Uusi koti

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Ah. Takana ensimmäinen nukuttu yö uudessa kodissa. Avaimet sain käteen jo reilu viikko sitten ja ensimmäisen (henkilöautoon mahdutetun) muuttokuormankin toin jo silloin, mutta vasta viikonloppuna sain tänne esimerkiksi sängyn, joka sen nukkumisen kannalta on melko oleellinen. En kuitenkaan vielä lauantainakaan osannut jäädä tänne yöksi vaikka se sänky täällä olikin. Vasta eilen kun sain Alban tänne alkoi tämä ihan todella tuntua kodilta. Meidän kahden, pieni, oma turvasatama. Voin kertoa, että tuntuu melkein uskomattoman ihanalta, että sen kahdeksan kuukauden irtonaisuuden ja matkalaukku-elämän jälkeen on yksi, pysyvä paikka, jossa on kaikki tärkein saman katon alla, yhdessä kaupungissa. Paitsi ettei ole, sillä olen tämän kahdeksan kuukauden aikana aika taidokkaasti ripotellut omaisuuttani ympäri Helsinkiä. Niitä löytyy varmaan kuuden eri ystävän luota, poikaystävän kaapeista, toimistolta, työpaikan takahuoneesta ja todennäköisesti vielä jostain muualtakin. Tämän päivän agendana onkin saada kaikki omaisuus oikeasti tänne yhteen ja samaan paikkaan. Ette uskokkaan kuinka ihanalta tuntui aamulla pukeutua kun (lähes) kaikki vaatteet olivatkin täällä, samassa paikassa. Edelliset liki kymmenen kuukautta olen elänyt joka toinen viikko lähinnä verkkareissa, ja joka toinen viikko yhdestä matkalaukusta.

Processed with VSCO with f2 preset

Muutenkin tuntuu, että koko koko elo sai tämän uuden kodin myötä uuden, raikkaan alun. Vuosi vaihtui, koti vaihtui, arki muuttui. Alba aloitti päiväkodissa vuoden alusta, joka mahdollistaa taas itselleni täysipäiväisen työnteon, mikä tuntuu sekin aivan järjettömältä luksukselta, sellainen olo, että nyt on taas voimia ja mahdollisuuksia samassa suhteessa. Kaikki ovet auki. Vuoden vaihde oli ihana ja tiesin jo silloin, ettei tästä vuodesta voi tulla mitään muuta kuin sen kaltainen. Tai ainakin huomattavasti parempi kuin edellisestä. Siihen tosin ei onneksi vaadita juuri mitään.

Nyt laitan koneellisen pyykkiä pyörimään (arjen luksusta sekin, oma pesukone nimittäin) jonka jälkeen lähden metsästämään niitä tavaroita, ja hankkimaan tänne kaikkea sellaista mitä täältä vielä puuttuu (sohva ja keittiön ruokapöytä noin niinku esimerkiksi. Onneksi Alba rakastaa syödä ruokansa viltille katettuna sisätiloissa, sillä niitä on luvassa vielä ainakin viikko ennen kuin ruokapöytä saapuu talouteen.) Tänään keskityn hankkimaan kaikkea sellaista pientä, kuten mausteita (aamulla tuli melkein itku molemmilla, kun avocadotoastin päälle ei löytynyt _mitään_ mausteita, ei edes suolaa), pyykkitelineen (tällä hetkellä pyykkiä roikkuu kuivumassa aivan jokaisella mahdollisella tasolla ja kaapinreunuksella), sakset (esimerkiksi kukkien varsia oli yllättävän hankala nyrhiä lyhyemmäksi kynsisaksilla. Siis sellaisilla kynsikynsisaksilla, jotka eivät ole oikeita saksia nähneetkään), kattiloita (mausteiden puuttumisen vielä kestin joten kuten, mutta aamupuuron puuttuminen oli jo vähän liikaa) ja veitsiä. Vessapaperikin olis kiva.

Processed with VSCO with f2 preset
Ihanaa olla kotona! Ihanaa laittaa kotia.
Tuntuu kivalta oikeastaan ihan kaikki.
Paitsi se, että väsyttää aivan järjettömästi koko ajan.
Siis aivan järjettömästi.
Kaikki vinkit virkeämpään oloon otetaan ilolla vastaan.

Kaikkea hyvää uuteen viikkoon ja uuteen vuoteen.

Tags:
8 Comments
 • KT
  Posted at 16:47h, 08 tammikuun Vastaa

  Jee! Onnea uuteen kotiin❤️! Kun selvität ton väsymysjutun, vinkkaa neuvoja tännekin. Miten voikin väsyttää näin paljon. 🤔

  • Sanni
   Posted at 21:45h, 10 tammikuun Vastaa

   En tajua! voisin nukkua vaan. Mikään määrä unta ei tunnu riittävän..

 • sofia
  Posted at 19:09h, 08 tammikuun Vastaa

  Tästä jäi niin hyvä mieli. Oon onnellinen puolestasi, kun sulla on tuo tilanne ja fiilikset. Ihanaa. Onnea kaikkeen edessäolevaan ❤️ Oman kodin kaipuu on mullakin järkyttävän vahva, muiden luona vuoden asuttuani ikävöin valtavasti kaikkea OMAA. Siis mikä on selvästi vain mun. Ja viikon pyörittyäni tavoitekaupungissa ja sen lähettyvillä, meinaan haljeta. Tiedän todella minne haluan.
  Joten kaikki kotijutut, kaikki laidasta laitaan ovat tervetulleita. Rakastan lukea näitä. Halaus ❤️

  • Sanni
   Posted at 21:44h, 10 tammikuun Vastaa

   kiitos, kiitos ja kiitos <3

 • Tami
  Posted at 12:22h, 09 tammikuun Vastaa

  Oo näyttää jo pikkukuvissa kivalta ja oon instastooreista kattonu kateellisena maisemia! Toivottavasti tulee lisää kuvia uudesta kodista ja onneks olkoon!!

  • Sanni
   Posted at 21:44h, 10 tammikuun Vastaa

   Ihan varmasti tulee lisää kuvia. Tää on ihan mielettömän ihana.

 • sofia
  Posted at 09:03h, 10 tammikuun Vastaa

  Ihana sanni❤️ Kaikkea hyvää sulle ja onnea uuteen kotiin!

  • Sanni
   Posted at 21:44h, 10 tammikuun Vastaa

   hihii, kiitos <3

Post A Comment