Toimi nyt hyvä ihminen!

IMG_5652

Olen huomannut olevani aika moneltakin osin juuri sellainen tyyppi jollainen en oikeastaan tahtoisi olla. Ihan erityisesti itsessäni ärsyttää se, että puhun ja suunnittelen kaikenlaista, mutta teen kuitenkin lopulta aika vähän. Selittelen itselleni milloin mitenkin ja mitäkin, miksi en taaskaan ehtinyt hoitamaan niitä asioita joita olin suunnitellut. Se ärsyttää. Ihan erityisesti siksi, että tiedän asioiden hoitamisesta saavani noin suunnilleen potenssiin miljoona paremman olon, kuin niiden hoitamatta jättämisestä.

Ihailen ihmisiä, joiden vuorokaudessa tuntuu olevan kymmenen tuntia enemmän kuin omissani. Kateellisena kuuntelen ja vierestä seuraan mitä kaikkea he ehtivät hereillä olonsa aikana tehdä samalla kun mielessäni listaan omiani: pesin hampaat, kävin suihkussa, pukeuduin ja leikin lapsen kanssa. Lopun aikaa suunnittelin mitä kaikkea tekisin heti huomenna: kirjoittaisin kirjan, koko viikon postaukset, kutsuisin ystävät kylään, hoitaisin viikon ruokaostokset (suurin valhe ikinä!!!!!), leipoisin, silttäisin pyykit, siivoaisin ja tekisin kolmen päivän ruuat pakkaseen mm. Siihen kaikkeen suunnittelemiseen menee päivistäni aivan takuulla ainakin puolet.

IMG_5648

 

Olen aina salaa ajatellut, että minun päivissäni on oikeasti vähän vähemmän kuin muiden, ja sillä verukkeella olen antanut itseni tuhlata kokonaisia päiviä saamatta aikaiseksi oikeastaan yhtään mitään. Nyt kuitenkin alan pikkuhiljaa ymmärtää, ettei niin ole. Päivissäni ei ole yhtään tuntia vähempää, tekosyitä vain sata kertaa enemmän.

En itsekään ymmärrä miksi toimin näin? Tai siis en toimi mitenkään. Huomaan muuttuvani kireäksi kuin viulunkieli niinä iltoina, kun en ole saanut aikaseksi mitään. Tiuskin ja olen ikävä aivan takuulla aivan kaikille, jotka eteen sattuvat, mutta aivan erityisesti kyllä sätin itseäni. Miksi? Kun voisin niin helposti toimia myös toisin. Sellaisella tavalla, joka palvelisi niin minua kuin aivan taatusti myös noita kaikkia ympärillä oleviakin.

Heti huomisesta eteenpäin (maanantai on aina hyvä syy aloittaa alusta) ryhdistäydyn, ja alan oikeasti tehdä asioita. Suunnittelu saa jäädä vähän vähemmälle, samoin kuin tuo kuvienkin aktiviteetti eli puhelimen hipelöinti, teen sitäkin aivan liian monta tuntia päivässä. (Ihan ylipäätään sen fakta, että puhutaan tunneista ei hetkistä – on todella huolestuttava) Menen ja teen juuri niitä asioita, joiden tekemisestä tulee hyvä olo. Ja ihan erityisesti aion tehdä niitä asioita, joista nautin.

Juuri nyt se tarkoittaa lasia (tai kolmea) viiniä ja ystävien seuraa.

Ihanaa sunnuntaita.

Nautitaan. Ja toimitaan. Sillain sopivasti bälänssissä.

kuvat: Elina Hyvölä

4 Comments
 • Maire
  Posted at 09:35h, 21 marraskuun Vastaa

  Hahhaah, story of my life! Aivan samoja fiiliksiä on aina aika ajoin täälläkin, hyvä tietää etten ole ainoa. :) Luin tämän nyt näin maanantaiaamuna, joten neuvostasi nousen (ihan kohta) sohvalta ja siivoan keittiöstä edellisen illan sotkut… Hyvää uutta ja reipasta viikkoa. ;)

 • Elina
  Posted at 13:09h, 21 marraskuun Vastaa

  Siis kirjotit postauksen asiasta, jota oon tässä koko aamun (krhm.. klo 13) maistellut ja todennut, että 2h putkeen tietokoneella tekemättä juuri mitään saa minusta hirveän ihmisen. :D Hei myös sellanen jutska, että kyselin jo joskus aiemmin, että mistä tilasitkaan polaroidtyyppisiä kuvia netistä? En kuollaksenikaan muista enää ko. postausta, johon kommentoin, joten parempi kysäistä uusiksi. :D ihana blogi!

  • Sanni
   Posted at 17:22h, 21 marraskuun Vastaa

   hahah ihanaa, että on muitakin!
   Tehään tästä parempi ja reippaampi viikko.

   Hei joo muistankin, että joku niistä joskus kyseli, ja omani oon tilannut Printic- sovelluksella. Muistaakseni lisäsin kyllä valkoiset reunaat kuviin itse (teetin ne siis instagram-kuvistani, ja niihin olin aina muokannut ne reunat), mutta voisin kuvitella että samasta paikasta saa myös sellaisia ns.valmiita polaroid kuvia.

 • Jenni New life
  Posted at 17:35h, 21 marraskuun Vastaa

  Oon pohdiskellut samaa aihetta paljon viimeaikoina. Oma aikaansaamattomuus ärsyttää suuresti ja etenkin kun aika menee puhelimella, joka ei tunnu rentouttavalta eikä välttämättä edes kiinnostavalta, kunhan kuluttaa aikaa, joka ei tunnu riittävän mihinkään (yllätys) :D Eniten tässä huvittaa se, että mä olen ihan aikuisten oikeesti ollut se järjestelmällinen tyyppi, joka teki miljoona asiaa päivässä. Mietin tuossa tovin, että mikä musta teki tehokkaan ja miksi en ole sitä enää ja asiat jää vaan ajatuksen tasolle. Listat. Edellisessä työpaikassani olin vallan listaihminen ja tein ihan kaikesta listoja. Siitä tuli niin hyvä fiilis, kun sai vetää jotain yli tehtävälistalta, siinä tunsi saaneensa jotain aikaan. Vaihdoin työpaikkaa ja listat unohtui (jos kauppalistaa ei lasketa).

  Taidan ottaa taas listat käyttöön. Vapaa-ajalle. Listaan juttuja, mitä oikeasti haluaisin tehdä.

Post A Comment