ZADAA!

_MG_9451

Uskoakseni jo aika moni teistä on kuullut mobiilisovelluksesta nimeltä Zadaa. Ja te, ketkä ette vielä ole, niin olen aika tyytyväinen että minä saan olla se, keneltä tästä nerokkuudesta kuulette. Zadaa on siis puhelimeen ladattava tavaroiden myynti- ja ostopaikka. Kirpputori puhelimessa siis toisin sanoen. Tällä hetkellä tuo sovellus on ladattavissa vain Suomen AppStoressa ja GooglePlayssa, ei siis toimi ainakaan vielä toistaiseksi Suomen rajojen ulkopuolella.

Olen itse aika innokas laittamaan itselle turhaksi jäänyttä tavaraa kiertoon. Olen antanut, lahjoittanut ja myynyt. Seissyt itse pöydän takana hietsun torilla, jäähallissa ja vallilan makasiineilla, varannut tavaroilleni pöydän viikoksi tai kahdeksi niin, että varsinaisen rahastamisen on hoitanut joku toinen. Olen myynyt tavaroitani torissa ja facebook-kirppareilla. Ja lähes kaikkea kokeilleena voin kyllä ihan käsi sydämellä kertoa, että Zadaa:ta helpommaksi myyminen ja ostaminen ei voi kyllä juuri mennä.

Voit unohtaa tinkivät asiakkaat, av:t, yv:t, kai-kai ja kaikki-muutkin-mahdolliset mitat, vaihtorahojen puutteen, vaatteiden hermoja raastavan hinnoittelun käsin, kirppispöydän kahden päivän välein siivoamisen, asiakkaat, jotka vievät tavaran kiertämättä kassan kautta. Voit unohtaa oharit, peruutetut varaukset, ja viiden tunnin seisoskelusta puutuvat jalat. Zadaa on siitä ihana ja helppo, että kaikki ostamisen ja myymisen vaiheet hoidetaan puhelimella. Minulle ja sinulle ei siis jää muuta, kuin tavaran fyysinen hakeminen/vieminen lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen. Muuten sen toimituksen ja vastaanottamisenkin kaikki vaiheet on tehty meille käyttäjille valmiiksi.

_MG_9443

Saat sovellukseen ilmoituksen kun myyntiin laittamasi tuote on ostettu. Sinun ja ostajan välille avautuu tuolloin yksityinen keskustelu, jossa voitte tarvittaessa sopia lähetyksen yksityiskohdista, ja seurata siellä myös lähetyksen kulkua. Itselläni on esimerkiksi profiilissani maininta, että mielelläni myös toimitan/noudan tuotteita, mikäli se on mahdollista Etelä-Helsingin alueella.

Kun saat ilmoituksen ostetusta tuotteesta, on sen ostaja maksanut sekä tuotteen ja myös sen kuljetuksen (valitsee siis ostaessa noudon ja toimituksen väliltä), joka on muuten aina 3€. Ei väliä paketin koolla tai sillä mihin päin Suomea paketti on menossa- hinta on aina yhtä pieni. Oston jälkeen saat puhelimeesi koodin, marssit sen ja myymäsi (pakatun) tuotteen kanssa lähimpään matkahuollon pisteeseen (sovellus ilmoittaa sinulle senkin, ja niitä ovat niiden varsinaiset matkahuoltojen lisäksi myös monet R-kioskit, Valintatalot, Siwat ym.), näytät koodin myyjälle ja sen avulla tulostetaan osoitekortti ostajan luo. Sinun ei siis tarvitse kysellä eikä raapustella osoitetietoja, eikä maksaa paketin lähetyksestä mitään, sillä ostaja on sen jo tehnyt. Riittää, että pakkaat tuotteen (esim.vaatteiden kohdalla ihan vain kiinni teipattu muovipussi riittää, kosmetiikat ym.suosittelisin pakkaamaan laatikoihin) ja kiikutat sen lähimpään toimipisteeseen. Siinä kaikki. Rahat saat tilillesi, kun ostaja on vastaanottanut tuotteen. Mikäli tuote ei jostain syystä vastaakkaan odotuksia, niin Zadaa tarjoaa siitä täyden hyvityksen.

