Pähkinäinen päivällinen


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Keijun kanssa

*Postauksen lopussa myös arvonta

 

 

 

Olen vuosia kertonut itselleni ja auliisti myös muille olevani surkea kotikokki. En ole kovin mielelläni laittanut ruokaa, sillä olen ajatellut olevani siinä ihan surkea. Vaikka surkeaa oli ainoastaan se; etten juuri edes yrittäny. Ei ole olemassakaan huonoja ruoanlaittajia. On vain kokemattomuutta, epävarmuutta ja ehkä mielikuvituksen puutetta. Tai ainakin omalla kohdallani asia oli näin. Tuolla surkean kokin leimalla annoin itselleni vapautuksen edes yrittää.  Sitten aloin seurustella miehen kanssa, jonka suhtautuminen ruokaan ja sen tekemiseen on ihan toinen. Hänellä kaikki keittiössä tapahtuva on helppoa, luontevaa ja sukkelaa. Ideoita ja itsevarmuutta riittää. Jo pelkästään hänen tekemisensä vierestä seuraaminen on tehnyt sen, etten enää ajattele ruoan laittamisen olevan ollenkaan vaikeaa.

Sen lisäksi, että itsevarmuus keittiössä on kasvanut niin myös luovuus on lisääntynyt. Uskallan rohkeammin kokeilla erilaisia asioita. Kaikkein korkeimmalle arvostan ruoassa edelleen kuitenkin maun lisäksi, sen tekemisen helpoutta. Ja tunnen erityisen lämpimiä tunteita sellaisia tuotteita kohtaan, jotka saavat ne kaikkein yksinkertaisimmatkin asiat maistumaan siltä kuin niiden tekeminen olisi ollut jotain muuta kuin yksinkertaista.

Tänä keväänä lanseerattu Keiju Rouhitut pähkinät- levite on juuri tällainen tuote. Olemme jo nyt, muutama viikko tutustumisen jälkeen, käyttäneet sitä niin moneen – ja ideoita sen käyttömahdollisuuksista ja osana erilaisia reseptejä sinkoilee edelleen. Kyseessä on siis laktoositon, maidoton ja gluteeniton rypsiöljy-, kasvirasvalevite. Levitteessä on  rouhittua maa- ja cashewpähkinää sekä paahdettuja auringonkukansiemeniäkin, mikä antaa levitteelle ihanan rouskuvan suutuntuman. Lisäksi se  on helppo ja herkullinen tapa lisätä hyviä rasvoja ruokavalioon. Kaiken muun hyvän lisäksi levite on valmistettu Suomessa, Raisiossa – Suomen ainoassa margariinitehtaassa.

Keiju Rouhitut pähkinät- levite sopii hyvin ruoanlaittamiseen ja leipomiseen, mutta se on aivan tolkuttoman hyvää myös ihan sellaisenaan leivän päällä. Itse rakastan syödä leipäni ilman muita lisukeitta ja nauttia vain tuosta pähkinäisestä suutuntumasta (ja tuoksusta ! ), mutta esimerkiksi perheen pienin haluaa omaan leipäänsä tämän levitteen lisäksi myös avocadoa, ja nekin sopivat saumattomasti yhteen. Iso osa tuosta levitteestä kuluu tässä taloudessa ihan vain leipien voiteluun, mutta tämän yhteistyön tiimoilta halusimme kuitenkin nyt ehdottomasti jakaa kolme erityisen herkulliseksi todettua reseptä, jotka meidän keittiössä on tätä tuotetta avuksi käyttäen tehty. Tiedän jo nyt mitä tulen tänä kesänä tarjoilemaan kaikille kylään tuleville. Myös mökin aurinkoiselle terassille tämä olisi oikein sopiva kevyt, kesäinen lounas tai päivällinen.

 

 

Alkupalaksi tarjoillaan tuoretta leipää, jonka päälle on kasattu pähkinäinen munavoi ja loimutettua lohta. Tuosta munavoista tuli ihan hitti. Upposi niin tuoreen leivän päällä (eikä huutanut kaverikseen karjalanpiirakkaa kuten munavoi yleensä) kuin ihan suoraan kulhosta sellaisenaan lusikoitunakin. Ihanan kevyt ja jotenkin uusi ja raikas makuelämys. Nuo pähkinät antoivat ihanasti makua ja syvyyttä annokselle.

