Sarjoja, elokuvia ja yläfemmojaPostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Viaplayn kanssa 

 

 

Viimeisen vuoden aikana koti on tuntunut parhaalta paikalta koko maailmassa. Sieltä ei ole tehnyt mieli juuri poistua. Erityisesti nyt talvella tuo kodin merkitys ja sisällä olemisen ihanuus on korostunut. Ulkona on ollut ihanaa käydä, mutta parasta on silti aina ollut päästä takaisin sisään ja lämpimään. Sen lisäksi, että kotona oleminen on kasvanut potenssiin viisitoista, niin myös sarjoja ja elokuvia on tullut katsottua varmaan kymmenen kertaa enemmän kuin viimeisenä viitenä vuotena yhteensä. Tuntuu, että laadukaita, mielenkiintoisia ja äärimmäisen koukuttavia sarjoja tuotetaan koko ajan.

Aivoni olivat tosin kuuden vuoden pelkän some-selaamisen jälkeen muuttuneet sellaisiksi, että alkuun jaksoin keskittyä katsottavaan kerrallaan n.10 sekunniksi, ja sen jälkeen puhelin hakeutui takaisin käteen. Kaikki pienimmätkin tylsyyden, pelon tai jännityksen hetket katkaisin selaamalla somea. Tuntuukin ihanalta, että nykyään yhä useammin puhelin unohtaa kotiin tullessa takin taskuun, eikä sitä kaipaa kuin vasta nukkumaan mennessään herätyskellon asettamiseen. Paras ja tärkein vinkkini sarja- tai elokuvahetken nautinnon maksimointiin onkin se, että jätät puhelimen toiseen huoneeseen. Toiseksi tärkeintä on tietenkin hyvät eväät ja se, että niitä on riittävästi. Niin, ja tietysti hyvä seura. Huolimatta siitä, että oma seura on tietysti parasta seuraa, niin itse rakastan jakaa katsomisen kokemuksen jonkun toisen kanssa.

 

 

Kesällä pelasimme poikaystävän kanssa yhdessä padelia, mutta kyllä sitäkin mukavampi (tai ainakin rentouttavampi ja yleisen kotirauhan kannalta suotuisampi krhm) yhteinen harrastus tuolloin kesällä ja sen loputtuakin ovat olleet yhdessä katsotut sarjat ja elokuvat. Viime vuoden ylivoimainen ykkönen ensin mainituista oli Blacklist, ei epäilystäkään. Löysimme sen siinä vaiheessa, kun tuotantokausia oli tullut kolme tai neljä. Ahmimme niitä sellaisella tahdilla, että heikompaa hirvittäisi. Kunnes enempää katsottavaa ei enää ollut. Heinäkuussa lähdimme Kroatiaan, ja kerroinkin meidän viettäneen suuren osan ajasta ihan vain hotellihuoneessa. Syy siihen? Blacklist. Ja uusi tuotantokausi, kuinkas muutenkaan.

Viaplayssa pyörii tällä hetkellä tuon maagisen sarjan kuudes tuotantokausi ja uusi jakso ilmestyy sinne aina jenkkien esityspäivää seuraavana aamuna. Huomenna on taas uuden jakson aika, ja tuntuu että olemme odottaneet sitä n.kuusi kuukautta viikon sijaan. Niin koukuttava tuo sarja on.

Meillä on poikaystävän kanssa molemmilla sama (monen muun mielestä varmasti todella rasittava) tapa arvailla sarjojen ja elokuvien tulevia tapahtuma, juonenkäänteitä ja jopa vuorosanoja, ja heittelemmekin tuon tuosta yläfemmoja toisillemme oikeista arvauksista. Tunnen vieläkin järjetöntä ylpeyttä joistain oikein menneistä, kaikkea muuta kun helposti ennalta arvattivasta, arvauksista, joita olen yhteisen sarjahistoriamme aikana tehnyt. Ja todella usein olen tuntenut melkein samaa myös poikaystävästä, joka on aavistanut jotain sellaista mikä ei olisi itselleni tullut mieleenkään. Ei sitä kuulkaas paljon vaadita siihen, että tulee niitä onnistumisen tunteita.