_MG_9452

Palvelun nerokkuus perustuukin mielestäni juuri sen turvallisuuteen ja helppoon käyttökokemukseen – niin ostamisen kuin myymisenkin suhteen. Lisäksi tuo palvelu löytää jokaiselle käyttäjälleen sopivia tuotteitta yhdistämällä samankokoiset ja -henkiset pukeutujat. Sovellukseen ensimmäistä kertaa kirjauduttaessa käyt läpi body&style- kyselyn, jossa kysytään niin strategisia mittoja, kuin tyylipreferenssejäkin. Arkaluontoiset tiedot voi tietysti halutessaan piilottaa muilta käyttäjiltä. Ja tuon kyselyn perusteella juuri sinulle haetaan ja tarjotaan niitä juuri sinulle sopivia tuotteita. Ja sama toimii myös toisinpäin; kun laitat tuotteen myytäväksi, sovellus etsii sille niitä potentiaalisimpia ostajia.

_MG_9498

Olen itse toistaiseksi kokeillut vasta tuota uutta Cosmetics & Beauty puolta, ja siellä tavara ainakin tuntuu vaihtavan omistajaa todella tiuhaan. Uskoakseni siksi, että aika moni meistä tekee juurikin tuolla saralla paljon virheostoksia; hajuvesi, joka tuoksui kaupassa huumaavalta, tuoksuukin kotona ihan joltain muulta, tai meikkivoide jonka sävy oli juuri oikea rullaantuukin juuri sinun kasvoiltasi pois kolmen tunnin jälkeen, tai kiharrin, jonka ostit koska ajattelit että sinusta tulisi tyyppi, joka kihartaa hiuksiaan, vaan ei tullutkaan koska olet saanut elinikäisen kammon kiharoista yhden epäonnistuneen ”afro”permanentin jälkeen. En usko, että haluat välttämättä säilyttää sitä turhaa tavaraa kaapeissasi muistuttamassa niistä epäonnistuneista ostoksista. Tuolla pääset kätevästi niistä eroon, ja joku onnekas löytää ehkä juuri sen, mitä on etsinytkin. Helppoa, nopeaa ja kannattavaa. Niin ku nyt kierrätys aina.

Heti, kun olen tyhjentänyt kaikki kylppärikaappini virheostokset ja käyttämättä jääneet tuotteet tuonne, ajattelin tehdä saman myös vaatehuoneelle ja kenkäkaapille.

5 Comments
 • Sanna
  Posted at 19:22h, 04 lokakuu Vastaa

  Hyvä ja kattava postaus aiheesta, ainoa mitä jäin miettimään että millä palvelu pyörii? Tuskin toimii niinkuin tori.fi / fbkirpparit (ilmaista myyjälle)?tai peruspöytäkirpparit eli kiinteä maksu ajasta? Lähteekö joka myydystä tuotteesta joku prosentti zadaa:lle? Itselleni ainakin aika oleellinen tieto. :)

  • Sanni
   Posted at 22:02h, 04 lokakuu Vastaa

   Hei, joo. Tästä mainittiinkin instagramin puolella jo. Palvelu ottaa jokaisesta myydystä tuotteesta tietyn prosentin (muuttuu hinnan mukaan) ja tuo tarkka hinta/prosenttitaulukko löytyy tuolta applikaatiosta. Aina kun laitat tuotteen myyntiin, ja luot sille haluamasi hinnan niin tuo suovellus kertoo kuinka paljon sinulle todellisuudessa jää tuotteesta käteen.

   • Sanna
    Posted at 10:03h, 05 lokakuu Vastaa

    Selvä juttu, kiitos! ihan toimivalta vaikuttaa! Täytyy tutustua tarkemmin :)

 • sofia
  Posted at 23:09h, 04 lokakuu Vastaa

  latasin ja kirjauduin. arvaa oonko ihan vaan, krhmmmmmmmm, muutaman kerran selannu tuota sen jälkeen? saatoin joutua koukkuun.

  • Sanni
   Posted at 10:33h, 06 lokakuu Vastaa

   hahhaha voisin kuvitella, että oot :-D

Post A Comment