Älykästä muotia

 

*Kaupallinen yhteistyö KappAhl:in kanssa

Processed with VSCO with hb1 preset

Olen muutamaankin otteeseen täällä puhunut siitä, kuinka olen viime vuosina alkanut järkevöittää kulutustani. Ihan erityisesti vaatepuolella. Muutama vuosi sitten karsin varastoni 1/4 sen alkuperäisestä koosta. Tuolloin omistin suunnilleen 50 vaatetta. Määrä on sittemmin kyllä tuosta kasvanut, mutta ostokäyttäytymiseni on kyllä todellakin muuttunut. Hankin huomattavasti vähemmän ja ostan vain sellaisia tuotteitta, jotka sopivat vähintään kymmeneen jo olemassa olevaan vaatekappaleeseeni. Pyrin tietysti myös miettimään vaatteen käyttöikää ja -mahdollisuuksia. Silloin kun vaatteita on kaapissa määrällisesti vähän (tai vähemmän) on minulle erityisen tärkeää niiden muuntautumiskyky. Se, että pystyn yhdistelemään ja käyttämään samaa vaatetta mahdollisimman monella eri tavalla, tekemään siitä uuden pukemalla sen jotenkin toisin. Sillä muuten koittaa kyllä kyllästys melko nopeasti.

Tämä kuvien KappAhlin mekko on juuri sellainen vaate; monikäyttöinen, moneen eri tilanteeseen. Tätä yhtä ja samaa mekkoa voi käyttää kolmella eri tavalla. Ihan jo yksinäänkin: pelkkänä mekkona, pelkkänä paitana (ok, silloin täytyy pukea päälle ehkä vähän jotain muutakin) tai pukemalla tuon paidan mekon päälle. Huomasin myös, että mekkoa voi pitää myös varsin hyvin ihan kummin päin tahansa. Puin nimittäin mekon ensin vahingossa väärin päin päälleni, enkä edes tajunnut sitä. Etupuoli on hieman syvempään uurrettu kuin tuo selkä, ja mekko on takaa hitusen pidempi kuin edestä, mutta se toimii päällä vähän yllättäenkin ihan molemmin päin.

Ei siis ihme, että mekon suunnitellut Lovisa Malmberg Gomis voitti KappAhlin Sustainable Design Contest- kilpailun, ja nyt toukokuussa voittajatuotteet lanseerataan. Suunnittelijan kantavana ajatuksena vaatteiden takana oli tahtotila tehdä ns.älykästä muotia suunnittelemalla tuote, jota voi käyttää monissa eri tilanteissa, monella eri tavalla ja mahdollistaa näin vaatteelle hyvin todennäköisesti enemmän käyttökertoja ja pidempi elinkaari kuluttajan vaatekaapissa. Tällä tavoin tuetaan myös sitä vastuullisemman kuluttamisen ajatusta.

Sen lisäksi, että tuo mekko on ihan yksinäänkin varsin monikäyttöinen, niin tuo vaate taipuu niin monenlaisiin asuihin ja tilanteisiin. Siitä saa halutessaan superjuhlavan, tai sen voi pukea rennosti vaikkapa hupparin ja tennareiden kanssa. Keksin heti suunnilleen kymmenen erilaista asua, joiden kanssa tulen tuota mekkoa käyttämään. Tässä teille niistä nyt muutama. Sama mekko, sama paikka, mutta silti mielestäni kaikissa asuissa on ihan eri fiilis. Tällaisia vaatteet parhaimmillaan ovat. Helppoja, mukavia, monikäyttöisiä ja kauniita. Vastuullisempiakin.

