Kuka minä oiken olen?

IMG_5633

Olen avannut tämän blogin tekstikentän kuluneen viikon aikana liioittelematta varmaan kuusikymmentä kertaa. On tehnyt mieli kirjoittaa, mutta vielä 15 minuutin jälkeenkin tuossa yläkulmassa on vilkkunut pelkkä kursori. Hassua, koska yleensä kirjoittaminen on mulle postausten tekemisessä se kaikkein helpoin ja nopein osuus. Ajattelen jotain ja annan sormien hyppelehtiä samalla näppäimistöllä – 5- 15 minuuttia ja kas, teksti on siinä. Nyt on kuitenkin tuntunut ettei päässä ole liikkunut mitään. Tyhjää täynnä. Ajatukset kimpoilevat siellä tyhjyydessä, eikä niistä saa otetta. Olo on muutenkin ollut vähän alavireinen, ja tehoton. Tiedän kyllä olevani tyyppi, joka sinkoilee äärilaidasta toiseen. Tunnen vahvasti, paljon ja usein. Niin hyvässä kuin pahassakin. Mutta nyt tämä melkein kaksi viikko jatkunut omituisuus on munkin mittakaavalla aivan järjettömän pitkä aikaa. On näihin muutamaan viikkoon tietysti mahtunut myös päiviä ja satoja hetkiä sieltä äärilaidan toisesta, paremmasta, päästä.

IMG_5607

Eilen illalla päätin, että nyt saa riittää. Hain kynän ja paperia ja aloin kirjoittaa. Plussia ja miinuksia, hajanaisia ajatuksia sieltä täältä, kysymyksiä ja vastauksia. Kirjoitin ylös asioita, joista tulen onnelliseksi ja niitä joista en. Kirjoitin ylös niiden ihmisten nimiä, joiden näkemisestä (tai pelkästään jo ajattelemisesta) tulen hyvälle tuulelle. Kirjoitin myös niiden nimet joiden kanssa olemisesta tulee omituinen olo. Kirjoitin ylös ruokia, juomia ja paikkoja, joista pidän. Listasin asioita, joissa olen hyvä tai tahtoisin olla. Mietin mitä tahtoisin elämääni lisää, mitä taas haluaisin karsia. Ihan vaan, jotta muistaisin. Muistaisin kuka olen, mistä pidän ja minne olen menossa. Tiedättekö, se kun aina välillä saattaa unohtua. Sitä sortuu tekemään päivästä toiseen asioita tietyllä tavalla, koska se on helppoa ja ehkä ihan kivaa. Samaan aikaan sitä voisi tehdä jotain ihan muuta, ei ehkä mitään yhtä helppoa mutta hyvyydessä  taatusti voittavaa.

IMG_5623

Siinä raapustellessani ymmärsin, että teen aivan liian vähän juuri niitä asioita joita juuri minun pitäisi. En vietä ollenkaan niin paljon aikaa niiden ihmisten kanssa, joiden kanssa kannattaisi. En syö ollenkaan tarpeeksi usein niitä ruokia, joista ihan oikeasti pidän. En liiku, valokuvaa, lue enkä käy tanssimassa ollenkaan niin paljon kuin tahtoisin. Tajusin, että teen oikeastaan arjessani aika usein todella kummallisia valintoja, jotka ovat melkoisessa ristiriidassa sen kanssa millainen tyyppi olen. Jään aivan liian usein kotiin, vaikka tiedän olevani ihminen joka on parhaimillaan seurassa. Skippaan treenit toinen toisensa perään, vaikka tiedän että kovinkaan moni asia ei tee minua yhtä onnelliseksi kuin kunnon hikirääkki. Tuntuu kummalliselta. Mikä ohjailee valintojani? Helppous, mukavuudenhalu? Epävarmuus? Todennäköisesti. Nyt päätin, että otan taas elämäni ohjakset ihan omiin kätösiini. Teen jatkossa valintoja itselleni, niitä sellaisia joista tulee pitkäkantoisesti hyvä olo. Sillä ei ole kovin montaa asiaa, joka olisi tärkeämpää kuin hyvä olo ja itsensä näköinen elämä. Se sellainen, jota eläessä ei tule yhtäkkiä sellainen olo että kenen elämä tämä on? Kuka minä olen? Ja kuka helvetti tätä junaa ohjaa?

Vastaus kaikkiin on jatkossa MINÄ!

IMG_5630

Nyt nappaan kamppeet ja kaksi elämäni suurinta kultakimpaletta kainalooni, tilaan überin café birgittan eteen, istun aurinkoiselle terassille oman perheeni ja rakkaimman ystäväni perheen kanssa, tilaan talon suurimman burgerin, jälkiruoan ja kylmän oluen. Kerron Alballe merestä, nostan korkealla ilmaan ja puhallan pieneen vatsaan. Sitten lasketaan liukumäestä sataviisitoista kertaa, keinutaan vähän ja lasketaan taas uudestaan. Illalla Suomi voittaa jääkiekossa MM-kultaa.

Kaikki asioita, joista ihan oikeasti pidän.

Teetkö sinä tarpeeksi juuri niitä asioita joita juuri sinun kannattaisi?

 


 

16 Comments
 • Nunu
  Posted at 17:19h, 22 toukokuu Vastaa

  Ihanasti pohdituttava teksti. Kiitos siitä!

 • Laura
  Posted at 19:46h, 22 toukokuu Vastaa

  En tee:/ Teen asioita, joita minulta odotetaan tekevän.

