Kotona kylässä

DSC_1125 collages DSC_1097 DSC_1115 DSC_1123

Pakko heti näin alkuun antaa itselle ihan kunniamaininta tästä todella hienosti ja aktiivisesti toteutetusta postausarjasta nimeltä Muiden Kodit. Hurraa! Mahtavasti tehty. Toivotaan, että jaksan ensi vuonna olla yhtä ahkera tämän sarjan kanssa. Eh.

Tämä vuosi 2016 tuntuu kyllä muutenkin olleen yksi epäonnistumisten sarja. Yhtä on seurannut toinen, ja sitä sitten vielä kolmas, neljäs, kuudes ja sadas. Olen ollut laiskempi, aikaansaamattomampi, ja muutenkin kaikin puolin surkein versio itsestäni tänä vuonna. Tiedän kyllä miksi, mutta ei tunnu silti kovin hääviltä.
Ensi vuodesta ei voi tulla kuin parempi.
Myös tämän juttusarjan suhteen. Vaikka yhtä tehtyä postausta ei ehkä ihan sarjaksi kyllä kannattaisi vielä tituleerata.

Ensi vuonna sitten.

Nyt lillun vielä hetken tässä mukavassa olotilassa, kun tuntuu että kaikki tarvittava tältä vuodelta on jo tehty. Ei kannata enää edes yrittää tehdä mitään, vaan odottaa tässä näin keittiön pöydän ääressä sen uuden, paremman vuoden tuloa.

Ja jotta ei nyt ihan synkkyyten vajota, niin on pakko sanoa, että oli tässä vuodessa kyllä ihan poikkeuksellisen paljon myös hyvää ja hienoa; uskaltamista, rohkeutta, uuden oppimista (virheiden kautta tietysti), isoja ja pieniä päätöksiä, hyvin nukuttuja öitä, pitkiä iltoja ja aamuja, saavutuksia, sopeutumista ja kasvamista – ja kaiken tämän on saanut tehdä ihan käsittämättömän hienojen ihmisten kanssa. Muutaman pienen ja aika monen vähän isomman. Mutta. Pohjavire vuodessa on kyllä silti ollut aika ikävä. Ja se on varjostanut kaikkea sitä hyvääkin. Nyt kuitenkin tuntuu, että kurssi alkaa kääntyä, tuulet tyyntyä. Toivoa sopii ainakin.

Juuri nyt on hyvä olla. Tässä näin. Joulu kotona vanhempien luona oli ihana. Joulua seuranneet vapaat ihania nekin. Sanon taas sen, mitä olen sanonut aika usein ennenkin: perhe, se on kyllä paras! Salaa haaveilen siitä, että vielä joskus asumme kaikki sisarukset perheinemme yhdessä noilla samoilla tiluksilla tuolla äidin ja isän luona. Pihassa riittää lääniä rakentaa vaikka kolme omakotitaloa, vaikka monta meistä varmaan mahtuisi tuohon yhteen jo olemassa olevaankin. Olisi pelkästään ihanaa vai hä siskot ja veljet? Ei ollenkaan rasittavaa tai meluisaa? Eikä ketään koskaan ärsyttäisi kukaan. Vaan siellä niin sulassa sovussa koko 30-henkinen perheemme.

Mutta, koska tämä idea toistaiseksi ei ole juuri saanut tuulta alleen (siskoista Eve kyllä olisi ainakin mukana), niin paremman puutteessa tyydyn siihen että vietetään yhdessä iltoja siellä toisia täällä. Tänään on niistä illoista yksi.
Ah!
Tuskin maltan odottaa.

Vuosi 2016: saat anteeksi, ettei kovinkaan moni perjantaisi ole ollut juuri mistään kotoisin, kun tämä viimeinen (ja muutama muukin kyllä!) on näin hyvä.

Hyvää vuoden toiseksi viimeistä myös sinne!

Tags:
,
3 Comments
 • Seliina
  Posted at 10:12h, 31 joulukuun Vastaa

  ”Olen ollut laiskempi, aikaansaamattomampi, ja muutenkin kaikin puolin surkein versio itsestäni tänä vuonna”. Kuulostaapa ankaralta ja kovin negatiiviselta puheelta itseään kohtaan. Ei kai se että on ollut vähän aikaansaamattomampi tai laiskempi tarkoita sitä, etteikö voisi olla itsestään ihan samalla tavalla ylpeä? Arvokkuus ei ole suorittamisista kiinni. :)

  • Sanni
   Posted at 12:01h, 31 joulukuun Vastaa

   Ei ollenkaan ankaraa, totta vaan :-D
   Enkä kai sanonut missään, että arvottaisin omaa olemistani suoritusten kautta? Tai ettenkö olisi ylpeä tietyistä asioista. Totesin vaan, että olen ollut laiskempi, aikaansaamattomampi ja surkeampi versio itsestäni tänä vuonna :)

 • laura
  Posted at 15:21h, 31 joulukuun Vastaa

  Huhuh, aivan samanlaiset fiilikset. Sellainen pohjavire koko vuoden, että saa olla iloinen ollessaan edes suunnilleen järjissään vielä tässä vaiheessa vuotta. Tai kai sekin on suhteellista kun lopettaa työvuotensa romahtamalla itkuun kesken työpäivän kun ei enää jaksa haha, mutta hei, kevättä kohti mennään ja kyllä tää taas tästä :-D Ja ens kesä, se on (muutoksineen kaikkineen) jo ihan kohta täällä, sillä huomenna voi jo sanoa, että ensi kuun jälkeen on kevään ensimmäinen kuukausi! :-*

  Ihanaa ja parempaa vuotta 2017 Sanni, olet varsin ihana. <3

Post A Comment