Ihan pihalla

Rakastan kantakaupungin sisäpihoja. Siis ihan todella rakastan. Aina, jos kadulta on portti auki pihalle, eikä ole järkyttävä kiire, niin livahdan kyllä aina sisään katsomaan mitä upeaa portin taakse kätkeytyy. Tosin livahdan kyllä aika usein myös silloin, kun on kiire ja siinä piileekin varmaan yleisin syy siihen miksi olen nykyään niin usein myöhässä.

Sanomattakin siis selvää, että ihan erityisen ihanina pidän koteja, joissa on ihana sisäpiha. Tai ihan vaan piha. Vielä koskaan aiemmin minkään oman kotini sisäpiha ei ole ollut kovin erityinen, sellainen jossa olisi tehnyt mieli viettää iltojaan tai päiviään. Tämän nykyisen kodin kanssa kuitenkin onnisti. Viihdytiin pihalla jo silloin kun ei ollut oikeastaan erityisen lämmis. Ihan vain sinsi, että oli niin nättiä. Pihan ympärillä kohoaa toinen toistaan nätimpiä rakennuksia, ja jos parvekkeelta katsoo niin näkee Tuomiokirkon ja merelle asti. Nyt kesällä tämä piha on kuitenkin kohonnut ihan uusiin ulottuvuuksiin: täällä on useampi kiva oleskelualuepuutarhapöytineen ja tuoleineen, grillejäkin on useampi. Pihan nurkat täyttyvät pyöristä ja erilaisiata kasveista ja meidän talon seinustalla olevassa kukkapenkissä kasvaa kaikkea ruohosipulista salviaan, rosmariiniin ja timjamiin. Samalla sisäpihalla olevan ravintola Askin keittiön pojat käyvät tuosta yrittpenkistä noukkimassa tuoreita mausteita ja yrttejä keittiöönsä. Ja hei, jos se kelpaa Michelin- ravintolalle, kelpaa se kyllä minullekin.

Lisäksi tästä pihalta löytyy kukkien kasteluun tarkoitettu puutarhaletku, mutta tällaisillä helteillä tuo muuttuu tietysti suihkuavaksi sadettajaksi. Käsittämätöntä miten roiskuva, hyytävän kylmä vesi voikaan tuottaa niin paljon iloa.

Tällä pihalla tarvii harvemmin olla yksinään, mikä on ihanaa! Oikeastaan aina saa seuraa neljän eri rapun muista asukkaista. Alban ehdoton lempinaapuri on viereisen rapun Juno-koira. Aina aamuisin ensimmäisenä Alba haluaa yleensä sisäpihalle tarkistamaan onkohan Juno siellä jo, ja päiväkodista kotiin tullessa huonompikin päivä on pelastettu jos koira juoksee häntä heiluen vastaan. Eikä tuo koira varsinaisesti häiritse ketään meitä muitakaan, päinvastoin. Vielä reilu vuosi sitten pelkäsin koiria, enkä oikeastaan olisi tuolloin edes voinut kuvitella koskaan koiraa itselle hankkivani, mutta poikaystävän ja Alban huomattava rakkaus koiria kohtaan yhdistettynä lähipiirin ihaniin, kiltteihin koiriin, on tehnyt sen, että tiedän jo nyt aivan varmasti että koira meille tulee. Ei ehkä vielä tämän vuoden sisään, mutta melko pian kuitenkin. Näin ne asiat muuttuu.

Pian muuttuu myös tämä piha. Enää ihan muutaman päivän tämä on meidän sisäpiha, nämä naapurit meidän naapureita. Tämä ihana koti menee valitettavasti myyntiin nyt kesäkuun aikana, ja me muutamme myynnin alta pois jo nyt kuun lopussa. Harmittaa jättää tämä asuinalue taakse, vaikka uusikin on ihana. Hassua, että olen ennen oikeastaan aina kuvitellut asuvani Punavuoressa, ja nyt kun muutamme sinne, tuntuukin siltä, että pysyttelisin oikeastaan mieluummin täällä Kruununhaassa missä meri on kahden minuutin päässä kotoa, Anton&Anton tuossa alakerrassa, Allas ja Tervasaari ihan vieressä, ja kaikkialle on kivaa ja helppoa mennä kävellen. Mutta toisaalta: melkein tuon kaiken saa myös sieltä Punavuoresta käsin. Sitäpaitsi uusi koti on isompi, ja sinne mahtuu esimerkiksi myös sohva ja Albakin saa ikioman huoneen. Myöskään pariovista ja isoista ikkunoista ei tarvitse luopua. Oikeastaan aika ihanaa.

Vaikka Junoa tulee kyllä ikävä.