  • Sanni
   Posted at 23:03h, 23 toukokuu Vastaa

   Kuten varmasti valitettavan moni meistä.

 • HILMA
  Posted at 20:34h, 22 toukokuu Vastaa

  Olet kyllä uskomaton nainen. Kirjoitat uskomattomia tekstejä, jotka kolahtavat myös omaan nilkkaani joka ikinen kerta. Näytät uskomattoman freesiltä ja hyvältä aina. Ja ainakin tänne ruudun toiselle puolelle näyttää että teet kaikkesi että saisit elää mahdollisimman ja maailman onnellisinta elämää, juuri niiden sun tyyppien kanssa. Kiitos kauniista tekstistä, varmasti pohdin omalla kohdallani samoja juttuja tulevalla viikolla.

  • Sanni
   Posted at 23:02h, 23 toukokuu Vastaa

   No kuule kiitos ja samoin! Uskomattoman ihana, hyvänmielen kommentti. Apua, en kestä että tollaset mielettömän tyypit oikeasti lukee mun blogia!! ja jaksaa vielä kommentoidakin. Niin ihanaa, että luet!

 • JA KUKA HELVETTI TÄTÄ JUNAA OHJAA? | Sara Ellie Isabella
  Posted at 12:17h, 23 toukokuu Vastaa

  […] pyörii tänä aamuna Sannin eilen kirjoittama laini: ja kuka helvetti tätä junaa ohjaa? Minä sitä ohjaan, mutta mikä […]

 • Maiju
  Posted at 12:32h, 23 toukokuu Vastaa

  Ihana postaus jälleen! Löysin sun blogin joskus kuukausi sitten, ja se päätyi samantien lukulistani kärkeen. Olen vuosia seurannut myös monia muita blogeja, mutta jotenkin niistä ei välity sama aito tunnelma kuin näistä sinun teksteistäsi. Mielestäni puhut hyvin monia ihmisiä (etenkin naisia!) koskettavista teemoista niin, että niihin on aina helppo samaistua. Monet bloggaajat selvästi pelkäävät kirjoittaa asioista, joista sinä olet kirjoittanut uskomattoman hienosti sen takia, että pelkäävät menettävänsä yksityisyytensä tai vievänsä blogia liian syvälliseksi. Sellainen asenne on kuitenkin aika nopeasti karkoittanut ainakin minut blogin lukijakaartista, koska olen tuntenut että blogi ei tavallaan anna minulle lukijana mitään aitoa. Mielestäni olet hieno esimerkki siitä, miten blogi voi olla samaan aikaan elämäniloinen, aito, raikas, lukijaystävällinen ja jotenkin siloittelematon mutta silti niin huoliteltu. Oot upee, jatka samaan malliin :–)

  • Sanni
   Posted at 22:59h, 23 toukokuu Vastaa

   No apua, miten ihana kommentti ja kommentoija. Lämmittää niin, että hellettä pitää. Kiitos, että kerroit. Juuri tuollainen kuvailemasi blogini omissa haaveissani olisi, ihanaa jos se näyttäytyy jollekin jo nyt sellaisena. Hyvästä päivästä tuli yhtäkkiä vielä parempi, vaikken edes tiennyt sen olevan mahdollista.

 • Sanna
  Posted at 14:34h, 23 toukokuu Vastaa

  Ajattelemisen aiheinen teksti! Pitääpä itsekin tehdä nuo listat… ja tehdä juurikin useammin sitä mistä tulee hyvä olo :)

  Ihanaa viikkoa!

  • Sanni
   Posted at 22:57h, 23 toukokuu Vastaa

   Kyllä, just näin :)
   Ihanaa viikkoa sinnekin.

 • Janne
  Posted at 16:32h, 23 toukokuu Vastaa

  Suosittelen etsimään ammattitaitoisen psykoterapeutin. Muutaman vuoden prosessin jälkeen elämä on iloista ja hymyilee ja voit oikeasti nauttia siitä talon isoimmasta burgerista ja kylmästä oluesta. :) Suosittelen.

  • Sanni
   Posted at 22:57h, 23 toukokuu Vastaa

   Kyllä minä nytkin jo ihan oikeasti nautin noista kaikista :) Mutta uskon silti, että moneen psykoterapiasta olisi kyllä apua, joten kiitos vinkista :)

 • Liikun koska just nyt liikuttaa | Sanni Trishin
  Posted at 22:58h, 23 toukokuu Vastaa

  […] ← Kuka minä oiken olen? Monday, 23 May 2016 […]

 • Aliisa
  Posted at 16:43h, 24 toukokuu Vastaa

  KYLLÄ!
  Miks hitossa arkeen on vaan niin helppo hukkua, vaikka samaan aikaan kelaa olevansa mukamas niin kiireinen &aktiivinen.

  Ja kiitti aivan sikana tosta mekko vinkistä, löysin vielä jopa omassa koossa. On myöskin kovin aliisamainen ja ehdottomasti meitsin uus luottovaate.

 • MK
  Posted at 09:48h, 27 toukokuu Vastaa

  Nii hyvä postaus!! Olen pyöritellyt aivan samoja ajatuksia viimeiset pari viikkoa ja tehnyt saman oivalluksen. Tästä postauksesta sain tarmoa kirjata kaiken myös paperille. Kiitos Sanni ja kiitos ihanasta blogistasi. Parhainta kevättä! xx

Post A Comment