 

Tyyli 1: Nahkatakkinen tyttö

Processed with VSCO with hb1 preset

collage

Processed with VSCO with hb1 preset

Tyyli 2: Kesäheinä

Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 preset11112

Tyyli 3: Bohemian Rhapsody

Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetcollage1Processed with VSCO with hb1 preset

En tiedä teistä, mutta minusta tämän kaltaisia vaatteita pitäisi olla lisää. Reilusti enemmän, Joka puolella. Kaikien saatavilla ja nähtävillä. Lisää älykästä, vastuullista muotia – kiitos. Ja samaan tilaukseen voisin laittaa myös kesän. Tai ainakin +15 astetta lisää tähän nykyiseen lämpötilaan. Ja tuo hyytävä tuuli voisi hukkua matkalle. Ei haittaisi. Kesä, paljaat sääret ja tämä mekko, tervetuloa! Odotan innolla.

Ja hei, en ole ehkä vielä koskaan kysynyt: Mitä pidät? Mekosta ja sen ympärille rakennetuista asuista. Mikä on eniten mieleen, vai onko mikään?
Nyt kiinnostaa!

16 Comments
 • Minnea/Minnean muruja
  Posted at 20:16h, 27 huhtikuun Vastaa

  Vau, tuosta mekosta on kyllä moneksi! Oma suosikkini on tuo viimeinen boho-look!

  • Sanni
   Posted at 15:50h, 28 huhtikuun Vastaa

   No tuosta kyllä on. Rakastan tällaisia vaatteita.

 • Enni
  Posted at 21:59h, 27 huhtikuun Vastaa

  Kaikki kokonaisuudet voisin pukea päälleni, mutta lemppari on ehdottomasti viimeinen lookki! :)

  • Sanni
   Posted at 15:50h, 28 huhtikuun Vastaa

   Kivaaa kuulla :)

 • Hanne
  Posted at 10:30h, 28 huhtikuun Vastaa

  Tosi kiva postaus! Monikäyttöiset vaatteet on ehdottomasti parhaita. Muhun iski eniten Tyyli 1. eli Nahkatakkinen tyttö. Kaikki eri tyylit sopii sulle upeasti.

  • Sanni
   Posted at 15:27h, 28 huhtikuun Vastaa

   Heii jee, kiva kuulla. Tuo eka tyyli on kyllä omakin suosikkini.

 • nina
  Posted at 10:56h, 28 huhtikuun Vastaa

  Tykkään kaikista näistä tosi paljon, vaikea valita suosikkia! Ehkä kuitenkin asu numero 2 iskee nyt jotenkin parhaiten, oon jo niin kesätunnelmissa. Mistä tuo nahkatakki ja hopeiset kengät on? :)

  • Sanni
   Posted at 15:26h, 28 huhtikuun Vastaa

   Nahkatakki on Samsoe&Samsoe ja hopeiset kengät Elloksen :)

 • RR
  Posted at 17:32h, 28 huhtikuun Vastaa

  Ihania kaikki 3 styleä :) Mistä alimman kuvan frkkutakki?

  • Sanni
   Posted at 23:06h, 28 huhtikuun Vastaa

   Takki on BikBokin, mutta eeehkä kolme vuotta vanha jo.

 • Salla
  Posted at 21:57h, 29 huhtikuun Vastaa

  Kaikki tyylit tosi kivoja! Ehkä mieluisin kuitenkin tuo ensimmäinen nahkatakkityyli :) Harmi kun itse on vaan niin lyhyt että kaikki maximekot on sit jo liian pitkiä.

  • Sanni
   Posted at 17:12h, 30 huhtikuun Vastaa

   Toi ei oo onneks ihan sellanen maksimittainen, niiin vois siis toimia hyvin :)

 • Ellu
  Posted at 23:56h, 06 toukokuun Vastaa

  Ihana tuo viiminen!! Mistä tuo päälle vedetty pitsipaita! Nii ihana

  • Sanni
   Posted at 11:29h, 08 toukokuun Vastaa

   Tuo pitsipaita kuuluu siis tuohon mekkoon, mutta sen saa halutessaan irrotettua. Ihana on mustakin!

 • Aino
  Posted at 15:08h, 09 toukokuun Vastaa

  Kivoja asuja! Eniten tykkäsin tuosta vikasta :)

  • Sanni
   Posted at 20:19h, 09 toukokuun Vastaa

   Se taisikin olla kaikkein pidetyin asu :)

Post A Comment