Sairaalasta moi

 

Terveisiä sairasvuoteelta taas. Edellisen postauksen kirjoittamisen jälkeen pääsin aika pian jo lähtemään kotiin ja leikkauksen sijaan päädyttiin kokeilemaan lääkehoitoa. Viime viikon ravasin labroissa ja toivoin parasta. Perjantaina aamulla heräsimme Alban kanssa ennen kuutta, jotta ehdimme labraan heti sen avattua ovensa 6.45, niin että tulokset ehtisivät valmistua kello 11.30 lääkärikäyntiin mennessä. Labrojen jälkeen vein Alban ihan normaalisti päiväkotiin. Vointi oli paras viikkoihin, kipuja ei ollut juurikaan eikä väsymys tai pahoinvointikaan vaivannut. Olin yli 100% luottavainen, että lääkehoito oli tepsinyt juuri toivotulla tavalla, eikä leikkausta tarvittaisi.

Vaan toisin kävi.

 

 

Lääkehoito ei ollut toiminut toivotulla tavalla, oikeastaan päinvastoin – joten leikkausta ei voitu enää lykätä, se oli tehtävä heti kun minut olisi turvallista nukuttaa (kuusi tuntia edellisen ruokailun jälkeen), eli heti samana iltapäivänä. Kotiin pääsisin vasta seuraavana päivänä, jos kaikki menisi hyvin.  Tietysti tämä kaikki sattui viikolla jolloin niin Alban isä kuin Albaa usein hoitavat isovanhemmatkin ovat ulkomailla, ja oma perheeni taas yli 100km päässä täältä. Hätä ja paniikki lapsen hoidon järjestämisen suhteen oli huomattavasti isompi, kuin huoli itse  leikkauksesta. Mutta kuten aina: asiat ja apu järjestyivät. Auttajista oli lopulta melkein runsauden pula.

 

 

Leikkaus meni hyvin, ja pääsin jo tänään kotiin. Kipuja on tietysti vähän, mutta muuten kaikki tuntuu ihan hyvältä. Kiitollinen mieli kaikista ihmisistä mun ympärillä: poikaystävästä, joka piti seuraa koko viikon aina kun vain töiltään pystyi (saattoi ehkä vähän laiminlyodä niitäkin mun voinnin vuoksi..), toi mulle juuri sitä ruokaa, mitä milloinkin mieli teki, silitti tukkaa, lohdutti, viihdytti taikatempuillaan ja yritti kaikkensa olla naurattamatta (se nimittäin sattuu), vei ja haki sairaalasta ja varmisti, että saan varmasti koko ajan parasta hoitoa. Mun omasta perheestä ja ystävistä, jotka olivat heti valmiita auttamaan Alban kanssa, tarjoutuivat pitämään seuraa ja käymään kaupassa lähinnä makaamaan pystyvälle meikäläiselle, Alban isän perheestä ja heidän avustaan, tuestaan ja pyytettömästä välittämisestä. Sekä tietysti mua hoitaneesta henkilökunnasta. Mulla on viimeisten kahden viikon aikana ollut niin vahva luotto siihen, että kaikki menee lopulta hyvin, ja juuri siten kun on tarkoitettu, sillä olen saanut niin hyvää hoitoa. Apu on ollut koko ajan lähellä, ja kaikkiin mun miljoonin kysymyksiin on osattu antaa sellaiset vastaukset, joihin on ollut helppo(hko) tyytyä.

Toipuminen tulee olemaan, ainakin fyysisesti, nopea. Erityisen huojentunut olen siitä, että niiden tajunnan lamauttavien kipujen pitäisi olla nyt taaksejäänyttä elämää. Samoin kuin labroissa ja sairaalassa ravaamisenkin.

ps. Mikä siinä on, että vaikka ei tuntisi oloaan yhtään sairaaksi ennen, niin sen jälkeen kun sujahtaa noihin sairaalakaapuihin, vetää jalkaansa ne muodottamat sukkapötkäleet ja niiden päälle tarrattavat sandaalit, niin aivan varmasti kyllä tuntee olevansa kaikkea muuta kuin terve.

11 Comments
 • Sirke
  Posted at 20:06h, 21 huhtikuu Vastaa

  Mitä sulta sit leikattiin?

  Pikaista paranemista!😚

  • Sanni
   Posted at 15:10h, 22 huhtikuu Vastaa

   Kiitos <3 ja paranemisen pitäisi kuulemma olla varsin pikainen, mikä on ihanaa.

 • Juuli
  Posted at 21:06h, 21 huhtikuu Vastaa

  No kerrohan toki mikä sulla oli?

  • Sanni
   Posted at 15:10h, 22 huhtikuu Vastaa

   Monen ikävä sattuman summa 😔

 • sofia
  Posted at 21:13h, 21 huhtikuu Vastaa

  voi sinä, lähetän edelleen halauksen ja niin paljon rakkautta <3

  tunnen sairaalasukkatuskan. tiedän mitä varata mukaan jos reissuja sinne tulee vielä.

  • Sanni
   Posted at 15:09h, 22 huhtikuu Vastaa

   Hahaha ne sukat on kamalat!

 • Hanne
  Posted at 14:29h, 22 huhtikuu Vastaa

  Pikaista toipumista! Miten sä voit olla noin kaunis jopa sairaalassa?! <3

  • Sanni
   Posted at 15:09h, 22 huhtikuu Vastaa

   Kiitos ihana <3 ! Nyt kaikki ikävä onneksi takana, ja pelkkää toipumista ja parempaa vointia edessä.

 • Outi
  Posted at 13:16h, 23 huhtikuu Vastaa

  Pikaista paranemista sinulle ❤️

  • Sanni
   Posted at 22:11h, 23 huhtikuu Vastaa

   Kiitos ihana Outi <3

Post A Comment