sunnuntaisuosikit (torstaina)

 

 

Kirjoitin tämän postauksen melkein valmiiksi jo lauantai-iltana, ja oli tarkoitus julkaista tämä sunnuntaina ja tehdä tästä sellainen viikottainen perinne: kasata viikon parhaat jutut yhteen ja samaan paikkaan. Saisi vinkattua hyvistä tuotteista, resepteistä, kirjoista ja muista helposti ja nopeasti, ja näitä olisi mukava itsekin lukea sitten joskus vuosien päästä, että mitä sitä kulloinkin on fiilistellyt. Mutta – kuten aika moni asia, niin tämäkään ei mennyt ihan niinkuin suunnittelin. Sunnuntai muuttui torstaiksi, mutta parempi myöhään kuin jne. Täältä pesee, viikon parhaat:

1.Tuote :
Sinkkisuihke.

Heräsin viime tiistaina kurkkukipuun, joka yltyi ihan kunnon nuhakuumeeksi sitten seuraavien päivien aikana. Olen ollut poikkeuksellisen paljon sairaana viime kuukausina ja tuntui todella ankealta maata taas sängyn pohjalla. Luojalle kiitosystävästä, joka neuvoi ostamaan sinkkisuihketta flunssan taltuttamiseen.Viimeisillä voimilla raahauduin apteekkiin hakemaan tuon suihkeen, ja kuten arvaatte: se ihan todella auttoi. Perjantaina olin jo ihan täysin oireeton, vaikka vasta torstaina maltoin lukea käyttöohjeet joissa kehotettiin suihkimaan sinkkiä 4 kertaa joka toinen tunti. Ei neljä suihkausta/päivä, kuten nopealla vilkaisulla olin purkin takaa lukenut (ts.nähnyt numeron 4 ja päätellyt annostuksen siitä). Ei ihme, ettei ensimmäisenä päivänä vielä ihan tuntunut tehoavan..

2.Kirja:
Mercedes Bentso Ei koira muttei mieskään.

Suomalaisen räppärin, Mercedes Bentson uutuuskirja, joka julkaistiin perjantaina. Sain sen työ puolesta luettavaksi jo aiemmin viikolla, ja luin kirjan alusta loppuun yhdeltä istumalta, vaikka ahdisti aivan helvetisti. Kirjassa sukelletaan Mercedes Bentson omien kokemusten kautta sinne huumemaailman syvään päätyyn. Kävin kirjan lukemisen jälkeen tällaisen keskustelun tuon saman kirjan lukeneen tutun kanssa

M: ahdistuin ihan helvetisti siitä, kuinka erilaiset lähtökohdat ihmisillä voi olla elämään, ja siitä että niin monelle ihmiselle tuo kaikki on todellista joka päivä ja se kaikki on todellista samaan aikaan tämän mun todellisuuden kanssa ja se tuntuu ihan mahdottomalta käsittää.

T: Just tuo! Ihan sama fiilis. 20 km välimatkaa – ja koko universumi.

Jos tämä kirja tulee vastaan, niin suosittelen lukemaan (tai kuuntelemaan. Löytyy ainakin storytelista) , mutta mikään kevyt lomalukeminen tämä ei varsinaisesti ole. Ja itseäni ahdistaa tuon kirjan lukeminen edelleen. Tuntui siltä, että piti lukea mahdollisimman nopeasti jotain muuta, jotta tuo kirjan maailma (joka on samaan aikaan ihan oikeasti tosi monen ihmisen ainoa maailma) ei olisienää päällimmäisenä mielessä.

 

 

3. Youtube- video :

En tiedä miksi, mutta en saanut linkattua videoa tähän erikseen, vaan se imeytyi automaattisesti tuohon video sanaan, eli sitä klikkaamalla pääsee videoon.