Yhdessä koetut asiat, olivat ne sitten millaisia tahansa, lähentävät ja vahvistavat keskinäistä yhteyttä. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta tällä hetkellä meille kaikkein mieluisin tapa rentoutua yhdessä on sarjat ja elokuvat. Me harvemmin vain pötköttelemme hiljaa katsellessamme vaan käynnissä on koko ajan keskustelu. Usein katselun lopettamisen jälkeen tuo keskustelu jatkuu. Ja rakastan sitä. Se rentouttaa, mutta ei passivoi. Jos taas katselen sarjoja tai elokuvia yksin teen sen yleensä muun tekemisen ohessa: samalla kun viikkaan pyykkejä, tiskaan tai vaihdan lakanoita. Mutta poikaystävän, tai koko perheen yhteiset katseluhetket on poikkeuksetta sellaisia joille annetaan niiden ansaitsema aika ja rauha.

 

 

 

Sen lisäksi, että odotan huomenna aamulla ilmestyvää Blacklistin uutta jaksoa (ja ihan erityisesti Raymond Reddingtonin ja Aramin naaman näkemistä) ihan todella paljon, niin odotan innolla myös Viaplayssa tänään julkaistun fantasiatrilleri Hidden: iin uppoutumista. Olin tämän kaupallisen yhteistyön tiimoilta muutama viikko sitten Tukholmassa tuon sarjan ensi-illassa, ja sain tuolloin nähdä jo ensimmäiset 50 minuuttia sarjasta. Kokemuksena tuo Ruotsin punainen matto oli ihan huikea. Rakastan ruotsalaisia rikossarjoja, ja olen katsonut niitä niin kauan kuin jaksan muistaa ja tuntui ihan hassulta nähdä yhtäkkiä niin paljon etsiviä, poliiseja ja rikollisia yhdessä ja samassa paikassa. Koska niitä suurin osa ruotsalaisista näyttelijöistä minulle edustaa… Ensi-ilta pidettiin Tukholman Fotografiska Museet: ssa, joka tarjosi tapahtumalle kyllä hulppeat puitteet. Tuon uutuussarjan vahvuus, ja hyytävyys pääsy hyvin oikeuksiinsa noissa tiloissa. Ensimmäinen jakso jätti paljon avoimia kysymyksiä, ja odotan jo nyt sitä että poikaystävä pääsee töistä kotiin ja voimme yhdessä alkaa katsoa tätä, sillä ei puhettakaan että uskaltaisin katsoa tätä yksin.

Vaikka fantasia ei ole ehkä se itselleni tyypillisin valinta katsottavaksi, niin tuo sarja vei silti mukanaan ja oli oikeastaan varsin realistinen ollakseen fantasiaa. Yhden jakson ensi-ilta oli itselleni muutama viikko sitten Tukholmassa, mutta tänään 1.2. on koko tuon kahdeksanosaisen sarjan ensi-ilta Viaplayssä. Tiedän jo nyt, että tästä tulee hyvä katseluviikonloppu. Vapaat alkoivat jo eilisen työpäivän jälkeen, eikä kalenterissa ole ennen huomisia, omia syntymäpäiviä, yhtään mitään.

Yksi parhaista jutuista, mitä tiedän onkin se, että saa aloittaa sarjan, uuden tai vanhaa, jossa on läjäpäin jaksoja katseltavana, heti aamusta jolloin voi katsoa jakson toisensa perään ilman huolta yöunten menettämisestä. Ja juuri niin teimme tänä aamunakin. Ja todennäköisesti huomennakin. Eilen illalla katsoimme Viaplaysta Black Pantherin, joka meidän oli lukuisia kertoja tarkoitus käydä katsomassa jo teattereissa mutta aikataulut eivät koskaan sopineet yhteen, ei tosin haitannut yhtään saada katsoa se omalla, maailman ihanimmalla sängyllä toisen kainalossa. Ja se itse elokuva: huh! Niin vaikuttava. Ja hieno. Ja upea. Olen vieläkin ihan voimaantunut kaikesta siitä naisenergiasta. Jos, et ole vielä nähnyt niin suosittelen enemmän kuin lämpimästi katsomaan. Lupaan, että et pety.

 

 

Pian ajattelin aloittaa Call me by your name, joka sekin löytyy Viaplayn valikoimasta. Olen nähnyt elokuvan jo kertaalleen, mutta katsonut sen typerästi hypellen, joten luulen että missasin elokuvasta jotain todella oleellista sillä se ei tuolla katselukerralla tuntunut oikeastaan miltään. Tai tuntui, järjettömän kauniilta kuvilta. Teki heti mieli muuttaa Italian ja syödä aamiaista aprikoosipuiden alla ja juoda niistä puristettua mehua kahvinsa seurana.

