25€ onnellisuudesta

Maanantait on mulle usein viikon mukavimpia päiviä. Takana on yleensä hyvin levätty, liikuttu ja syöty viikonloppu. Viikon ensimmäisenä päivänä saan tehdä töitä kotona oman aikatauluni mukaan, vieläpä sitä itselleni kaikkein mieluisinta työtä eli kuvaamista. Eilinen oli kuitenkin harvinaisen tahmea. Huolimatta siitä, että viikonloppu oli ollut tosi mukava. Klassinen maanantai, sanoisi varmaan joku toinen. Ei huvittanut oikein mikään muu kuin vuorokauden mittaiset päiväunet. Skippasin aamiaisenkin, koska ei tehnyt mieli ja se jo itsessään on sellainen merkki, että siitä tietää että nyt ei mene kovin vahvasti. Tein töitä, mutten ollut tyytyväinen yhteenkään lopputulokseen. Vaihdoin olohuoneen järjestyksen kolme kertaa ja kuvittelin saavani sillä kodin feng shuit kohdilleen ja luovuuden kukkimaan. Niin ei tapahtunut. Nurkista löytyi vain järkyttävä määrä pölyä (oikeasti järkyttävä. En ymmärrä mikä tätä asuntoa vaivaa. Imuroin liki päivittäin ja pesen lattiatkin usein kaksi kertaa viikossa ja silti villakoiria kirmaa vastaan ihan jatkuvasti..) ja likaa, joka oli tietysti pestävä pois.

 

Olin jo aiemmin viikolla varannut illaksi reformer pilates- tunnin yhdessä ystävän kanssa. Mietin sitä iltapäivällä, ja ajatuskin ahdisti. Ei kiinnostanut yhtään. Niin paljon mieluummin olisin vain käpertynyt sohvalle ja surkutellut niin omaani kuin maanantainkin surkeutta. Mutta mentävä oli, koska sovitut asiat ovat sovittuja asioita. Ja hyvä niin. Fiilis tunnin jälkeen oli ihan toinen. Kuudenkymmenen minuutin aikana mentiin sieltä tunneskaalaan mollipäädystä sinne aivan toiseen päätyyn. Olo oli ihan voittamaton, pitelemätön.

Jos en ole muutamaan vuoteen muistanut sitä, kuinka valtava voima liikkumisella on myös mielialan kohentamiseen, niin nyt taas muistan. Enkä ajatellut antaa itseni sitä unohtaa. Huolimatta siitä, että tuo laitepilates on melko hintava harrastus, niin 25€ on kuitenkin aika pieni hinta onnellisuudesta ja voimaantumisesta. Siitä, että uskoo itseensä ja muihin. Maksan sen ilolla jatkossakin jokaisesta tunnista. Tälle viikolle niitä on kalenterissa kolme. Ja siksi tiedän, että tästä viikosta tulee hyvä.

4 Comments
 • Piia
  Posted at 11:11h, 09 huhtikuun Vastaa

  Oon ihmetelly samaa, että vaikka imuroisi ja pyyhkisi pölyt monta kertaa viikossa, niin pölyä on silti joka puolella! Onko sitten joku ilmanvaihtoon liittyvä juttu. Ei kiva! Mietin vaan, että miltä sellaisten ihmisten asunnoissa näyttää, jotka ei oikeesti siivoa usein :D

  • sannitrishin
   Posted at 11:13h, 09 huhtikuun Vastaa

   Aijjaijj onpa ihanaa, että on muitakin joiden kodissa on sama vika. Meillä näyttää kaikkina muina aikoina paitsi kaksi tunti siivoamisen jälkeen siltä, niin kuin meillä asuisi ihmisiä jotka eivät siivoa koskaan…. se pölyn määrä on ihan uskomaton. Liekö juurikin tuohon ilmanvaihtoon liittyvä juttu.

 • Ida ihana
  Posted at 06:24h, 10 huhtikuun Vastaa

  Ihanaa, että on joku toinen joka pitää maanantaista, aktivoitumista uuteen viikkoon lepäilen ja viikonloppulomalla jälkeen :)
  :
  Olen itse hurahtanut täysin joogaan, ja saan siitä niin paljon mielenrauhaa ja iloa, että voin täysin samaistua tunteeseen tunnin jälkeen!

  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • sannitrishin
   Posted at 14:41h, 10 huhtikuun Vastaa

   Jooooo ga! En ymmärrä miten oon pärjännyt kaikki nämä vuodet ilman. Onneksi enää ei tarvitse, kummankaan meistä.

Post A Comment