4. Kauneudenhoitotuote :
KORA Organics Tumeric kirkasta ja kuoriva naamio.

Sisältää luomukurkumaa, papijaa, piparminttua ja ruusunmarjasiemeniä. Koostumus on ihanan rakeinen. Levitän sen kasvoille pienin pyörivin liikkein, jolloin se myös kuorii hellästi kasvojen ihoa. Erityisesti ensimmäisillä kerroilla tuo naamio ihan todella tuntui kasvoilla, mutta rakastan sitä tunnetta. Tulee olo, että tämä tuote nyt oikeasti tekee jotain. Naamio jättää ihon ihanan pehmeäksi, heleäksi ja kosteutetuksi. Naamion sanotaan myös supistavan ihohuokosia ja parantavan ihon sävyä – itse en tätä kuitenkaan ainakaan vielä ole huomannut tapahtuneen. Tätä tekisi mieli käyttää päivittäin, mutta koska Miranda Kerr sanoo, että tätä olisi hyvä käyttää vain 2-3 kertaa viikossa- minä teen niin.

5. Smoothie :
pähkinäinen mustikka

Tässä postauksessa sanoinkin, että hurautan nykyään smoothien itselleni ja Alballe aivan joka ikinen aamu ja aika usein myös välipalaksi. Olen ihmisenä jumittajasorttia, joka kerran jonkun hyvän tuotteen/reseptin/biisin löydettyään voi toistaa sitä samaa kyllästymättä toooodella pitkään. Nyt ajattelin kuitenkin haastaa itseäni ja vaihtaa smoothie-reseptin vähintään kerran viikossa.
Tämän viikon smoothie on pitänyt sisällään:
-mustikoita
-maapähkinävoita
-banaania
-kauramaitoa
ja heraproteiinia (lisään tätä tietysti vain omaan annokseeni)
-kourallisen pinaattia, koska lisää sitä nykyään aivan kaikkeen.

On muuten aivan järjettömän hyvää.

 

 

 

6. Applikaatio :
Zadaa.

En osta uusia vaatteita enää juuri ollenkaan. Vaatekaappi on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin toimiva, sillä olen lahjoittanut, myynyt, ja kierrättänyt sieltä tavaraa niin tiuhaan tahtiin ja sellaisia määriä, että vaatteita, joista pidän, ja joita pidän, on jäljellä oikeastaan vain ihan muutama. Olen myynyt Zadaassa vaatteita jo useamman vuoden hyvällä menestyksellä, ja ilahtunut siitä kuinka helppoa ja kätevää se on, mutta en ollut vielä ennen tätä vuotta koskaan ostanut sieltä yhtä hajuvettä enempää. Nyt tänä vuonna olen löytänyt myös tuon ostamisen helppouden. Huomasin, että Zadaasta löytyy nykyään myös lasten vaatteita, ja tarvitsin Alballe välikausivaatteita. Niiden lisäksi olen löytänyt sieltä itselleni ihan vahingossaWeekdayn ROW -farkut, joita olin sovittanut normaalihintaisina kaupassa, mutta joista ei silloin löytynyt kokoani. Adidaksen Falcon –lenkkarit käyttämättöminä, ja vaaleanpunaisen mohair-neuleen, jota olin ihastellut ystäväni päällä vain muutamaa viikkoa aiemmin. Kaikki n.1/4 alkuperäisestä hinnasta, ja mikä parasta vältyin ostamasta mitään uutena kaupasta. Ja vielä parempaa: kaikki ovat tulleet oikeasti tarpeeseen ja päässeet jo nyt ahkeraan käyttöön.

7. Biisi:
LP – Lost on You

Siitä asioiden kuluttamisesta puheen ollen: tätä biisiä kuuntelin avioeron aikoihin n.kolme kuukautta putkeen ihan jatkuvasti. Kuten arvata saattaa, kulutin kappaleen puhki enkä ole halunnut kuulla sitä enää aikoihin. Nyt biisi tuli kuitenkin jossain vastaan, ja siitä oli kadonnut sellaisen ahdistava eronkatku, joka siihen aiemmin vahvasti liittyi ja nyt se tuntui ihan vaan ihanalta kappaleelta.