Muista tammikuun, tai alkuvuoden, aikana Viaplayssä julkaistuista tai julkaistavista sarjoista aion takuulla tutustua ainakin seuraaviin: Straight Forward, Cold Courage ja kylmäveriset tappajat. Rikoksilla ja trillereillä mennään siis jatkossakin.

 

ARVONTA: 

Kertomalla miten sinä viettäisit #VIAPLAYVIIKONLOPPU a ja kenen kanssa voit voittaa 2kk ilmaista sarjat&leffat -katseluaikaa Viaplayssä. Noita paketteja arvon yhteensä 3kpl ja osallistumisaikaa on viikko tästä eteenpäin, eli perjantaihin 8.2.2019 saakka. 

Arvonnan säännöt löydät tämän linkin kautta.

 

Tags:
,
12 Comments
 • Ann
  Posted at 12:08h, 01 helmikuun Vastaa

  Parhaan ystävän kanssa ja ihan ekana katsottaisiin Call me By Your Name!! En tiennyt että se on tullut viaplayhin jeeee!! :)

 • jannna
  Posted at 14:16h, 01 helmikuun Vastaa

  Viaplay-viikonloppu olisi pyjamabileet ystävien kanssa, dokumentteja ja ”hömppäelokuvia” katsellen :)

 • Anni
  Posted at 19:55h, 01 helmikuun Vastaa

  Viettäisin sen yhdessä kämppikseni kanssa. Se voisi olla koko viikonlopun byjamabileet kera villasukkien ja vilttien kanssa 👌 ja tietenkin paljon evästä jääkaappiin , ettei vaan tarvitse poistua asunnolta 😅

 • Pinja Mitrovitch
  Posted at 14:47h, 02 helmikuun Vastaa

  Hei!

  Moni vaikuttaja on tehnyt viaplayn ja muiden vastaavien kanssa yhteistyötä, mutta tästä sun postauksesta ei jäänyt liian kaupallinen kuva.
  Kauniit kuvat, näppärää tekstiä ja asiaa :)

  yst. Pinja Mitrovitch // http://www.pinaycoco.fi

 • niina koistinen
  Posted at 19:16h, 02 helmikuun Vastaa

  Ystävien kanssa, jotain leffaherkkua ja tyttöjeniltaa hyvän leffan parissa!

 • Oona Niemonen
  Posted at 09:55h, 03 helmikuun Vastaa

  Poikaystävän kanssa tehtäisiin leffapesä viikonlopuksi! kesäisin aina ehtii yhdessä katselemaan elokuvia ja sarjoja, mutta talvisin viikonloput menee molemmilla urheillessa, kun seurajoukkueet pelaavat sm-tasolla, joten olisi kiva rentoutua yhdessä uuden elokuvavalikoiman kanssa!

 • pöllö
  Posted at 11:35h, 03 helmikuun Vastaa

  Lapsi hoitoon ja oman miehen kanssa köllötteltäis, herkuteltais ja katseltais koko viikonloppu, ah!

 • Irina
  Posted at 08:42h, 04 helmikuun Vastaa

  Kämppiksen kanssa viettäisimme kämppäviikonlopun aloittaen Call Me By Your Name-leffalla, sen jälkeen maratonkatselisimme jonkun sarjan läpi.

 • Eltsi
  Posted at 08:53h, 05 helmikuun Vastaa

  Keräisin sohvalle läjän tyynyjä ja peittoja ja viettäisin viikonloppua poikaystävän ja siskon kanssa sekä hommaisin hyviä leffaherkkuja evääksi :)

 • Loviisa
  Posted at 21:51h, 05 helmikuun Vastaa

  Poikaystävän kanssa, tai ehkä kuitenkin kavereitten, niin voidaan katsoa romanttisia komedioita koko viikonloppu
  🤔

 • Salla-Maria
  Posted at 22:37h, 07 helmikuun Vastaa

  Vieläkö ehdin vastaamaan?!! Miehen ja lasten kanssa vietettäisiin! Päivät lasten leffoja ja illat aikuisten! Ja jääkaappi täyteen helppoa ja hyvää naposteltavaa! 😃

 • Assi
  Posted at 23:14h, 07 helmikuun Vastaa

  Black Panther ja Call Me by Your Name ovat olleet jo pitkään katselulistalla eli ne ainakin katsoisin. Lisäksi katsoisin niin paljon Frasieria kuin ehtisin. Sen täytyy olla universumin paras sarja :D Seurana mitä todennäköisimmin avomies.

Post A Comment