Turvapaikka, jonne voi aina palata

Kaupallinen yhteistyö: Favora

 

Vajaa muutama kuukausi sitten kasvojen iho ajautui hirvittävään kriisiin. Sellaiseen, joka niin näkyi kuin tuntuikin. Itselleni melkein aina kamalinta on se, mikäli iho tuntuu. Eli se on sellaisessa tilassa että sen olemassaolon ihan todella tuntee.
Iho ei ollut varsinaisesti tukkoinen tai epäpuhdas, vaan ihan silminnähden ärtynyt.
Otsa nousi täyteen pientä näppyä, joka ei kuitenkaan ollut varsinaisia epäpuhtauksia. Kasvoja kiristi ja iho punoitti.
Epäilen että ärtymyksen taustalla olivat niin viilenneet säät, kodin lämmityksen seurauksena kuivunut huoneilma kuin sekin että urheilen tällä hetkellä melko paljon ja myös kasvot hikoilevat muutaman tunnin päivässä. Tuntui, että erityisesti tuota jälkimmäistä kasvot eivät ottaneet kovin hyvällä.

Mitkään tuotteet, jotka aiemmin olivat toimineet – monet jopa vuosia – eivät yhtäkkiä enää toimineetkaan. Tuntui että oikeastaan kaikki mitä iholleni laitoin, vain pahensi tilannetta.
Oli siis kokeiltava jotain kokonaan uutta.

Nyt olen noin kuusi viikkoa käyttänyt lähes yksinomaan Favoran uusia, ihoa vahvistavia ja suojaavia tuotteita. Enkä voisi olla enempää hyvilläni siitä, että uskalsin kokeilla jotain kokonaan uutta.
Iho rauhoittui silmin nähden jo vajaan viikon käytön jälkeen, mikä kieli siitä että iho oli nimenomaan ärtynyt ja sai näistä tuotteista heti sitä kaipaamansa tasapainoa ja vahvistusta.

Favoran uudet tuotteet sisältävät pre- ja postbioottieja. Prebiootit ruokkivat ihon omaa mikrobiomia ja luovat siten iholla luontaisesti eläville probiooteille (kansankielellä ns.hyviä bakteereja, joita on luonnollisesti ihollamme huolehtimassa sen hyvinvoinnista) hyvät kasvuolosuhteet tarjoamalla niille oikeanlaisia ravinteita.
Postbiootit puolestaan ovat ei-eläviä tai hajotettuja probiootteja. Postbioottien vaikutus iholla on probioottien kaltainen.
Niin pre- kuin postbioottien vaikutus ihoon on tasapainottava ja vahvistava. Ne auttavat ihoa parantamaan sen luontaista vastustuskykyä. Näiden tuotteiden sanotaan myös tekevän ihosta kokonaisvaltaisesti kosteutetumman, ihon pinnasta sileämmän ja ihosta yksinkertaisesti mukavamman tuntuisen.
Nyt, kuuden viikon säntillisen käytön jälkeen uskallan sanoa tuotteiden tehneen juuri kaiken lupaamansa – enemmänkin.

 

Kuten sanoin, jo viikon käytön jälkeen iho rauhoittui kouriintuntuvasti. Se ei enää tuntunut. Otsa, joka oli niin ulkoisten- kuin varmaan sisäistenkin stressitekijöiden seurauksena aiemmin noussut täyteen pientä näppyä, oli alkanut siletä takaisin itsekseen. Ymmärsin, että aina toisinaan se mitä ihomme tarvitsee on yksinkertaisuutta. Sitä, että riisuu rutiineista kaiken turhan ja jättää sinne vain sen, mikä on kaikkein olennaisinta. Jo viikossa vaikutus oli tuntuva, sillä iho selvästi kaipasi juuri rauhoittamista, huolellista kosteuttamista ja vahvistusta.
Useamman viikon käytöllä on ollut muitakin suotuisia vaikutuksia: iho on selvästi aiempaa tasaisempi, niin sävyltään kuin ”koostumukseltaan”. Iho tuntuu napakammalta ja elastisemmalta. Kaikki valtavia bonuksia tällaiselle 33-vuotiaan, vähän jo ikääntyvälle iholle.

Ymmärrän näiden tuotteiden tehon ja toimivuuden ihan jo siitäkin, että olosuhteet ovat pysyneet samoina: ulkoiset- ja sisäiset stressitekijät ovat pysyneet samoina, mutta iho ei reagoi niihin enää samoin. Yhtäkkiä iho kestääkin huomattavasti aiempaa paremmin kylmenneen sään, kuivemman huoneilman, jatkuvan hikoilun ja kehnohkot yöunetkin. Varsin konkreettinen todiste siitä, että nämä tuotteet ovat todella lisänneet ihon omaa puolustuskykyä ja vahvistaneet sen hyvää bakteerikantaa.

