Levollista

Processed with VSCO with f2 preset

Ah, miten hyvä lauantai.
Aamun ensimmäisistä ihan näihin illan viimeisiin. Ei tavallaan mitään ihmeellistä, ja juuri siksi niin hyvää. Ymmärrys siitä, kuinka vähän oikeasti tarvitsee siihen, että voi hyvin. Nauttii. Siitä mitä on, vaikka se ei olisikaan kaikki mitä tahtoisi. Mutta aina kuitenkin riittävästi, kunhan ymmärtää pysähtyä. Katsoa ja nähdä.

Tiesin jo ennen tänne maalle muuttoa, että tämä tulee tekemään niin hyvää. Niin minulle kuin Alballekin. Mutta ihan erityisesti minulle. En ole muistanut oikeasti pysähtyä suunnilleen vuoteen. Olen ymmärtänyt ajatuksen tasolla olevani väsynyt, stressaantunut ja vähän rikkikin. Mutta en ole silti, tai ehkä juuri siksi, uskaltanut pysähtyä. Painanut vain menemään. Tehnyt ja toiminut vaikka olen tiennyt, että pitäisi vain opetella olemaan. Hiljaa, yksin, rauhassa. Kuunnella itseään, kehoaan, omia ajatuksiaan ja ehkä toisinaan voisi olla ihan hyvä pysähtyä kuulemaan myös mitä kaikilla niillä ihmisillä siinä lähellä on sanottavaa. Sekin tekee usein hyvää. Alkuun ehkä vähän kipeää, mutta lopulta kuitenkin pelkästään hyvää.

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Nyt viimeiset kaksi viikkoa olen yrittänyt opetella vain olemaan. En ehkä hiljaa tai yksin, mutta kuitenkin. Hiljalleen alan taas muistaa millaista on olla rento. Siis niin, ettei pää ja sydän käy kierroksilla koko ajan. Niin ettei koko ajan ole sellainen olo, että pitäisi sitä, tuota ja aika paljon tätäkin. Niin ettei ole sellainen olo, että on jatkuvasti väärässä paikassa väärään aikaan tekemässä vääriä asioita niiden oikeiden sijaan. En ole oikeasti edes muistanut miltä tuntuu olla levollinen. En ehkä muista ihan tarkkaan vieläkään, mutta hetkittäin jo tuntuu vähän siltä. Että on levossa ja sovussa itsensä kanssa. Sen kanssa mitä on tapahtunut, ollut ja mennyt kaikkien näiden 29 vuoden ja kahdeksan kuukauden aikana. Tullut enemmän sinuiksi kaiken kanssa.

Processed with VSCO with f2 preset

Tuntuu kivalta.
Melko levolliseltakin juuri nyt.
Saunan jälkeen, ennen yöunia, ennen
huomista vähän toisenlaista äitienpäivää.

No Comments

Post A Comment