Hunajainen bataattikeitto

Reseptit täällä ovat melko harvinaista herkkua, mutta nyt ajattelin vähän muuttaa suuntaa, sillä useammin kuin kerran tai kaksi viikossa saan eteeni niin herkullisia annoksia, että tuntuisi ihan silkalta vääryydeltä olla jakamatta niitä aina toisinaan täälläkin. Tämä postaus si syntynyt mitenkään suunnitellusti, vaan nappasin eilen 20 sekunnissa nämä kaksi kuvaa ennen kuin kauhoin keiton suuhuni. Tajusin siinä syödessäni, että keitto oli nätin lisäksi ihan hiton hyvääkin, joten tässä nyt nämä kaksi kuvaa ja iisi resepti näiden takana.

Tämäkään resepti ei ole mitään pyörän keksimistä uudelleen, mutta juuri sellaista helppoa, nopeaa ja herkullista arkiruokaa jonka tekemiseen ei vaadita mitään erikoistaitoja tai -välineitä. 

Tarvitset:

-keskikokoisen bataatin

– muutaman porkkanan

-salottisipulia

-valkosipulia

-chiliä

-parsaa

-siemeniä

-kermaa

-turkkilaista jogurttia

-hunajaa

-juustokuminaa (tai oikeastaan ihan mitä tahansa mausteita mielesi mukaan)

 

Kuullota ensin hienonnetut sipulit ja chili isossa paistokasarissa. Lisää sekaan bataatti ja porkkanat lohkoina, kaada kasariin myös kuuma vesi. Keittele niin pitkään, että kasvikset ovat kypsiä ja osa nesteestä on haihtunut. Kaada kasarin sisältö ja kerma blenderiin ja hurauta silkinsileäksi. Blendauksen jälkeen valuta keitto vielä hetkeksi takaisin kasariin, ja anna keittyä pienellä lämmöllä. Lisää hunaja, suola ja muut haluamasi mausteet. Voilá, valmista tuli.

Lisättiin keiton päälle vielä paistettu parsaa pieninä paloina, nokare turkkilaista jogurttia sekä paahdettuja siemeniä.

Oli hyvää, syön todellakin toistekin.

2 Comments
 • Sirke
  Posted at 18:21h, 08 syyskuu Vastaa

  Hei, voisitko kertoa (ihan rehellisesti, ei mitään ”hihi ku mul on niin hyvä aineenvaihdunta syön 4000 kcal/pv!” -tyyppistä schaibaa) kuinka pienesti ruokailet että olet nykyään noin äärimmäisen hoikka? 1000 kaloria, pari-kolme kevyttä ateriaa päivässä? Vitsit kun pystyisi itse samaan, olen kyllä hoikka mut urheilun vuoksi vahvoilla l. paksuilla jalkalihaksilla, mielelläni olisin laiha! Kaikki vaatteet näyttää luisevilla paremmilta.:/

  • Sanni
   Posted at 10:24h, 10 syyskuu Vastaa

   Mä syön oikeasti pääsääntöisesti paljon, todella paljon. Viikkoon mahtuu toisinaan myös yksittäinen päivä, jolloin syön vähemmän, kuin pitäisi koska kiire/laiskuus. En ole koskaan laskenut kaloreita, niin määriä en osaa sanoa, mutta veikkaisin että yleensä syön reippaasti yli 2500kcal/päivässä. Mun aineenvaihdunta on viimeiset neljä vuotta ollut kaikkea muuta kuin terve, ja se selittää mun laihuuden.
   Lopetin gluteenin syömisen kesällä, ja se on normalisoinut tilannetta huomattavasti, ja nyt parin viimeisen kuukauden aikana niitä toivottuja lisäkilojakin on tullut muutama, ja sama meno toivottavasti jatkuu.

   Mä itse ihailen juurikin niitä vahvoja lihaksia ja kehoja, enkä näe luisevuudessa mitään tavoittelemisen arvoista.
   Terveys ja hyvinvointi ennen kaikkea.

Post A Comment