisten kahviloiden avatessa oviaan, kun koko muu kaupunki tuntui vielä nukkuvan eikä aurinkokaan ollut kunnolla herännyt – oli vasta lämmin, ei polttavan kuuma, pitkiä kuumia päiviä varjoissa viihtyen, pimeitä iltoja kahdestaan terassilla. Raukeus ja rentous. Hyväntuulisuus, joka kietoi otteeseensa ensimmäisen lomapäivän jälkeen ja piti tiukasti kiinni vielä kuukaudenkin kuluttua.

image image image

 

… kotiin palattuamme oli kesä ehättänyt jo tännekin. Uitiin meressä ja mummolan altaassa. Loikoiltiin hiekalla meren rannalla ja viltillä pihanurmella. Lomailtiin.

image

… aika usein rullailtiin tuohon naapurin grillaamaan.

image image

… Flow. Ensimmäinen pitkä ilta ihan vain kahdestaan. Oli niin hyvä olla toisen kanssa, että ehdittiin/maltettiin katsomaan vain ehkä kolme keikkaa. Heh.

image image

… ihasteltiin tätä upeaa syksyä, Tuntui siltä, kuin kesä ei olisi oikeastaan koskaan edes loppunut.

image

… ja uutta elämää. Ensimmäistä yhteistä kummilastamme, pientä Emiliä.

image

… havahduttiin vuoden lopulla siihen, että puhelimen muistiin oli tallentunut kuvia lähinnä Albasta tekemässä sitä tai Albasta tekemässä tätä. Yleensä kuitenkin ihan vain Albasta tekemässä ei yhtään mitään. Ihan käsittämätöntä kuinka joku noin pieni voi tuntua maailman suurimmalta, hienoimmalta. Sanon aina tämän saman; pakahduttava kiitollisuus tästä ihmisestä.

image image image

… juhlittiin joulua, ihan kuten kaikkina aikasempinakin vuosina, mun vanhmpien ja perheen luona. Ja aivan kuten aina ennenkin, oli ihanaa. Aamupuuro, pihasauna, päiväunet puhtaissa lakanoissa, jouluruoka, lahjat. Ihmiset.

Sellainen vuosi. Väsymyksestä huolimatta, hyvä ja onnellinen. Helläkin.

Silti olen kyllä enemmän, kuin valmis tähän uuteen vuoteen, uusin voimin.

Ihanaa tätä alkanutta vuotta kaikki te!

 

Juoksukuvat: Stella Harasek ja Mikko Rasila
Ystäväkollaasin 3.kuva : Eeva Kolu

10 Comments
 • Mari
  Posted at 22:36h, 02 tammikuun Vastaa

  mahtava vuosikatsaus! :) ja ihan mielettömiä kuvia! kuvat on kyllä paras tapa säilyttää muistoja. sulla on tainnut olla onnellinen vuosi, hymysi on niin aito kuvissa. hymyisää tätäkin vuotta sulle ja perheelle :)

  • Sanni
   Posted at 15:02h, 04 tammikuun Vastaa

   Vuosi oli kyllä kaikessa väsymyksessä ja uuteen oppimisessa ihan mielettömän ihana ja onnellinen. Tosi erilainen kuin aiemmat, mutta ehkä juuri siksi niin hieno.

   Pakko vielä sanoa, että tulin ihan älyttömän hyvälle tuulelle tästä kommentista, kiitos!
   Mitä antoisinta vuotta sinullekin, pus.

 • Minni
  Posted at 23:16h, 02 tammikuun Vastaa

  Tosi kiva postaus ja ihana blogi! Minkä merkkiset vaunut teillä on?

  • Sanni
   Posted at 15:00h, 04 tammikuun Vastaa

   Ihana kuulla, kiitos :)
   Vaunut on Bugaboon Cameleon 2, muistaakseni heh. Ihan huikeat käytössä, suosittelen ainakin tutustumaan.

 • Niina
  Posted at 19:33h, 03 tammikuun Vastaa

  Onnellista uutta vuotta sulle, Romalle ja Alballe! On kiva lukea sun kuulumisia. Kirjoitat hyvin ja aidosti ja muutenkin sun blogi on selkeä ja kaunis!

  • Sanni
   Posted at 14:59h, 04 tammikuun Vastaa

   Ihana nipsu <3 Kiitos, ja sitä samaa teille. Nähäänkö kun seuraavan kerran oot täällä?

 • Myy
  Posted at 08:50h, 04 tammikuun Vastaa

  Sä oot vaan niin kaunis! Ihan sama mitä sulla on päällä, näytät aina hyvältä. :) Onnellista Uutta Vuotta!

  • Sanni
   Posted at 14:58h, 04 tammikuun Vastaa

   voi apua, kiitos tästä kohteliaisuudesta. Itestä kun aika harvoin tuntuu tolta :)

 • ida
  Posted at 12:40h, 06 tammikuun Vastaa

  Aivan ihania kuvia! Lisää tällaisia postauksia, paljon parempia kun viimesenpäälle sliipatut ja editoidut kuvat :)
  Noi Espanjan matkakuvat…huh näytätte ihanilta! tuli kova matkakuume ;D
  Ihanaa vuotta 2016 teidän perheelle!

  • Sanni
   Posted at 20:43h, 07 tammikuun Vastaa

   No kiitos, hyvä kuulla. Uskallan siis ehkä joskus toistekin tehdä tämän tyyppisiä postauksia.

   Ihanaa tätä alkanutta vuotta myös sulle, pus

Post A Comment