8. Ruoka :
Via Savulohi-avokadopasta

Tämä on ehkä vähän sellainen guilty pleasure. Mutta samalla myös paras einesruoka, jonka tiedän. Vähän liiankin hyvä ja helppo ollakseen kuitenkin eines. Sorrun tähän todella usein erityisesti silloin, kun lapsi on isällään ja ei ole pakko kokata (ja silloin kun poikaystävä ei ole kotona, sillä en todellakaan saisi syödä eineksiä hänen silmiensä alla..). Yksi paketti ei tosin riitä mihinkään vaan syön kerralla ainakin kaksi.

9. Juoma:
Sellerimehu.

Puristan selleristä mehun joka aamu, ja juon sen tyhjään vatsaan 30 minuuttia ennen aamiaisen syömistä. Maistuu ja tuntuu ihanalta ja tekee ihmiselle hyvää (ja alkuun vähän myös pahaa, koska sellerimehu puhdistaa kehoa varsin  tehokkaasti, ja mitä ”toksisempi” keho sen tuntuvampi puhdistus..).
Tässä muutamia sellerimehun hyvää tekevistä vaikutuksista:

 • Tukee maksan toimintaa.
 • Puhdistaa kehoa.
 • Taistelee voimakkaasti tulehduksia vastaan.
 • Auttaa hyvää bakteerikantaa voimistumaan.
 • Sisältää tärkeitä mineraalisuoloja.
 • Korkea C-vitamiinipitoisuus.
 • Antaa energiaa.
 • Edistää ruoansulatusta ja lievittää suolistovaivoja.
 • Tasapainottaa vatsahappoja.

10. Vaate:
kirkkaanpunaiset leveät vakosamettihousut, jotka löysin omasta kirpparikassistani, ja joiden olemassaolon olin jo ehtinyt unohtaa. Ovat ihanat, mukavat, pehmeät ja pitkät. Ja istuvat hyvin pyllystä.

11. Podcast:
Auta Antti!:n akuuteimpiin vieroitusoireisiin olen kuunnellut järjettömän määrän Jäljillä– ja Huorapuutarha– jaksoja. Mutta huomaan, että oikein mikään podcast ei tuntuu Antin jälkeen oikein miltään.

12. Viikon kohokohta:
Perjantai- ilta ystävän luona.

Viimeisten parin vuoden aikana olen loitontunut (tai loitontanut itse itseni) aika monesta ihmissuhteesta, mutta tiedän kuitenkin että vaikka kovin moni asia tässä elämässä ei ole varmaa, niin meidän (minun ja  Ruusan) ystävyys on. Olemme tunteneet toisemme yli 20 vuotta. Olemme asuneet 500m ja 2205km päässä toisistamme. Olemme olleet aivan tismalleen samanlaisessa – ja aivan täysin erilaisessa elämäntilanteessa, mutta meidän välillä kaikki on kuitenkin aina ollut samanlaista.Tällä hetkellä ei nähdä enää joka viikko (on pienet lapset, vanhan talon totaalinen remontoiti, opiskelu, työt ja se, että me molemmat olemme tällä hetkellä pääosin yksin lastemme kanssa, kun puolisot ovat töissä tai/ja remontoimassa sitä vanhaa, järjettömän kaunista omakotitaloa, jonka pihalla kasvaa monta omenapuuta), ja siksi tällaiset kokonaiset iltapäivät ja pitkät illat yhdessä tuntuvat aina erityisiltä, mutta sellaisessa tutulla, kotoisalla tavalla.

 

2 Comments
 • ninni
  Posted at 21:25h, 07 maaliskuu Vastaa

  Mikä sinkkisuihke sulla on käytössä? :o nyt tarvii neuvoja, tehokas poppaskonsti juurikin kurkkukipuun!

  kiitos etukäteen :)

Post A Comment