Positiivinen ongelma

Tietää, että on kevät kun pukeutuminen alkaa taas kiinnostaa. Olen aika varma, että käytin koko talven kahta yläosaa (valkoista isoa neuletta tai mustaa hupparia), alaosia käytössä oli ehkä tuplamäärä paitoihin (mustat -, siniset ja valkoiset suorat farkut sekä musta-valkoruudulliset suorat housut), takkeja tuplamäärä housuihin nähden (leopardinen tekoturkki, musta iso untuvatakki, nilkkamittainen kamelitakki, liki nilkkamittainen kamelitakki, polvitpituinen kamelitakki, harmaa- , vaaleanpunainen ja musta villakangastakki, vihreä parka ja ruudullinen pitkä takki), kengistä käytin ehkä kahta paria. Ei siis ihme, ettei pukeutuminen koko talvena juuri kiinnostanut. Oikeastaan yksikään vaatekappale omassa vaatekaapissa ei ollut sellainen, josta olisin erityisemmin pitänyt. Ei ollut niitä sellaisi luottovaatteita, jotka olisivat aina tuntuneet hyvältä päällä ja saaneet olon piirun verran varmemmaksi ja pystyvämmäksi. Totuuden nimissä teki aika monena aamuna mieli tuikata koko vaatekaappi tuleen, jotta olisi sitten hyvä syy ostaa tilalle uusia. Mutta, en kuitenkaan tehnyt niin. Yllätys, yllätys. En edes sitä jälkimmäistä. Taisin koko talven (marraskuu-maaliskuu) aikana ostaa kaksi takkia, yhden neuleen, yhden t-paidan ja parin kenkiä. Siinä kaikki. Muutaman vuoden takaiseen ostoskäyttäytymiseeni verrattuna tuo on noin 175% vähemmän.

Nyt lämmön ja valon lisääntyessä on taas saanut kaivaa varastoista ne kevyemmät vaatteet: ohuet kauluspaidat, liehuvat housut, vajaamittaiset farkut, valkoiset t-paidat, mekot, hameet ja haalarit. Ja kaikki ne kevättakit. Ja tennarit. Ja yhtäkkiä ei enää todellakaan tee mieli tuikata tuleen yhtään mitään. Aamuisin vaatekaapilla on lähinnä valinnanvaikeus sen suhteen mitä haluaisi pukea päälleen, sillä kivoja vaihtoehtoja olisi niin monta.

Olen ajatellut pysytellä tällä samalla älä osta juuri mitään uutta – linjalla jatkossakin, mutta muutaman asian haluaisin nyt tulevaa kevättä ja kesää ajatellen hankkia. Yksi niistä on pellavainen puku (siis bleiseri ja housut), toinen klassinen beige tai harmaa trenssi (en ole koskaan omistanut sellaista, ja nyt on tullut sellainen tunne että jokaisella itseään kunnioittavalla kolmekymppisellä tulisi olla sellainen), sekä pitkä keltainen kietaisumekko valkoisilla pilkuilla. Noiden jälkeen vaatekaappini ei kaipaa enää mitään. Paitsi karsimista ja kierrättämistä.

Kierrättämisestä puheenollen: olen vihdoin ja viimein krhm viemässä vähälle käytölle jääneitä vaatteitani myyntiin ja mietin tässä, että mikä teidän mielestä olisi paras paikka/tapa tehdä se. Olin ajatellut kiikuttaa nuo ikea-kassilliset hyväksi todettuun Vallilan Stooriin, joka on noin niinku muutenkin todella kiva paikka, mutta mietin vielä että olisiko joku toinen tapa ehkä helpompi. Stoori on suhteellisen kaukana meiltä kotoa, ja sinne olisi kuitenkin mentävä melkein päivittäin, koska haluan pitää pöydän siistinä ja viedä sinne tavaraa aina vain vähän kerrallaan, niin että niiden tutkiminen on asiakkaalle helpompaa ja miellyttävämpää. (Tässä muuten ilmainen vinkki kaikille kirppistelijöille: älä koskaan kasaa myytäviä tuotteita pöydälle suurina kasoina. Kukaan ei jaksa käydä läpi sellaisia. Sen sijaan viikkaa tuotteet pöydälle nätteihin, pieniin pinoihin ja täytä niitä sitä mukaan, kun menevät kaupaksi.) Vien kuitenkin tuotteet todennäköisesti myyntiin jo tämän viikon aikana, ja lupaan ilmoitella teille heti kun tiedän mihin ne päätyvät.

