Myytinmurtaja

DSC_0445

Muistan, kuinka ennen lasta aina kohistiin että ne äidit ovat kyllä tehokkainta ja nopeinta porukkaa, mitä maa päällään kantaan. Heiltä löytyy aina ratkaisut kaikkeen, ja heidän laukuistaan löytyy kaikki tykötarpeet – tarvitpa niitä sitten haavan sitomiseen tai nuotion sytyttämiseen tai talon rakentamiseen- niin sieltä äitien käsilaukkujen syövereistä löytyy kaikki tarpeellinen. Mutta voi.
Niin väärässä ovat olleet nuo ihmiset, jotka ovat moista uskotelleet. Ainakin minun kohdallani. Ja uskoakseni siellä on ehkä joku muukin, joka kokee tulleensa huijatuksi.

Muistan, kuinka puhuin eräälle ystävälleni etten ymmärrä miten minusta, ihmisestä joka saapui paikalle AINA vähintään 15 minuuttia etuajassa, on yhtäkkiä tullut krooninen myöhästelijä. Myöhästyn nykyään lähes poikkeuksetta kaikkialta tai saavun ihan viimeisellä minuutilla. Mietin, miksi ja miten tässä on päässyt käymään näin. Niin, susta on tullut äiti. Tokaisi ystäväni. Niin niin, mutta eikö sen nimenomaan pitäisi tehdä minusta jotenkin entistäkin tehokkaammaan ja täsmällisemmän- ihan noin niinku automaattisesti. Niin mulle kerrottiin.

DSC_0477DSC_0468

Mutta. Olen myöhässä kaikkialta siksi koska lapsi. Lapsen kanssa lähteminen, tai oikeastaan yhtään minkään asian tekeminen ja sen aikatauluttaminen on mahdotonta. Toisena aamuna lapsi syö aamiaisensa kymmenessä minuutissa, sotkematta. Toisena aamuna sen saman aamiaisleivän syöminen vie 45 minuuttia vaikka puolet siitä leivästä on murusteltu ja heitelty pitkin keittiötä. Aina toisinaan pukeminen menee ykkösellä purkkiin, ja joskus sen saa tehdä viisi kertaa. Puet ensin lapsen, sitten itsesi, ja sitten puet lapsen taas uudestaan, koska hän on ehtinyt riisuutumaan sillä välin kun puit itsesi. Nanosekunnissa. Vaikka normaalisti sisääntullessa se sama itsensä riisuminen vie lapselta puoli tuntia- tottakai.
Olet myöhässä jo siinä vaiheessa, kun alat edes ajatella ulos pukemista. Ei voi mitään. Mutta lapsi on aina hyvä tekosyy myöhässä olemiseen. Voi kertoa vähän liioitellusti mitä kaikkea siinä matkalla tapahtui. Usein ne tapahtumat myös saattavat kuulostaa liioitellulta vaikka olisivatkin täyttä totta.

Mutta.
Olen myöhässä myös niinä aamuina, kun saan lähteä yksin. En voi siis syyttää lasta. Tai tavallaan taas voin. Nautin niin suunnattomasti siitä, että saan kerrankin lähteä kotoa kaikessa rauhassa. Käydä suihkussa rauhassa, syödä aamiaisen kaikessa rauhassa, meikata ja valita vaatteet ilman kiirettä. En minä silloin ennen lasta suhtautunut niihin asioihin sellaisella hartaudella, kun nyt kun ne eivät ole enää jokapäiväinen normi, vaan maailman suurinta ja melko harvinaista luksusta. Ei siis ihme, että ole myöhässä. Siinä missä ennen lasta varasin itselleni aamuisin tunnin suihkuun, aamiaseen ja laittautumiseen – vie samat asiat nyt suunnilleen kolme kertaa enemmän aikaa.

Ja mitä tulee siihen maagiseen äidin käsilaukkuun. Se unohtuu aika usein ihan kokonaan kotiin.

Että sellainen tehokas, tarmokas ja täsmällinen mutsi täällä hei.

Mites teillä?

Tags:
,
4 Comments
 • Liisa
  Posted at 16:48h, 12 joulukuun Vastaa

  Moi, sitä vaan että jumanskekka tuo mukula on suloinen. En kestä. Siis voi että ja hellanlettas kun on söpö.

  • Sanni
   Posted at 11:21h, 20 joulukuun Vastaa

   No se kyllä on! En kestä melkeen itekkään!

 • Jenni
  Posted at 21:14h, 19 joulukuun Vastaa

  Täysin tuttua!! Minäkin kärsin siitä että olen aina myöhässä tai viime tipassa..kun ennen lapsia olen ollut täsmällinen ja ajoissa joka paikassa. Vihaan itsessäni sitä että aina on kiire ja myöhästelen vaikka tuntuu että yritän kyllä keretä ja ottaa asioita ja tilanteita huomioon. Silti aina tapahtuu jotain odottamatonta tai mitä en osannutkaan, sittenkään ottaa huomioon. on kurjaa ja ahdistavaa kun jatkuvasti toimii tavalla joka ei tunnu omalta tai on ikään kuin olosuhteiden uhri. Mutta sitä tämä äitiys kai on. Ja tähänkin jossain määrin tottuu. Mutta joo siis ihan samaa mieltä tuosta myytin murtamisesta.. Minäkään en todellakaan ole mikään supermutsi jolla on aina kaikki avaimet laukussaan..ehkä meistä kaikista vaan tuntuu että niillä muilla on aina homma hanskassa ja kaikki asiat huomioitu..mutta ehkä niillä muillakaan ei ole. Ainakaan kaikilla.

 • Sanni
  Posted at 11:20h, 20 joulukuun Vastaa

  Mä luulen kans. Kaikki täällä vaan esittää, että homma hanskassa vaikka kenelläkään se ei oikeasti ole siellä :-D Tulee heti paljon parempi olo. Ja hei, jooo niin samoja ajatuksia muutenkin. Olosuhteiden uhri jne.

Post A Comment