Hyvä ruokkii hyvää

Kaupallinen yhteistyö: Itsehoitoapteekki

 

 

Tämä aika vuodesta on kaikkein ihanin.
Sanon tosin myös samaa alkukeväästä, keskikesästä, joskus jopa tammikuusta jos se sattuu olemaan sellainen aurinkoinen, luminen ja juuri sopivan kylmä (-15).
Mutta syksyssä on silti jotain sellaista uuden alun tuntua, mitä ei missään muussa vuodenajassa ole – ei edes siinä tammikuussa, vaikka se ihan kirjaimellisesti on uuden vuoden alku.
Syksyn valo on uusi, ilma ja tuulet tuntuvat uusilta. Usein oma pääkin tuntuu kesän lomailun ja kaiken ihanan jälkeen noh, uudelta.

Meistä varmaan jokaiselle käy syksyisin niin, että tekee mieli ujuttaa arkeensa uusia, hyvinvointia tukevia, rutiineja. Osa niistä unohtuu suunnilleen siinä vaiheessa kun syyskuu vaihtuu lokakuuksi, osa toivottavasti taas tarttuu kiinni arkeen ja juurruttaa pysyvän paikkansa sinne.
Sanon aina ja kaikille, jotka vain jaksavat kuunnella, että kannattaa nähdä aikaa ja vaivaa sen eteen millaisista asioista oikeasti pitää, sellaisia mieluisia tapoja, kun on huomattavasti helpompi pitää mukana kuin niitä joiden tekemisestä ei juurikaan nauti.

Itselleni aikaiset aamut ja niiden toistuminen tietyllä toimivaksi havaitulla kaavalla ovat tärkeä perustus koko tulevalle päivälle. En ajattele kuitenkaan niin, että vaikka aamu menisi mönkään ja surkeilla fiiliksillä, etteikö päivästä silti voisi tulla hyvä, ehdottomasti voi. Elämä on ihmeellinen ja milloin tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Mutta. Uskon kuitenkin, että juuri aamuissa on valtava potentiaali ohjata tulevan päivän suuntaa.

 

Pyrin aloittamaan aamut lempeästi. Siis sillä tavalla, että aikaa on niin paljon, ettei mitään toimia tarvitse kiirehtiä. Ei aamupesua eikä aamiaista, ei pukeutumista tai laittautumista, lastakaan ei tarvitse hoputtaa eikä kenenkään tarvitse  kiirehtiä tuskanhiki hiusrajassa aamun ensimmäisiin menoihin.
Mutta myös sillä tavalla lempeästi, että ajattelen lämmöllä itsestäni: millä tavoin voin pitää itsestäni ja lähimmistäni mahdollisimman hyvää huolta tänään.
Sellaisista ajatuksista kumpuaa mielestäni niitä kestäviä, hyvinvointia tukevia tekoja.

Itselleni sellaisia tekoja ovat:

– Pieni oma hetki ja kahvi
Herään yleensä ilman herätyskelloa hieman ennen kuutta, mikä tarkoittaa sitä että minulla on noin tunti aikaa ihan vain itselleni, ennen kuin lapsi täytyy herätellä uuteen päivään.
Keitän yleensä heti noustuani kahvin (tiedän, ei se terveellisin ja paras vaihtoehto juoda kahviaan, mutta jostain syystä pidän siitä kaikkein eniten juuri niin). Haluaisin sanoa, että kahvin kanssa kirjoitan aamusivuja, mutta nykyään valitettavan usein selaan kahvin kanssa puhelinta, mutta pidän siitäkin valitettavan paljon.

– Ihonhoitorutiini
Kovin moni asia ei ole minusta ihanampaa kuin kasvojen ihon puhdistaminen ja hoitaminen.
Käytän siihen mielelläni aikaa (myös rahaa, hyvä luonnonkosmetiikka = ei ilmaista) ja näen vähän vaivaakin.
Puhdistan kasvot puhdistusöljyllä ja musliiniliinalla, guashaan kasvit tai hieron niitä Kansa wandilla, taputtelen öljyt ja seerumit ja pyörittelen päivävoiteen.
Näiden kahden stepin (kahvi + spa-hetki) jälkeen on heti sellainen olo että
nonni, nyt on kyllä pidetty hyvää huolta tästä ihmisestä, että lisää vaan sitä hyvää tänne, kiitos!

