20 syytä hymyillä

DSC_0472

Heräät. Väsyttää. Ja luulet, että täytyy nousta mutta kello onkin kuuden sijasta vasta kolme ja saat yhtäkkiä kolme tuntia lisäaikaa nukkua. Tai et tietenkään saa, mutta siltä se tuntuu.

Alba, joka AINA kehottaa tervehtimään vieressä istuvia ihmisiä bussissa/metrossa/junassa/ratikassa ”no äiti, sano moi! Se on kohteliasta”

Se, kun joku työkavereista kysyy että otanko kahvia, jos hän keittää. Öö, ootas teit just mun päivän!

Puhdas jääkaappi, jossa ei ole mitään yli- eikä epämääräistä.

Tyhjä pyykkikori.

Se, että olen onnistunut pitämään kaikki viherkasvini hengissä jo useamman kuukauden. Paitsi se yksi äidiltä saatu kuoli sittenkin. Heräsi henkiin vain kuollakseen melkein heti uudelleen.

Osmian Rosemary Vetiver- tuoksukynttilä, joka on niin nätti että pelkästään sen näkeminen saa hymyilemään. Tuoksusta nyt puhumattakaan.

Lapsi joka siivoa aivan joka ikinen ilta aivan kaikki lelut takaisin paikoilleen. Ja pakko vähän leuhkia – ihan pyytämättä vielä. Ja tämä lapsi on siis minun!

Kunnolliset ulkoiluvaatteet, ehkä ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden. Ei tarvi enää hytistä siellä pulkkamäessä (totuuden nimissä en kyllä ole aiemmin edes mennyt sinne mäkeen) tai leikkipuistossa.

Ajoin vahingossa puolet oikeasta kulmakarvastani pois, eikä asia harmittanut viittä minuuttia pidempään. Joskus aiemmin olisin todennäköisesti itkenyt vuolaasti ainakin tunnin sen hävinneen kulmakarvan perään.

DSC_0471

Kun ajattelenkin työporukan lauantain pikkujouluja ja raaka peruna suussa sananselitystä. Kuulostaa hölmöltä, mutta voin kertoa että on vielä todella paljon hölmömpää.

Yhdet tulevat kuvaukset, joiden pelkkä suunnittelu on aivan älyttömän koomista. Odottakaas vain, kun näette lopputuloksen.

Perjantain pikkujoulut meillä, jotka vietetään samalla porukalla jolla oltiin silloin syyskuussa mökkeilemässä. Ja on muuten ehkä eka kerta sitten syyskuun kun aivan kaikki pääsevät samaan paikkaan samaan aikaan. En jaksa odottaa. Niitä tarjoiluja etenkään. Mun ystävissä on sellaisia jauhopeukaloita, että huh huh!

Kaikkien Essen ihonhoitotuotteiden tuoksu. Niiiiiiin hyviä! Myös korianterin tuoksu hymyilyttää. Ja hyasinttien. Ja ruoan, jota ei ole tarvinnut itse tehdä.

Oma (tai siis yhteinen) toimisto viiden minuutin päässä kotoa, jossa olen kuitenkin käynyt viimeisen kuukauden aikana neljä kertaa: kaksi kertaa tekemässä töitä, kerran vessassa (oli lähempänä kuin koti), ja kerran hakemassa juotavaa.

Lähdin tänään kotoa sekä hiukset kiinni että ilman meikkiä. Tätä ei ole tapahtunut sitten kesän. Ja siis siksi, että ihoni on ollut sellaisessa kunnossa, että sitä on tehnyt mieli peitellä niin hiuksilla kuin meikilläkin. Tämä tänään tapahtunut oli siis suoranainen ihme. Enkä osaa edes selittää, kuinka vapautuneeksi tunsin itseni, kun joka sekunti ei enää tarvinnut miettiä kasvojen ihoa, ja sitä miltä se näyttää tai tuntuu. Valoa näkyy siis tunnelin päässä. Kerron pian lisää kuinka tähän tilanteeseen on päästy.

Sain viime viikolla vedettyä elämäni ensimmäisen leuan. Tai ainakin aikuisiän ensimmäisen.

Nämä kaksi kappaletta (tämä & tämä), jotka Paulan Päivä esitti Uuden Muusan tupareissa muutama viikko sitten. Hymyilyttää vieläkin, kun mietin kuinka syvälle tuonne jonnekin nuo molemmat kappaleet, sekä laulaja-Jennan ääni, hiipivät. Hymyilyttää myös, että juuri silloin vieressä, ja kädestä pitämässä, istui ihanin Maj <3

Vaatekaappini kasvoi juuri kymmenellä melko täydellisellä neuleella ja collegella, kun tajusin kokeilla päälle paitoja sieltä Romankin hyllyiltä.

Se, että kirjoitin nämä kaikki kohdat noin minuutissa ja olisin helposti keksinyt näitä ainakin saman verran lisää.

Mikä sinua on hymyilyttänyt tänään?

6 Comments
 • Minnea/Minnean muruja
  Posted at 20:28h, 05 joulukuu Vastaa

  Ihania juttuja <3
  Tänään on hymyilyttänyt pieni poikani, jonka sanavarasto on kasvanut viimeaikoina hurjasti, ja joka nykyään vastaa kysymyksiin "too" eli joo :)

  • Sanni
   Posted at 12:23h, 06 joulukuu Vastaa

   Eiii, tuo(kin) aika on niin ihanaa. Nauti!

 • Sara
  Posted at 22:53h, 05 joulukuu Vastaa

  Voihan vitsi, tollasen lapsen mäki haluan! :D <3

  • Sanni
   Posted at 12:22h, 06 joulukuu Vastaa

   Saat lainata:-D

 • Maiju
  Posted at 22:57h, 05 joulukuu Vastaa

  Kivoja juttuja: onni totisesti elää arjessa :) Itseäni hymyilytti tänään kahvihetki ystävän kanssa ja se, että pihapupu on syönyt maasta porkkanat, jotka sille laitoin eilen!

  • Sanni
   Posted at 12:23h, 06 joulukuu Vastaa

   Ihania juttuja! Ja niin kyllä totisesti onni elää juuri tässä arjessa.

Post A Comment