Lunta

_MG_0283_MG_0280

Koska en usko, että kukaan teistä on vielä huomannut niin ajattelin olla se ensimmäinen, joka tämän tiedon paljastaa: Talvi on tullut kahdessa yössä! En tajua. Vielä viikko sitten eleltiin kesän jämissä ja nyt yhtäkkiä mennään jo umpihangessa. Ei kai tällaista voi edes tapahtua. Tai ilmeisesti voi. Tänään on tuntunut ihan erityisen voimakkaasti siltä, että aivan mitä tahansa voi todellakin tapahtua. Tiedätte ehkä mistä puhun. Mutta siltä varalta, ettette niin kerron senkin: hartaista toiveistani ja ahkerasta rukoilusta huolimatta Donald Trumpetinsoittaja tulee olemaan USA:n seuraava Presidentti. Käsittämätöntä. En usko tätä todeksi. Olen varma, että olen oikeasti vielä unessa. Ihan pian herään, eikä ulkona todellakaan ole lunta, puissakin on vielä lehdet, eikä Donald todellakaan ole USA:n seuraava presidentti. Eihän?

Myönnän tosin, etten ole oikeasti seurannut vaalitaistelua kovinkaan läheltä, enkä ole edes kovin suurella hartaudella yrittänyt tutustua ehdokkaisiin. Tiedän kuitenkin vähän jotain sieltä, vähän jotain täältä. Ja olen kyllä tietoinen siitä, ettei Hillarykaan välttämättä olisi ollut mikään täydellinen valinta (mutta noista kahdesta ehdottomasti se enemmän täydellinen kuitenkin), mutta olen varma, että ne Hillarynkin ”epäkohdat” olisi kuitattu sillä, että olisin esitellyt tälle mieheni ja tyttäreni. Olen varma, että niin sotahulluus kuin avoimehko Venäjä- vihamielisyyskin olisivat molemmat kadonneet tämän tapaamisen jälkeen. Donaldin epäkohtien hoitamiseen en ole kuitenkaan vielä toistaiseksi keksinyt keinoja. Onneksi tässä on kuitenkin neljän vuotta aikaa.
_MG_0282 _MG_0291 _MG_0285

Mutta se niistä vaaleista. Ei ole enää muuta sanottavaa niihin liittyen. Takaisin tuohon lumeen siis. Se tuntuu kamalta ja ihanalta samaan aikaan. Ihanalta siksi, että se antaa luvan jäädä vain kotiin, ja kamalalta ihan siitä samasta syystä.
Oivalsin joskus keväällä entistäkin kirkkaammin sen, että olen ihminen joka tarvitsee paljon muiden ihmisten seuraa pysyäkseen järjissään. Tarvitsen paljon tekemistä, menemistä ja sellaista aktiivista olemista. Voin hyvin, kun on vähän kiire. Sillain just sopivasti vähän hoppu. Voin hyvin, kun voin illalla nukkumaan mennessä listata päässäni mahdollisimman monta asiaa, jotka hoidin ja joiden tekemisestä nautin. Mutta, mitä pidempään olen vain tässä näin kotona sitä lujemmin alan kuvitella, että pidän tästä. Pelkästään kotona- ja yksin olemisesta. Ja, aina toisinaan tietysti pidänkin, mutta suurimmaksi osaksi se tekee minut vain huonovointiseksi. Toivonkin siis salaa, että tuo lumisade lakkaisi tai vaihtoehtoisesti löytäisin kengät, jotka sekä näyttäisivät että tuntuisivat hyvältä tuolla kinoksissa tarpoessa. Myös varrelliset sukat saattaisivat riittää. Hieman jo nolottaa taivaltaa tuolla paljaissa nilkoissa nimittäin.

_MG_0287 _MG_0286

Tänään kuitenkin nautin tuosta maisemasta vielä ihan vaan kotoa. Sytytän kynttilöitä kodin jokaiseen huoneeseen, jokaiselle ikkunalaudalle. Paistan meille iltapalaksi lettuja, ehkä joulutorttujakin. Syön vielä toisen kilon satsumia (tätä postausta naputellessani olen ihan huomaamattani syönyt seitsemän. Kappaletta), keitän pannullisen teetä ja annan Alban katsoa lastenohjelman tai kaksi, jotta itse saan rauhassa siivota. Sillä huomenna, huomenna teen kaikkea muuta, kuin olen kotona. Ihanaa. Tasapaino, alan nähdä sinut.

 

8 Comments
 • Juuli
  Posted at 20:48h, 09 marraskuun Vastaa

  Pakko kommentoida tota presidentti juttua. Oon ite tällä hetkellä usassa ja täällä oon huomannu kuin yksipuolisesti ja negatiivisesti Trumpista on Suomen mediassa kirjoitettu. Itekki Suomessa ollessa suorastaan pelkäsin melkeen kolmannen maailmansodan alkamista jos Trumpista tulee pressa. No, täällä ollessa kuva Trumpista on kyllä monipuolistunut eikä se enää tunnu nii kamalalta. Toki oisin silti toivonu Hilaryn voittavan.

  • Sanni
   Posted at 14:21h, 10 marraskuun Vastaa

   Totta aivan takuulla. Ja kuten jo sanoinkin, niin meikäläinen on aika jäävi puhumaan mistään mitään, koska en oikeastaan mistään mitään edes tiedä hahah.

 • Eerika
  Posted at 11:29h, 10 marraskuun Vastaa

  Pakko kommentoida, kuulostaa että Clinton ja Trump olisivat tuttujasi kun puhut heistä etunimillä 😂 Ei minusta hyvän kuulosta

  • Sanni
   Posted at 13:59h, 10 marraskuun Vastaa

   No ihan tutuilta ne jo tuntuu, kun ei oo kuukauteen mistään muusta kuin niistä kahdesta mistään lukenut :-D

 • Sanna
  Posted at 15:10h, 10 marraskuun Vastaa

  Toimiiko ne sinun Timberlandit talvella? Vai onko ne pohjat niissä enemmänkin lumettomien kelien?
  Tulisipa tännekin jo paljon lunta, se antaa niin ihanasti valoa <3

  • Sanni
   Posted at 16:29h, 10 marraskuun Vastaa

   No ainakin oon niitä nyt näillä lumikeleillä käyttänyt, ja hyvin tuntuu toimivan. Itse otin vaan ehkä liian pienen koon, eikä kenkään menee villasukkaa ja vilu on tullut kyllä aika nopeasti.

 • fhdfhdhd
  Posted at 15:38h, 10 marraskuun Vastaa

  no samalla kun esittelet hillarylle miehesi ja lapsesi, niin esittelisitkö ne myös putinille?
  kahdessa suurvallassa ei liiemmin ole hyviksiä.

  • Sanni
   Posted at 16:28h, 10 marraskuun Vastaa

   Varmaan kyllä pitäis hmmm….

Post A Comment