Urheileva versus Ei Urheileva

image

Tuntuu, että tämä koko lokakuu on mennyt niin että olen ollut joko tulossa kipeäksi, tai ollut toipilas. Ihan kunnolla, kunnolla en ole ollut sairaana mutta kolme viikkoa puolikuntoisena verottaa voimia suunnilleen saman verran, kuin kolme päivää kunnolla sairaana. Treenienkin osalta tämä kuukausi on ollut ihan surkea. Kun henkeä ahdistaa ja sydän tuntuu puskevan rinnasta ylös kun nousee yhden kerroksen verran rappuja, niin voi olla aika varma ettei salille paljon kannata lähteä rehkimään, vaikka kuinka mieli tekisi. Ja voin kyllä kertoa, että on tehnyt. Mieli siis. Mutta niin sairaana kyllä aina. Sairaana sitä suunnittelee kaikenlaista; päätin mm.alkaa treenaamaan joko maratonille tai triahtlonia varten heti kun toivun tästä sairastelusta. Noh, nyt kun olen toipunut niin en ole enää ihan niin varma niistä.
Ihan tavallinen salitreeni riittää tällä havaa.

Nyt kuun viimeisellä viikolla olen taas päässyt kunnolla urheiluun kiinni (kokonaiset kolme treeniä kuitenkin takana), että voin nyt tässä kertoa oman empiirisen tutkimuksen perusteella mitä eroa on ihmisellä, joka urheilee ja ihmisellä, joka ei urheile. Väittämät eivät perustu minkään sortin todellisiin tieteellisiin tutkimuksiin vaan ovat puhtaasti kirjoittajan omia henkilökohtaisia kokemuksia, mutta väittäisin että samat tulokset tulisivat kyllä kaikista niistä todellisistakin tutkimuksista.

image

Ihminen, joka ei urheile:

On kiukkuisempi ja lyhytpinnaisempi.
Sillä ei ole saanut selvitellä ajatuksiaan juoksumatolla, eikä purkaa ylimääräistä huonoa energiaa leuanvetotangolla boksihyppelyllä.

Nukkuu huonommin.
Koska ei ole päivän aikana todellakaan ehtinyt kaikelta istumiseltaan tuhlaamaan sitä kaikkea syömäänsä energiaa, joten vielä illalla sänkyyn mennesäkin energiaa riittää kahden tunnin pyörimiseen.

Kävelee ja istuu ryhdittömämmin.
Selvähän se. Huomaan itse, että jo yhden aktiivisen viikon jälkeen itseään kannattelee paljon ylväämmin. Ja toisaalta myös yhden lusmuviikon jälkeen se ylväys myös katoaa. Sitä kannattaa siis pitää yllä ihan aktiiviviikko aktiiviviikon perään.

Syö huonommin.
Hyvät teot ruokkivat toisiaan. Ja ajatellaan, että myös ne terveellisemmät valinnat ruokkivat toinen toistaan. Kun aloitat aamun liikkumalla, haluat mitä todennäköisimmin syödä myös hyvän, ravitsevan ja monipuolisen aamiaisen. Ja kun olet tehnyt sen noudattaa myös todennäköisesti lounas, päivällinen ja iltapalakin samaa linjaa. Ja toisaalta, vaikka söisitkin kakkua, karkkia, pulla ja pizzaa et pode siitä syyllisyyttä tai huonoa omaatuntoa, sillä olet todellakin sen kaiken ansainnut.

Juo mahdollisesti enemmän alkoholia.
Tai ei ainakaan kieltäydy niistä illan viimeisistä viinilaseista sen takia, että aamulla pitäisi nousta seitsemältä treenaamaan.

Hymyilee vähemmän.
Sillä ei todellakaan ole niin tyytyväinen itseensä, kuin se tyyppi joka on aloittanut aamunsa sieltä salilta.

Tämän lyhyehkön tutkimuksen ja sen tulosten saamisten jälkeen olen entistä vakuuttuneempi siitä, että aion jatkossa olla se aktiivisesti liikkuva ihminen. Voin yksinkertaisesti vain, aivan kaikilla aspekteilla, paremmin niin. Uskoakseni olen myös läheisilleni aika paljon kivempi ja helpompi tyyppi silloin kun olen herännyt kuntosalille tai lenkille kuudelta aamulla. Toivotaan, että pysyn nyt terveenä. Teen Fresh Fitnessin kanssa yhteistyötä helmikuuhun asti, ja ajattelinkin jatkossa raportoida sen tiimoilta enemmän sitä, kuinka treenaan ja millaisia tuloksia aktiivisella liikkumisella voi saada aikaan. Aion tosin kyllä jatkaa tuolla Fresh Fitnessillä yhteistyön päättymisen jälkeenkin, aivan kuten tein ennen sitäkin. Ja nyt tällä viikolla treenaamiseen tuolla salilla tuli yksi toivottu taso lisää, kun, kun lähes naapurissa asuva ystäväni liittyi myös jäseneksi ja voimme jatkaa taas yhdessä treenaamista samaan malliin kuin viisi vuotta sitten. Tällä kertaa tosin ilman kerhohuoneita ja saunoja. Mutta luulen, että se on meidän molempien kunnon ja kiinteytymisen kannalta vain ja ainoastaan hyvä asia.

Ja hei, olisi aika kivaa nähdä myös sinut joskus siellä! Ainakin juuri nyt tuonne saa yhden ilmaisen treenikerran, joten kynnys tulla kokeilemaan on varmasti matalampi, kun siitä ei tarvitse pulittaa mitään. Saa ihan kaikessa rauhassa tutustua ja kokeilla, josko juuri tuo Fresh Fitness voisi olla sinun salisi.
Minun se ainakin on.

2 Comments
 • Henna
  Posted at 20:18h, 02 marraskuu Vastaa

  Hei timmi pakkaus, kuukauden nimet kirjoitetaan pienellä, myös helmikuu. Pus pus!

  • Sanni
   Posted at 20:22h, 02 marraskuu Vastaa

   Hahah, kiitos tästä :-D

Post A Comment