Lukisin kyllä

AC715E3F-00C3-406F-8B82-6CE541B796EA

Lukisin kyllä, mutta ei ole aikaa.
Olen sanonut tuon lauseen noin tuhat kertaa viimeisten kolmen vuoden aikana. Ja ihan todella se on tuntunut juuri siltä. Ei sellaista totaalista luppoaikaa ole ollut, jolloin olisi ollut täydellinen aika ottaa se kirja käteen ja alkaa lukea. Aloin tuossa muutama kuukausi sitten vähän miettiä ja kyseenalaistaa asioita, joihin kuitenkin tuntui aika riittävän vallan mainiosti. On aikaa selata somea tunteja(!) päivässä, katsella koiravideoita iltaisin vähintään sen tunnin, silittämiseen, imuroimiseen ja kasvojen pesemiseen ja rasvaamiseenkin käytän viikostani varmaan useamman tunnin. Joten, aikaa sille lukemisellekin on kunhan sitä vain järjestää.
Oli toinenkin mutta.
En tiennyt, mitä lukisin. Kaipasin sitä, että joku kertoisi että hei Sanni, voisin kuvitella että nämä kirjat saattaisivat olla sellaisia joista voisit pitää, ja sitten kun sen vähäisen vapaa-ajan on siihen lukemiseen käyttänyt, niin se suositeltu kirja olisi sitten juuri niin lukemisen arvoinen kuin olin toivonutkin.

Ja juuri niin kävi.

840FCB3D-FA39-4456-8517-968B1C0B8DE6

Bonnier Booksin Mari Niemisen ansiosta nyt yöpöydällä ja laukun pohjalla kulkee useampikin kirja, joiden lukeminen tuntuu melkein liian hyvältä, sellaiselta ettei niiden maailmasta malttaisi välillä edes lähteä.
Tuntuu niin vapauttavalta ajatella välillä jotain muutakin kuin omia asioitaan, ja ajatuksiaan. Nyt kun aktiivisempaa lukemista on takana muutama kuukausi, niin tuntuu että oma maailma on taas hitusen suurempi, ajatukset vähän laajempia, ideoita ja insipiraatioita aivan kaikkeen taas vähän enemmän.

FCCCAD8E-C5CD-49B9-BEA0-06A49553D23C

Kaverin vinkkinä multa sulle, jos lukeminen yhtään houkuttaa (tai vaikka ei houkuttaisikaan), niin järjestä sille aikaa. Silloin tällöin, pienissä pätkissä- edes vähän. Lupaan, ettet kadu. Olen itsekin vasta nyt oppinut sen, ettei kirjoja tarvitse ahmia yhdeltä istumalta, eikä se silti vaikuta lukukokemukseen oikeastaan ollenkaan, ellei niiden kertojen väliin ja viikkojen ja viikkojen tauko, jolloin se todennäköisesti jo vähän vaikuttaa.

Ja jos et tiedä mitä lukisit, niin tässä kaksi suositusta: Elena Ferranten Napoli-sarja (luen itse nyt sarjan toista osaa, kuvassa ensimmäinen kirja, ja tuo toinen osa on ainakin tähän mennessä ollut vielä edeltäjäänsäkin koukuttavampi ja intensiivisempi) ja toisena tuo Hanya Yanagiharan Pieni Elämä. Kirja on aika massiivinen ihan noin fyysisestikin, mutta myös muuten. Koskettava, erikoinen mutta helppolukuinen.

Processed with VSCO with f2 preset

Tämän viikonlopun illat ajattelin pyhittää tuolla viimeksimainitulle, laittaa puhelimen lentokonetilaan ja unohtaa sen keittiöön siinä vaiheessa kun olen menossa sänkyyn. Sillä kyllähän te tiedätte, kuinka siinä käy jos puhelin on siinä n.3cm päässä tyynystä. Viiden minuutin (tai toisinaan ihan viidentoista sekunnin) välein tulee mieleen jotain, joka on pakko tarkistaa googlesta/whats app-viesteistä, facebookin messengeristä, instagramista tai ihan vain kameran rullalta.. Silloin ei lukemisesta tule yhtään mitään, jos samaan aikaan mietit kuinka edullisesti voisit lentä Milanoon, tai milloinhan viime vuonna alkoi kevät, tai olikohan kaveri jo kuunnellut sen seitsemän minuutin ääniviestin, jossa ei oikeashaan ollut edes mitään järkeä. Yritä nyt siinä sitten keskittyä.

Unohdetaan siis hetkeksi ne hiton puhelimet ja luetaan. Katsotaan kuinka käy. Tiedän, että hyvin.

 

*kirjat saatu

Tags:
6 Comments
 • Rina
  Posted at 19:49h, 15 joulukuun Vastaa

  Ei nyt liity tähän aiheeseen, mutta olis kiva saada sulta useammin asupostauksia. Sulla on tosi kiva tyyli, mutta asuja esittelet ehkä kerran puolessa vuodessa mikä on tosi sääli. Ehkä nyt uusi poikaystävä voisi alkaa kuvaamaan ja tekisit niitä tänne vaikka kerran viikossa?

  • Sanni
   Posted at 14:56h, 16 joulukuun Vastaa

   Asuja haluaisin kyllä itsekin kuvata tänne enemmän, mutta kuvaajien kanssa on menny aikataulut viime aikoina aika ristiin. Poikaystäväkin aika kiireinen uuden ravintolan kanssa, mutta eiköhän sitä pukeutumistakin ala täällä näkyä enemmän sitten kun ollaan asetuttu taas takaisin Helsinkiin.

 • Salla
  Posted at 20:14h, 16 joulukuun Vastaa

  Tuo Napoli-sarja on aivan huippu! Luin kesällä ja nyt odotan innolla kolmatta osaa! Täytyypä lukea tuo Pieni elämäkin vaikka lomien aikana:)

  • Sanni
   Posted at 22:16h, 16 joulukuun Vastaa

   Niin on! Mulla kakkosesta lukematta vielä suurin osa. Ajattelin säästellä niin, että sitä kolmosta tarvisi odottaa mahdollisimman vähän..

 • sofii
  Posted at 14:25h, 17 joulukuun Vastaa

  fiilaan niin noita sun ajatuksia – kun ei muka ole aikaa lukemiselle, vaikka kyllähän sitä oikeesti olis.. oonkin miettinyt ton alemman kirjan aloittamista, sä ilmeisesti tykkäät? :)

  • Sanni
   Posted at 19:19h, 18 joulukuun Vastaa

   Tähän asti oon ainakin tykännyt ihan älyttömästi, ja huhujen mukaan paranee vain loppua kohden, joten tartu tähän ihmeessä.

Post A Comment