Parasta juuri nyt osa.4

Processed with VSCO with f2 preset

Tänään on tuntunut aika tahmealta vähän kaikki. Alban nukahdettua oli pakko päästä lenkille. Koko päivän jatkunut harmaus vaihtui yhtäkkiä kesken lenkin sellaiseen seesteiseen, lämpimään sineen ja kirkkauteen. Niin olon kuin säänkin osalta. Oli aivan järkyttävän kaunista. Tai niinhän täällä maalla oikeastaan aina on, mutta äsken ihan erityisesti. Kumpuilevat, tuulessa hiljalleen huojuvat kirkkaankeltaisina hohtavat rypsipellot, laskeva ilta-aurinko ja se sellainen sateen jälkeinen raikkaus. Yhtäkkiä siitä päivän tahmeudesta ei ollut jälkeäkään. Päästin hiljalleen irti kaikista niistä päivän aikana päässä pyörineistä ikävistä ajatuksista. Yksi kerrallaan. Yhtäkkiä mieli alkoikin syöttää tilalle asioita, jotka ovat aivan valtavan hyvin, sellaisia joista ei ehkä aina edes ymmärrä olla kiitollinen ellei erikseen itseään muistuta. Ja siinä niin peltojen keskellä juostessani tämä Parasta Juuri nyt – kirjoitti itse itsensä. Kas tässä kaikki (tai itseasiassa ehkä 1/10 niistä) joka on hyvää juuri nyt.

Processed with VSCO with f2 preset9B77978B-3BAF-4F58-807E-C6CF0A3B5A7AProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetIMG_1268

Ystävät

Joista yksi vastaa puhelimeen aina silloinkin kun kukaan muu ei ole vielä edes herännyt. Yksi, joka majoittaa kokonaiseksi viikoksi toiseen asuntoonsa, jotta saisin olla kerrankin ihan vain itsekseni ja kertoo vielä etten oikeasti ole yksin, vaikka siltä saattaisi joskus tuntuakin. Yksi, jonka näkeminen tuntuu aina siltä kuin tulisi kotiin. Yksi, joka saa aina nauramaan, inspiroitumaan ja jonka kanssa aamuneljä tuntuu aikaiselta. Yksi, joka saa minut tuntemaan itseni paremmaksi tyypiksi kuin oikeastaan edes olen. Yksi, joka silittää tukkaa ja kertoo että me yhdessä pystymme ihan mihin vain, kunhan vain ryhdymme. Tai ystävä, jonka kanssa lähetetään n.175 ääniviestiä päivässä, vaikka koskaan ei oikeastaan edes ole mitään asiaa. Ja yksi, joka on niin täynnä elämää ja valoa, että voimaannun viikoiksi hänen seurastaan. Kaikki te. Ihan jokainen teistä. En ihan rehellisesti tiedä missä olisin ilman teitä. Tai varmaan olisin juuri tässä, mutta en todellakaan tuntisi näin.

Processed with VSCO with f2 preset

Uudet hiukset
jotka tuntuvat niin omilta ja näyttävät minulta, että suurin osa kavereista ei edes huomannut että niille on tehty mitään, vaikka todellisuudessa hiuksista lähti varmaan puolet. Hiusten lisäksi hymyilyttää myös se ihminen, joka näitä hiuksia laittaa.

Processed with VSCO with f2 preset

Iltakylvyt Alban kanssa
Sen lisäksi, että tuon tunnin kylvyn ajan saan hetken hengähtää, niin rakastan sitä tyyppiä joka tuosta lapsesta aina kylvyssä kuoriutuu; hän tanssii, laulaa, näyttelee ja ihan siis todella esiintyy. Venäjäksi tietysti. Ymmärrän sanan sieltä, toisen täältä mutta kokonaisuus jäi aika valjuksi, vaan ei sen väliä. Se draaman määrä välittyy ilman sisällön ymmärtämistäkin. (tässä kontekstissa tuo kuva näyttää ehkä vähän turhankin dramaattiselta. Kerrotakoot siis, että tuo ei ole siis verta, ei edes tekoverta, vaan vaaleanpunaista saippuaa. Ihan niin dramaattisiksi eivät nämä kylpyhetket ole äityneet)

Processed with VSCO with f2 preset

Tämä Samsøe Samsøe:n mekko, jota olen käyttänyt noin 17 kertaa tämän yhden kuukauden aikana.

Alepa-pyörät. Yksi parhaista asioista Helsingissä juuri nyt. Vaikka joka kerta vähän kiroankin sitä, että joudun aina etsimään sitä pyöräparkkia niin pitkään, että kävellen olisin ollut perillä suunnilleen samassa ajassa. Ja ehkä vähän myös sitä, että se pyörän kori on niin surkea, että olen hävittänyt tiputtamalla tänä kesänä jo yhden lempipaidoistani sekä yhden (rumahkon) takin.

