Iho, joka ei edes meikkiä kaipaa

Kaupallinen yhteistyö: Bellavita

 Tasaisin väliajoin minulta kysellään ihonhoitorutiineista ja lempituotteista.

Olen kertonut olevani varsin säntillinen ihon hoidossani, enkä koskaan menisi nukkumaan pesemättä ja kosteuttamatta kasvoja ensin. Enkä oikeastaan koskaan lähtisi kotoa ilman riittävää aurinkosuojaa.

Olen maininnut olevani myös todella tarkka tuotteista joita käytän.

Jos kokeilen uusia – haluan käyttää niitä vähintään kuukauden, jotta tiedän millaisia niiden vaikutukset todella ovat – ennen kuin koen voivani suositella jotain.

Vaikka yleisesti ihmisenä olen sellainen, että arvostan kaikkea yksinkertaista ja helppoa – niin ihonhoidossa rakastan kerroksellisuutta ja laitan siihen mielelläni aikaa ja vaivaa. Kuorin, käytän naamioita, erilaisia hoitonesteitä, seerumeita ja laadukkaita voiteita. Mutta – kesäisin tekee aina mieli riisua myös ihonhoidolliset rutiinit yksinkertaisemmiksi.

 

Sain tämän yhteistyön tiimoilta kesän alussa kokeiltavakseni uudistuneet Bellavita ja Bella A-vitamiinivoiteet.

A-vitamiini on ihon tärkein vitamiini, joka osallistuu ihosolujen normaalien toimintojen säätelyyn. Se stimuloi kollageeni- ja hyaluronihapon muodostumista ihossa sekä vilkastuttaa elastiinintuotantoa. Eli toisin sanoen vaikuttaa varsin kokonaisvaltaisesti ihon kuntoon. Sen elastisuuteen, kimmoisuuteen ja kiinteyteen. Kaikki edellämainituista ovat sellaisia asioita, joita ainakin minä kasvojeni iholle haluankin.

Uudistuneissa Bellavita ja Bella voiteissa on A-vitamiinin (tässä tapauksessa retinoli, joka on yksi A-vitamiinin muoto) lisäksi myös mm.bakuchiolia, joka on antioksidanttinen, luonnollinen ainesosa jota saadaan erityisesti Psoralea corylifolia- kasvin siemenistä.

Sen vaikutukset ihoon ovat hyvin samankaltaisia, kuin retinolilla: edistää kollageenintuotantoa, silottaa juonteita, kiinteyttää ihoa ja lisää ihon joustavuutta. Bakuchiolin sanotaan myös tasoittavan ihonsävyä, ja nyt muutaman kuukauden käytön jälkeen uskallan sanoa että juuri niin se kyllä tekeekin.

Näiden lisäksi Bellavita – voiteissa on E-vitamiinia, ja koostumukseltaan hieman kevyemmissä Bella-voiteissa myös C-vitamiinia.

Yksi tuote on näin kesällä riittänyt täyttämään monia sellaisia ihon tarpeita mihin normaalisti olisin käyttänyt noin seitsemää eri tuotetta.

Sarjasta löytyy niin kevyesti hajustettuja kuin hajustamattomiakin päivä – ja yövoiteita. Bellavitan voiteet ovat koostumukseltaan täyteläisempiä verrattuna Bellan kevyempään voidepohjaan. Olen vaihdellut näiden kahden sarjan välillä sujuvasti aina ihon tarpeiden mukaan. Välillä iho on kaivannut tuhdimpaa kosteutusta, välillä (erityisesti kesän helteisimpinä hetkinä) kevyempi on tuntunut paremmalta vaihtoehdolta.

Retinoli on ainesosana sellainen, että iho voi alkuun reagoida siihen esimerkiksi punoituksella, joten retinoli-voiteiden käyttöä suositellaankin aluksi kokeiltavan vaikkapa joka toisena tai kolmantena päivänä jotta iho ehtii sopeutua siihen. Oma ihoni on sellainen, että se reagoi toisinaan melko herkästikin muutoksiin, uusiin tuotteisiin, stressiin jne. mutta näiden voiteiden kanssa ei ole koskaan ilmaantunut mitään ei-toivottuja reaktioita, ja olen alusta lähtien pystynyt käyttämään näitä voiteita liki joka päivä.

Retinolilla on voimakkaasti ihoa uudistava vaikutus, joten noin kolmen viikon käytön jälkeen tuli vaihe jolloin iho tuntui puskevan ulos kaiken kuonan ja ihon kunto oli hetkellisesti normaalia kehnompi. Olin kuitenkin osannut varautua ja odottaakin juuri sitä, joten en varsinaisesti ollut tilanteesta mitenkään kauhuissani. Ja kuten tiedämme: täytyy ensin päästä eroon vanhasta, jotta uutta voi tulla tilalle.

Tuokin kehnohko vaihe meni kuitenkin ohi noin viikossa.

 

Olen sanonut aiemminkin, ja sanon taas, ikääntyminen ja ikääntymisen merkit iholla eivät varsinaisesti pelota. Pidän rypyistä silmieni ympärillä ja pienistä juonteista kasvoilla. Mutta ihon kimmoisuus ja täyteläisyys ovat asioita, jotka haluaisin säilyttää kasvoillani mahdollisimman pitkään. Haluan että ihoni tuntuisi samalta kuin kehoni: vahvalta, eloisalta ja elastiselta.

Nyt yhden kesän mittaisen käytön jälkeen tiedän jo, että nämä voiteet tulevat olemaan täsmäaseeni tuon lopputuloksen saavuttamisessa ja ylläpitämisessä.

Ihon kunnolla on itselleni suora vaikutus siihen kuinka mukavaksi tunnen oloni. On tuntunut ihan hurjan vapauttavalta, kun koko kesänä ei ole tarvinnut stressata ihon kuntoa. Olen kulkenut viimeiset kolme kuukautta pääosin meikittä, sillä iho ei ole kaivannut varsinaisesti mitään peitettä.

Tällaista ei ole tapahtunut sen jälkeen kun olen täyttänyt ehkä 14. Eli oli jo ehkä aikakin.

 

pst. Bellavita ja Bella voiteet löydätte muuten apteekeista kautta maan.

No Comments

Post A Comment