Nyt yritän malttaa kuitenkin sulkea koneen tältä päivältä, ja lähdemme nauttimaan tästä hellepäivästä tuohon naapuriin Altaalle, nyt kun sitä voi vielä kutsua naa

14 Comments
 • sofia
  Posted at 17:40h, 29 toukokuun Vastaa

  miten ihanaa, en edes osaa sanoittaa sitä tunnetta ja ajatusta mikä tästä jäi. no, yritän. kaipaan niin päästä omaan kotiin, juurikin sellaiseen mistä löytyy ne leveät ikkunalaudat ja niin kotoisa piha. olen ajatuksiini muodostanut sen, visio on todellakin. ei ehdoton, mutta vakaita toiveita tulevan suhteen löytyy. tiedän mitä tavoittelen.
  onnea siihen mitä on edessäpäin <3

  • Sanni
   Posted at 21:38h, 29 toukokuun Vastaa

   vielä se juuri oikea koti sieltä tulee. Hyvä tietää ainakin, mitä kodiltaan tahtoo. Suurempi todennäköisyys saada juuri sitä.

 • Reinel
  Posted at 17:48h, 29 toukokuun Vastaa

  Tämä kommentti ei liity mitenkään mihinkään mutta sanonpas silti. Sun poikaystävällä on tosi kivat kädet

  • Sanni
   Posted at 21:37h, 29 toukokuun Vastaa

   hahahahaha oon sun kans ihan samaa mieltä :-D

 • Ystävällinen hei
  Posted at 21:27h, 29 toukokuun Vastaa

  Kruununhaka* 😘 nyt oli pakko kommentoida kun oon nähnyt tän virheen jo monesti!

  • Sanni
   Posted at 21:32h, 29 toukokuun Vastaa

   SIIIIS MITÄ!!!! Miten voi olla mahdollista etten ole siis tiennyt että Kruunuhaka on oikeasti KRUUNUNhaka. Niin typerä olo hahaha. Jouduin jopa siis ihan googlamaan asian…… Kiitos tästä. Tuhannesti. Apua!

   • Sanni
    Posted at 21:37h, 29 toukokuun Vastaa

    En vieläkään pysty käsittämään tätä :-DD Mun kuulun- ja lukemisen ymmärtämisessä on selvästi vakavasti vikaa. Miten olen voinut elää tässä uskossa kaikki nämä vuodet, vaikka olen kuullut ja lukenut kaupunginosan nimen lukuisia kertoja? Tuo postauksen otsikko pitää hyvin paikkansa: ihan pihalla, todellakin!

    • Ystävällinen hei
     Posted at 21:55h, 29 toukokuun Vastaa

     Trust me! Mä uskalsin kommentoida tän asian vaan siks et oon itsekin mennyt samaan lankaan! Ehkä siks kun aina puhutaan Krunikasta niin se sekottaa? :D Mutta siis itse oon ihan junantuoma ja asuin Kruununhaassa 1,5 vuotta ja ekat pari viikkoa kirjotin väärin. Sit otin silmät käteen ja varmistin googlella :D

 • Anna
  Posted at 22:50h, 29 toukokuun Vastaa

  Ihana katsella kuvia kun olen asunut 15 vuotta sitten tuossa taloyhtiössä ja rakastin asua siellä! Piha ei vain sillon ollut niin kiva, se parani putkiremontin jälkeen. Asunnon omisti erakkotätini joka asuu itse nyt siellä kissojen kera. D rapun toisen kerroksen asunto, iso ikkuna pihalle päin :)

  • Sanni
   Posted at 23:58h, 29 toukokuun Vastaa

   Eikä, mikä sattuma! Tää piha on nyt kyllä todella kiva, erityisesti näin kesäisin ja tällaisilla keleillä.

 • TaijaE
  Posted at 12:56h, 01 kesäkuun Vastaa

  Krunikka on ihana, asuin siellä 6 vuotta. Elämäntilanteen vuoksi muutettiin pois, mutta tiedän, että jonain päivänä vielä palaamme :)

  • Sanni
   Posted at 15:20h, 01 kesäkuun Vastaa

   Ymmärrän hyvin ja ajattelen itsekin vähän samaa :)

 • Sanna
  Posted at 13:41h, 01 kesäkuun Vastaa

  Ei nyt ihan liity postaukseen, mutta missö oot laittanut noin TÄydelliSEN näköiset kulmat?🤔
  T. Luonnollisten kulmien metsästäjä

  • Sanni
   Posted at 15:22h, 01 kesäkuun Vastaa

   Otin noin vuosi sitten kulmiini Microbladingit, jotka mulle teki tosi taitava ja ihana Nilufer Asikainen. Mutta noista bladingeista ei mun mielestä enää kauheasti oo mitään jäljellä, että taitaa olla melkein jo ihan mun luonnolliset omat kivat kulmat :)

Post A Comment