 

Pähkinäinen munavoi

2 kananmunaa, luomu
50 g Keiju Rouhitut pähkinät- levitettä (tai ihan niin paljon, kuin itsestä sopivalta tuntuu)
Korianteria tai persiljaa noin puolikas puntti
Suolaa

Keitä munia kiehuvassa vedessä n.7 minuuttia.
Kuori ja pieni munat kulhossa.
Heitä joukkoon Keiju Rouhitut pähkinät- levite ja haarukoi tasaiseksi.
Heitä sekaan pieni kourallinen tuoreita yrttejä.
Lisää suola.

 

 

 

Pääruoaksi teimme pähkinäisen varhaisperunasalaatin ja tuossa Keiju Rouhitut Pähkinät- levitteessä paistettua parsaa. Paistamiseen tuota levitettä ei varsinaisesti suositella sen alhaisemman rasvapitoisuuden (60%) vuoksi, mutta toimi paistamisessa hyvin niin että lisäsi joukkoon nokareen myös tavallista voita. Parsoihin jäi levitteestä ihana, kevyt paahteisen pähkinän maku.

Tuo perunasalaatin kastike oli kuitenkin se tämän annoksen suurin helmi. Oli niin hyvää, että taju oli lähteä. Jaankin tässä reseptinä sen kastikkeen, sillä se sopii niin moneen muuhunkin kuin vain perunasalaattiin. Esimerkiksi kaikki kalat ja grilliherkut, niin lihat kuin kasviksetkin, saavat tästä soosista ihanasti lisämakua.

 

Pähkinäinen kastike, joka sopii liki kaiken kanssa (vegaaninen)

1,5 dl vegaanista majoneesia
3 rkl Keiju Rouhitut pähkinät- levitettä
vajaa puolikkaan sitruunan mehu
1 rkl Dijon sinappia
2kpl kevätsipulia
2 kpl suolakurkkua ( n.160 g )
2rkl kapriksen kukkia
Puolikas puntti tilliä
Mausta suolalla ja mustapippurilla

 

 

Jos pääruoka olikin suhteellisen kevyt, niin jälkiruoaksi paistettu tuhti, pähkinäinen  mutakakku oli kaikkea muuta. Mutta niinhän sen kuuluu elämässä ja ruokapöydässä mennäkin; kevyttä ja raskasta sopivassa suhteessa. Tämä kakku oli syöty kahden ihmisen toimesta alle 20 tuntia sen valmistuksen jälkeen. Jos mahdollista, niin maistui vielä taivaallisemmalta valmistusta seuraavana päivänä.

 

Pähkinäinen mutakakku

4 kananmunaa, luomu
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
100 g Keiju Rouhitut pähkinät- levitettä

 

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata suklaa ja voi sekä Keiju Rouhitut pähkinät – levite kattilassa ja kaada se ohuena nauhana munasokerivaahdon sekaan.
Lusikoi sekaan kuivat aineet ja sekoita kunnes taikina on tasainen.
Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 min.

 

 

Tässä nyt muutamia käyttöehdotuksia meidän keittiöstä teidän keittiöön tuolle Keiju Rouhitut pähkinät- levitteelle. Jos olet kaltaiseni, vähän laiska mutta innokas, kotikokki niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä levitettä. Tekee kaikesta keittiössä niin paljon maukkaampaa ja jotenkin jännittävämpää. Vähän kuin olisi joku sellainen salainen ainesosa, jolla annoksen kuin annoksen saa takuulla maistumaan.

 


ARVONTA:

Oletko vielä testannut tätä tuotetta? Jos olet, niin mitä pidit? Ja jos et ole, niin mihin tätä käyttäisit jos ostaisit? Vastaamalla kysymykseen tähän postaukseen olet mukana arvonnassa, jossa joku onnekas voittaa 2kpl leffalippuja. Vaikka täällä ideat sinkoilevatkin, niin olisi ihanaa saada niitä teiltä lisää, joten olisi ihanaa että jakaisitte teidän luovuudesta vähän mullekin, haha! Osallistumisaikaa on tasan viikko, eli 24.6 saakka. Onnea arvontaan ja ihania hetkiä kaikkien keittiöihin.