Pst. Instagramissa on nyt edelliseen postaukseen liittyen arvonta, johon on aikaa osallistua keskiviikkoon 9.5 asti. Käy kurkkaamassa instagramista uusin kuva ja siihen kommentoimalla olet mukana arvonnassa.

pst nro.2. Olen niin kiitollinen kaikista viesteistä, joita olen tuohon postaukseen liittyen saanut. Ja kiitollisuuden lisäksi olen aika mykistynyt siitä, kuinka rohkeita, sisukkaita ja pelottomia ihmisiä siellä ruudun toisella puolella on.

8 Comments
 • sofia
  Posted at 21:34h, 07 toukokuu Vastaa

  Ihailen aina sun tyyliä, se vaan kolahtaa. Oma lehmä ojassa ehdotan myyntipaikaksi Zadaa:ta. Kuinka röyhkeää 🙈
  Samaistuttava tuo ostotoiminta, tuntuu hurjalta miten oon tehny menneinä vuosina. Nyt oli niin helpottavaa laittaa ylimääräiset kiertoon, mutta niiden määrä, huh… Tavoitteena järkevä valikoima.

  • Sanni
   Posted at 09:35h, 11 toukokuu Vastaa

   Oon miettinyt Zadaata, mutta se jokaisen vaatteen kuvaaminen on tähän mennessä tuntunut vähän työläältä..
   Vaikka siitä eteenpäin se on kyllä maailman mukavin ja helpoin tapa päästä vaatteista eroon.

 • Mia
  Posted at 12:57h, 08 toukokuu Vastaa

  Iso peukku tälle postaukselle ja asulle, on meinaan upea! Karsin just omasta vaatevarastosta ison osan kiertoon ja yritän luoda ittelleni toimivan kapselivaatevaraston. Aamut ei enää kulu vaatepaniikissa, kun kaikki oikeasti sopii yhteen ja on niitä lempivaatteita, jotka laittaa aina hymysuin päälle.

  Btw, ihana kynsilakka! Mitä kynsilakkaa se on? Oon ikuisuuden metsästänyt sitä täydellistä oranssinpunaista sävyä ties mistä liikkeestä ja aina kun luulen, että nyt ostin oikean sävyn lakka onkin ulkona ihan eri sävyinen :D

  • Sanni
   Posted at 09:38h, 11 toukokuu Vastaa

   Oon huomannut ihan saman: mitä vähemmän vaatteita, sitä vähemmän niitä vaatekriisejäkään. Säästyy aikaa ja hermoja.

   Kynsilakka on Lumenen gel lack, sävy oli kulunut pullon pohjasta jo pois, mutta niiden valikoimassa muutamakin kova oranssinpunainen.

 • Eveliina27
  Posted at 21:35h, 08 toukokuu Vastaa

  Punavuoren patina on tosi kiva jos sielläpäi n liikut!

  • Sanni
   Posted at 09:38h, 11 toukokuu Vastaa

   Tämä pitää laittaa korvan taakse! Kiitos vinkistä.

 • Sanna
  Posted at 09:19h, 09 toukokuu Vastaa

  Mistä nuo housut on? Sulla on niin ihania vaatteita, yhdessä välissä kirjoitit aina postauksiin et mistä vaatteet on ostettu/saatu. Musta ois ihanaa jos jatkaisit tätä, kun usein mietin aina sun kuvia katsellessa et mistä tuo ja tuo on ostettu :)

  • Sanni
   Posted at 09:38h, 11 toukokuu Vastaa

   Housut on hennesin :)

Post A Comment