– Aamiainen
Aamiainen on mielestäni päivän paras ateria.
Yön jälkeen on yleensä aina kamala nälkä ja makunystyrät ovat levon jälkeen jotenkin erityisen hereillä ja kaikki, siis aivan kaikki maistuu mielestäni aamuisin paremmalta.
Jos käytän aikaa ja näen vähän vaivaa kasvojen ihon hoidon eteen, niin teen samaa myös aamiaisen suhteen.
Meillä syödään usein aamuisin banaanilettuja, smoothieita, munakkaita, tuorepuristettuja mehuja ja hyvää leipää.

-Vitamiinit
Tämä on myös yksi hyvin konkreettinen tapa tehdä itselleen hyviä asioita: huolehtia ravintoaineiden saannista, sen hyvän aamiaisen lisäksi.
Syön itse paljon erilaisia lisäravinteita, koska kuvittelen tässä asiassa enemmän olevan enemmän, mikä ei välttämättä todellisuudessa siis pidä ollenkaan paikkaansa.
Osa vitamiineista toisinaan kuitenkin unohtuu (miten voikin veden kanssa tablettien nieleminen tuntuakin niin työläältä joskus?) mutta DeviSoli Berry mansikan makuisen pureskeltavan D3-vitamiinin ottaminen ei koskaan unohdu. Maistuu hyvältä, mutta salaisuus on myös juuri siinä pureskeltavuudessa – ei tarvitse vettä tai mitään muutakaan.
Ja kaikille teille muille, jotka eivät varsinaisesti yleensä rakasta nieltäviä tabletteja, niin tuo DeviSol Oliiviöljy D3-vitamiinitabletti on ihanan pieni, sileäpintainen ja todella helposti nieltävä. Tykkään! Pienen tabletiin vahvuus, 50mikrog, miellyttää myös.

Lapselle todella hyvin toimii  DeviSol Dinot. Alba rakastaa (enkä edes liioittele) niitä purkista löytyviä molempia makuja, appelsiini ja mustikka. Pehmeys ja pureskeltavuus on myös ehdottomasti etu.
Sen jälkeen, kun noin vuosi sitten ostimme kotiin ensimmäisen purkin ei lapselta ole jäänyt takuulla yksikään D-vitamiini ottamatta.
Mikäli minä en muista niitä aamiaisen jälkeen tarjoilla, hän kyllä aivan takuulla muistuttaa.
Mikä on ihan mahtavaa, sillä D-vitamiinia on lasten luuston ja kehityksen kannalta välttämätöntä saadakin. D-vitamiini myös vahvistaa lasten vastustuskykyä.

Noiden kahden mainitsemani D3-vitamiinin lisäksi DeviSol- tuotesarjasta löytyy valtavasti myös muita vaihtoehtoja. Makuja löytyy aina neutraalista, mustikkaan ja hedelmiin. On niitä pureskeltavia, mutta myös veden kanssa otettavia – sitä vaihtoehtoa suosiville. Myös vahvuudet vaihtelevat aina 10mikrogr:sta 100mikrog saakka. Yhdellä tabletilla voi siis kätevästi huolehtia riittävän D-vitamiinin saannista ympäri vuoden.  Lisäksi tuotesarjassa on huomioitu ihmisten erilaiset tarpeet, kuten ikä ja erityisruokavaliot. Ei siis mikään ihme, että DeviSol onkin Suomen suosituin D-vitamiini*
(*Pharmamarket MAT 08/2022)

-Treeni
Kaiken tuon edellisen jälkeen niin mieli kuin sielukin on sillä tavalla ravittu, että keho tuntuu olevan valmis mihin tahansa. Itselleni toimivin tapa on urheilla heti aamusta, yleensä sen jälkeen kun olen saattanut lapsen kouluun.
Levitän maton lattialle ja teen, vähän päivän tunnelmista riippuen, 10-60 minuutin treenin.
Ja koko loppupäivän uskon siihen, että hyvät teot ruokkivat lisää hyviä tekoja, ja hyvät ajatukset lisää samankaltaisia.

Ja utelias kun olen, haluaisin ehdottomasti kuulla millaisia rutiineja ja tekoja te arjessanne teette, tai haluaisitte tehdä? Ehkä sieltä löytyy jotain sellaista mitä itsekin haluaisin omiin päiviini lisätä.

No Comments

Post A Comment