Arvonnan säännöt löytyy täältä.

Tags:
,
16 Comments
 • Emilia
  Posted at 20:22h, 17 kesäkuu Vastaa

  Olipa ihanan kuulosia reseptejä ja kauniita kuvia :) Pitää laittaa reseptit heti kokeiluun.

 • Rose
  Posted at 23:16h, 17 kesäkuu Vastaa

  En ole vielä kokeillut tätä tuotetta, mutta ai että tuo suklaakakku kuulostaa hyvältä!

 • Nelliina
  Posted at 07:02h, 18 kesäkuu Vastaa

  Ihania reseptejä! Mulla loistaa luovuus poissaolollaan, mutta ihan uunituoreen sämpylän päälle sipaisisin tuota mulle uutta herkkua!

 • Hanna Kooooo
  Posted at 08:15h, 18 kesäkuu Vastaa

  En ole vielä kokeillut, mutta itsetehdyn näkkärin kanssa on aikomuksena kokeilla. :)

 • Johanna
  Posted at 09:10h, 18 kesäkuu Vastaa

  En ole testannut, mutta kuulostaa kyllä varsin mielenkiintoiselle, samoin kun nuo kaikki reseptit! Juhannuksena ainakin tuo perunasalaatti testiin. :)

 • MarjaKoo
  Posted at 09:42h, 18 kesäkuu Vastaa

  Vielä on testaamatta, mutta tuossahan tuli jo monta hyvä ideaa. Juhannuksen settiin voisi näitä lisätä.

 • Kukka
  Posted at 09:49h, 18 kesäkuu Vastaa

  En ole vielä kokeillut, mutta ensimmäisenä laittaisin varmaan leivän päälle. Myöhemmin voisi kokeilla ruoanlaittoon / leivontaan :)

 • JonskuT
  Posted at 12:18h, 18 kesäkuu Vastaa

  En ole koittanut, mutta grilliperunoitten kanssa voisi toimia :)

 • Jenninen
  Posted at 18:33h, 18 kesäkuu Vastaa

  Ei ole ennestään yhtään tuttu tuote, mutta tän postauksen myötä heräsi kiinnostus kokeilla! Itse voisin kokeilla tätä esim. vohvelitaikinan sekaan, kun täytteenä on jotain suolaista.

 • Katariina
  Posted at 22:02h, 18 kesäkuu Vastaa

  En ole, mutta kiinnostaisi kyllä! Kokeilisin itetehtyjen porkkanasämpylöiden päällä. :)

 • Minttu-Maaria Äikäs
  Posted at 10:16h, 19 kesäkuu Vastaa

  En ole kokeillut vielä mutta pitää ehdottomasti testata! Kaikki reseptit kuulostaa ihanilta sun kastike-ohje varsinkin menee talteen.

 • klaara
  Posted at 15:01h, 19 kesäkuu Vastaa

  En ole vielä testannut mutta heti täytyy käydä ostoksilla. Tuo parsojen paistaminen tällä + voilla sai veden kielelle.

 • Sarde
  Posted at 21:56h, 19 kesäkuu Vastaa

  Itsetehdyn leivän kanssa.. kivoja reseptejä!!

 • Nikke
  Posted at 21:57h, 19 kesäkuu Vastaa

  Gluteenittoman siemennäkkileivän päälle kokeilisin

 • Heinik
  Posted at 13:54h, 23 kesäkuu Vastaa

  En ole vielä kokeillut, mutta jonkun uuniperunan täytteen tekisin tai laittaisin patonkitaikinaan antamaan makua.

 • Trenditön nulkki
  Posted at 13:45h, 24 helmikuu Vastaa

  Ainoa asia, jota kovasti jään ihmettelemään, eikö Keijua olisi saatu kursittua kasaan ilma (eettistä) palmuöljyä. Olen sen verran vastaan ko. öljyä, ettei verrattoman hyvä makukaan saa minua ostopäätöksen taakse. Herkullisen näköisiä kuvia ja annoksia. Kiitos siitä.

Post A Comment