Aattoaamu

DSC_1012 collage DSC_0983 DSC_1017 DSC_1021

Ajeltiin eilen illalla Helsingistä 100 kilometriä Pohjoiseen mun vanhemmille, jouluun. En jotenkin ehtinyt saada ollenkaan kiinni tunnelmasta kotona. Tein tavallista enemmän töitä, ja tuntui että aina ennen ja jälkeen töiden olin jossain muualla kuin kotona tekemässä jotain muuta kuin joulua. Nyt kuitenkin otan kaiken vahingon takaisin ja nautin täällä niiden kaikkien muidenkin päivien edestä.

Tämä joulu on Alban kolmas, mutta samalla jotenkin ensimmäinen. Ensimmäinen joulu niin, että hän jo vähän ymmärtää mitä tapahtuu. Osaa odottaa jo jotain ja käyttäytyä vähän paremmin kun uhkaillaan ja kiristetään tontuilla ja lahjoilla – kyllä te tiedätte. Mutta siksikin tuntuu, että tämä joulu on itsellekin vähän erilainen kun aiemmat. Jotenkin parempi.

Ihanaa olla täällä kotona vanhempien luona. Äiti on melkonen velho tunnelman luojana ja isällä on aina kaapeissa ehtymättömät varastot suklaata, sisaruksiakaan en ole ehtinyt näkemään ainakaan kuukauteen. Täällä on siis hyvä. Toivottavasti sielläkin.

Mukavaa joulua!
Otetaan rennosti.

No Comments

Post A Comment