 

Ihonhoitorutiinini koostuu tällä hetkellä kuudesta huolella valitusta tuotteesta.
Puhdistan kasvot iltaisin joko Favoran hellävaraisella puhdistusgeelillä tai – vaahdolla, vähän fiiliksen mukaan. Puhdistusvaahto on vielä geeliä hieman hellävaraisempi, joten valitsen sen aina silloin kun ihon tuntuu edes aavistuksen tavallista kuivemmalta. Molemmat puhdistustuotteet ovat kuitenkin todella hellävaraisia, ja siinä missä todella moni muu geelimäinen putsari kuivattaa ainakin omaa ihoani, ei tämä tuote sitä tee.

Puhdistuksen ensimmäisen vaiheen jälkeen viimeisten puhdistuksen Favoran hellävaraisella misellivedellä. Tässä saan tavallaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla: puhdistuksen ja kosteutuksen. Miselliveden jälkeen suihkun kasvoille vielä Favoran kosteussuihketta, jonka taputtelen kasvoille ja annan imeytyä hetken ennen voiteiden lisäämistä.

Voiteina käytän tällä hetkellä Favoran vahvistavaa ja suojaavaa tehohoitoa. Se sisältää runsaasti aktiiviaineita jotka edistävät ihon hyvinvointia ja auttavat palauttamaan sen tasapainon. Tässä tehohoidossa on sellainen seerumimainen todella kevyt, ja hyvin imeytyvä koostumus. Jättää iholle todella kosteutetun, ja rauhallisen tunteen.  Tehohoidon päälle levitän, taas vähän fiiliksestä riippun, joko Favoran vahvistavan kosteusvoiteen tai vahvistavan hoitovoiteen ja lopuksi taputtelen vielä silmienympärysiholle Favoran vahvistavan ja virkistävän silmänympärysgeelin (tässä on muuten paras koostumus mitä olen koskaan silmänympärysvoiteissa tavannut. Imeytyy hetkessä, ja tämän päälle voi meikata vaikka heti. Ja sama pätee itse asiassa myös noihin voiteisiin).

Aamulla herätessä iho tuntuu aina ihanan kosteutetulta ja levänneeltä.

Tuntuu niin huojentavalta tieto siitä, että on olemassa tällaiset tuotteet joiden tehoon ja toimivuuteen voi luottaa. Erityisesti varmasti kaikki te, jotka olette kärsineet iho-ongelmista tiedätte kuinka merkittävä vaikutus ihon hyvinvoinnilla on kokonaisvaltaiseen fiilikseen. Näiden tuotteiden löytymisen jälkeen on tuntunut siltä, että noin 95% ihostressistä on kadonnut. Uskallan luottaa siihen, että näillä tuotteilla saan vahvistettua ja tasapainotettua ihon omaa puolustuskykyä. On sellainen varovaisen luottavainen olo, että ehkä ne kamalimmat kriisit ihon kanssa alkavat vihdoin olla takanapäin.

Ps.Niille, joille Favora ei vielä ole tuttu kerrottakoon lyhyesti, että Favora on siis apteekkikosmetiikkasarja, jonka tuotteet on kehitelty yhdessä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa. Ne sopivat hyvin sille kaikkein herkimmällekin iholle. Favoran ideologiaa tuotteiden takana kuvailisin sanaparilla yksinkertainen mutta toimiva. Tuotteissa halutaan tarjota vain kaikki se mitä iho tarvitsee voidakseen hyvin: kosteutusta ja ravintoaineita – eivätkä ne pidä sisällään mitään ylimääräistä.
Kaikilla tuotteilla on Allergiatunnus. Avainlippu puolestaan kertoo kotimaisesta valmistuksesta.
Favoraa myyvät apteekit kautta maan.

1 Comment
  • Oravanpyörässä oravaperhe
    Posted at 04:58h, 03 joulukuun Vastaa

    Ihoni on vienyt minulta valtavan määrän resursseja teinistä lähtien. Se on kuin ikävä ihminen elämässä, tarvitset sitä (iho on yksi tärkein kehon puolustusjärjestelmien osa), mutta hirveä riesa. Tällä hetkellä en ole valmis mm. e- pillereihin, jotka voisivat kohentaa tilannetta. Kosmetiikan puolelta kaikenlaista on kokeiltu (hoitola- tuotteet tehoaisivat kyllä, mutta maksukyky ei riitä- esim. dermalogica, exuviance, is-clinical, skinbetterscience). Onneksi näistä asioista kirjoitellaan monessa yhteydessä nykyään avoimesti!
    Asiasta ihan toiseen- kuulumispostaus olisi kiva lukea, ajatuksia kuluneesta vuodesta, millaiset kirjat, leffat, asiat ja ilmiöt on herättäneet tunteita
    Jotkut meistä on edelleen kovia blogien faneja! ✌

Post A Comment