FFF6EEC4-BEA4-48C1-9DEA-D5DAA59965F7Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Nämä satumaisen kauniit illat. Ja aamuyöt.
Ne auringonlaskut, joihin kiteytyy kaikki päivän aikana tapahtunut. Niitä, joita on katsellut silloin, kun on tuntunut siltä, että on yksin koko maailmassa, vaikka tasan tarkkaan tietää, ettei todellakaan ole, ja ne yöksi vaihtuvat illat jotka on saanut jakaa seurassa, sylissä ja tietäen olevansa turvassa. Kävipä miten tahansa. Tai ne aamuyöt jolloin on tanssinut itsensä hikeen, nauranut niin ettei ole ihan varma onko se sittenkin itkua. Kävellyt kotiin aamukuudelta, koska ei ole tahtonut päivän ihan vielä päättyvän.

Kesä mummolassa.
Vaikka kotiin palaaminen näin aikuisiällä (erityisesti lapsen kanssa) on ollut monella tapaa kaikkea muuta kuin helppoa ja mutkatonta, niin se on ollut tosi monella tavalla kuitenkin myös aivan valtavan ihanaa. Huoletonta, idyllistä ja kivaa. Pihaa riittää vaikka kolmeksi jalkapallokentäksi, on uima-allas johon huuhtoa päivän pölyt ja murheet (ja jonka reunalla tylsistyä kuoliaaksi, kun Alba jaksaisi heilutella ihan vaan varpaitaan vedessä väsymättä ihan vaikka aamusta iltaan, jos saisi), sauna pellon laidalla, joka lämpeää melkein joka ilta. Äiti ja isä. Kesän kotona asuva pikkuveli. Sisko perheineen ihan vieressä. Koirat. Kesähuone. Lenkkimaisemat. Kaikki tämä on tehnyt myös hyvää, vaikka sietämistä on myös puolin ja toisin ollut.

Processed with VSCO with f2 presetE417B399-CE52-40D4-99F6-442CBFF28053Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Se, että uskalsin myöntää itselleni olevani oikeasti aika hiton rikki ja väsynyt kaikesta mitä viimeisen vuoden aikana on tapahtunut. Sekä se, että hain ja saan apua. Olisi ehkä pitänyt tehdä tämä jo n.kymmenen vuotta sitten, mutta kaikella aikansa ja paikkansa.

Se, että kolmen kuukauden muiden nurkissa norkoilu tulee toivottavasti hyvin pian päätökseensä. Se on asia, joka tekee nyt onnellisemmaksi kuin melkein mikään muu.
Helsinki on ihan pian taas koti. Tai ihanaa, että ylipäätään pian on koti. Mitä luksusta.

Edelliset Parasta Juuri Nyt – jutut täällätäällä ja täällä

8 Comments
 • sofia
  Posted at 01:19h, 26 heinäkuun Vastaa

  Kiitos että olet ja kirjoitat, mä rakastan tätä niin paljon ❤ Melkein alkoi itkettää, kun mietin että voisin tehdä itse samoin. Vaikka sitten omaan kalenteriin. Myöskin kovan vuoden jälkeen.
  Halaus sulle ihana ❤

  • Sanni
   Posted at 09:42h, 26 heinäkuun Vastaa

   Ääähhh miten ihana kommentti ja sinä! Lämmittää tämä varmaan vielä Tammikuussakin.

 • Outi
  Posted at 02:01h, 26 heinäkuun Vastaa

  Tuossa onkin jo paljon asioita joista olla kiitollinen.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Sanni!

  • Sanni
   Posted at 09:41h, 26 heinäkuun Vastaa

   No kyllä! Pitää vaan aina välillä vähän muistutella itseään näkemään asiat vähän laajemmin.

   Samoin sulle Outi!

 • Juuli
  Posted at 19:27h, 27 heinäkuun Vastaa

  Tuo teidän koti on vaan niin uskomattoman kaunis. Voi, ku sen vois siirtää tänne mun kotiseudulle niin melkeen voisin ostaa sen :D

  • Sanni
   Posted at 16:59h, 28 heinäkuun Vastaa

   Niin tää kyllä on <3

 • Milja
  Posted at 20:33h, 17 elokuun Vastaa

  Hei Sanni, mistä mahtaa olla noi farkut, jotka näkyy vikassa kuvassa? :)

  • Sanni
   Posted at 09:40h, 17 syyskuun Vastaa

   Farkut on monkin :)

Post A Comment